Jak často radikálně třídíte a vyhazujete věci?
A jak dlouho si necháváte např. účtenky, zaplacené složenky (věci týkající se bytu). . . školní zápisky apod. A co "zbytečnosti", nevhodné dárky, oblečení, knihy aj.? Díky za postřehy :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (9.12.2013, 10:45)
Průběžně ,-) A velké čistky oblečení vždy, když ukládám sezonní oblečení - tedy koncem zimy a koncem léta (Y) účtenky nechávám minimálně ty dva roky. Školní sešity zatím z nostalgie nechávám, ale asi taky brzo poletí a zůstanou jen vzorky :-)

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (9.12.2013, 5:18)
Oblečení třídím každé jaro, když schovávám zimní věci a vytahuji letní. Účtenkyna oblečení pro syna schovávám 2-4 roky, kvůli bývalému.Používám to případně u soudu a složenky nemám, to má na starosti přítel.Ale schovává je min. 2 roky. Nevhodné dárky nedostávám,ale kdybych dostala, dala bych je na internet, někomu se třeba hodí. (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (Auško) ID 323262 (9.12.2013, 1:44)
účtenky po dobu dvou let, podle ceny a záruky od bot za tři stovky třeba jen 6 měsíců u lednice třeba pět let, svěci zabyt vždy rok k vyúčtování, knihy většinou hned jak je přečtu, buď se k ní vrátím a nebo jí ještě jako novinku pošlu dál, oblečení většinou když mi přetéká skříň a věci co by se hodit mohli dám do krabic a do komory, když rok krabici neotevřu tak jí vyhodím (už se nedívám co tam je, protože by to bylo samé možná by se mohlo hodit ... a to bychom se doma nehli :)U nevhodného dárku hned diplomaticky řeknu, že to není to pravé ... ještě nedavno jsem jásala a bohužel jsem pak keramické blosti dostávala ještě dva roky :(

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (8.12.2013, 20:17)
Bráchovi se po dvou letech ozvali z T Mobile, že evidují nějaký nedoplatech, celou dobu se neozvali. My náhodou ústřižek měli, takže jsme to hned vyřídili tak nevím, jestli tam mají takový bordel nebo spoléhají na to, že lidi už doklad nemají. Proto mám strach a syslím všechny důležité doklady pořád, jinak nepoužívané věci, dárky hned dávám dál, věnuji nebo prodávám a čistku dělám tak jednou ročněkdy vše nepoužívané bez milosti vyřazuji. (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (8.12.2013, 19:28)
Účtenky např od zařízení bytu archivuji naskenované dokud tady ty věci jsou, od věcí běžné spotřeby nechávám účtenky max. 2 roky (případně víc, pokud mají prodlouženou záruku), složenky platím přes účet a výpisy archivuji cca 3 roky, školní zápisky se archivují jen dokud jsou potřeba, nepoužívaných věcí, zbytečností a nevhodných dárků se nekompromisně zbavuji.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (8.12.2013, 19:02)
U syna v pokojíčku každý víkend-odstraním věci, co je potřeba "nutně" schovat, oblečení protřídím na začátku sezóny (na začátku jara jarní, před létem letní-aspoň vím kolik čeho má od loni a co musím dokoupit). Svůj šatním protřídím až když se nemůžu vlézt do skříně. Účtenky schovávám po dobu platnosti záruky, ustřižky ze složenek mám dlouho. Nevhodné dárky dávám zde do kolonky věnuji a pokud se delší dobu o ně nikdo nehlásí, tak buď na charitu-je-li to k něčemu nebo do kontejneru před barákem. Knihy žádné zbytečné nemáme. Pohádky ze kterých už syn vyrostl mám schované pro další generaci ,-) Stavebnice taky schovám, ale ostatní hračky průběžně třídím a posílám dál přes MMB.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (8.12.2013, 18:35)
tak 2x do měsíce mám vyhazovací den - beru bez milosti - manžel se směje kdy prý vyhodím i jeho....ale to se nestane ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
účtenky schovávám od zboží které je v záruce
zbytečnosti nemám ráda
nevhodných dárku moc nemám - popř pošlu dál ....
každý už mne zná a ví co mám ráda ,takže nějaké zbytečnosti se nehromadí

ODPOVĚDĚT
Martina Ondra (ninnna1) ID 325004 (8.12.2013, 18:36)
SOUHLASÍM (snehulak)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (8.12.2013, 18:33)
nevhodné dárky prodám dále a koupím za to něco, co bude užitečné, na složenky mám takovou kulatou krabičku, kam je všechny ukládám a co půl roku je všechny projedu, co je už prošlé, vyhodím věci ohledně bytu mám v šanonu, ty tam mám stále, nic pro jistotu nevyhazuju,, věci na sebe třídím holkám co 3 měsíce,
aby nebyl byt k prasknutí (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (8.12.2013, 18:27)
Třídím často, protože nemám ráda veteš a "bordel". Co nepotřebuji jde z domu.
Oblečení ze kterého jsme vyrostli likviduji hned, protože myšlenky na to, že zhubnu mě ani nenapadají (H)
Účtenky schovávám všechny, pokud se jedná o věci běžné potřeby, nábytek, elektro atd. Dokud tu věc mám, mám i účtenku. Stejně tak doklady o zaplacení nechávám pěkně schované.
Školní věci jsem vyhazovala hned a bez sentimentu. Ponechala jsem pouze "perličky" co pobaví jednou jejich děti. Patlaniny z výtvarky mě fakt nedojímaly (H) ,-) ,-) takže jsem koukla, pochválila a po čase zlikvidovala. Nevhodné dárky třídím na nutné a vyhozenímožné. Co nepotřebuji, nelíbí se mi, není mi to k ničemu - přenechávám dál.

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (8.12.2013, 18:27)
jsem křeček a skladuju snad všechno,krom toho co opravdu potřebuju,to pak nikdy nemůžu najít ,-) Třeba minulý týden jsem byla holce vyzvednout v optice brýle a místo papírku co jsem měla předložit při převzetí,jsem jim dala doklad o koupi nové hadice na myčku (smich) Nevhodné dárky posílám dál,třeba výměnou tady na MMB a oblečení třídím hodně často,záleží jak rychle se rosype,nebo z něj "vyrosteme" (F)

ODPOVĚDĚT