Kudy vede další cesta???
Potřebuju poradit-ztratila jsem se :-) Oč jde: cíleně hubnu a zpevňuju. Je to cca 2roky. Šlo to hezky dolu, nejdřív na cm ( mám o 11cm přes zadek méně), po úpravě stravy i něco málo na kg. V podstatě z vel. 46 jsem na lehce větší 42. Dále komentář
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (6.2.2014, 15:07)
Nešla bych do Naturhouse, protože to jsou vyhozené peníze za doplňky. Viděla jsem jejich jídelníček a je vyloženě postaven na tom, že chybějící živiny doplníte těmi doplňky. Třeba oběd bez přílohy je blbost. Tam přece musí být sacharidy. Ty jejich doplňky v podstatě nahrazují normální jídlo. Přece nebudete jíst doplňky donekonečna. Zkusila bych si někde nechat změřit bazální metabolismus, tuk,svaly atd. Evidentně si umíte jídelníček sestavit, takže podle toho měření to nebude těžké zjistit, jak na tom jste. Moje výživová poradkyně má měření za 250,- i s výkladem. Pokud to ani tak nepůjde, tak pak si můžete vždycky nechat udělat jídelníček. Každý jsme jiný. mně v podstatě řekla, že se asi nedostanu do normálního rozmezí, neboť mám tolik svalů jako chlap. Takže něco z nich zhubnu, ale pak už to prostě nepůjde. Hodně cvičíte. Cvičíte ve správné tepové frekvenci?

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (6.2.2014, 15:07)
Protože pokud cvičíte nad horní hranicí (správná tepová frekvence je rozmezí a počítá se věk x 0,6 - 0,8). Pokud cvičíte nad pak se tvoří svaly a neredukujete, což naopak může způsobit i nárůst váhy. Proto třeba takový spining není vhodný k redukci váhy.

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (pepca) ID 50616, mimibazar.cz/pepca (6.2.2014, 14:31)
zkuste tuto skupinu na FB,je tam plno inspirace (Y) (Y) www.facebook.com/groups/585168858214253/

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (6.2.2014, 13:55)
Zkuste stránky Jímejinak.cz, třeba najdete inspiraci a zjistíte, že to co jíte, není vlastně ani moc k hubnutí.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.2.2014, 12:21)
Nevím jaké máte hodnoty bazálního metabolismu, ale dlouhodobě 6000 KJ pro drtivou většinu lidí je příjem pod jejich minimálním příjmem, což navíc metabolismus zpomaluje a vede k režimu ukládání.

Z mého pohledu by možná nebylo od věci přestat držet dietu a začít fungovat tak, abyste jedla všechno co tělo potřebuje, hýbat se a přeskládat stravu tak, aby se metabolismus probudil a začal fungovat optmálně (překvapivě to sebou nese většinou pro dietářky zvýšený příjem tuku - podívejte se třeba na články tady http://www.foodrenegade.com/3-ways-heal-stressed-metabolism/ )

Další variantou je, že jste se dostala na svou optimální váhu, která málokdy má co společného s našimi představami o sobě a taky v tom může hrát roli případný nárůst svalové hmoty.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.2.2014, 12:22)
Naturhouse vynechte rovnou - je to jen sofistikovanější herbalife a snaží se vám prodat zbytečné doplňky. Když už, tak zkuste nějaké cvičení typu crossfit a nebo kettlebell.

Bojím se ale, že čím drsnější dietu budete držet, tím je větší šance, že se dostaví jojo efekt.

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (6.2.2014, 20:44)
Nedržím žádnou dietu - jen si hlídám skladbu jídelníčku, jím pravidelně apod. ale krom kynutých knedlíků a sladkého pečiva jím vše.

ODPOVĚDĚT
Bibiána D. (Bibika) ID 47654 (6.2.2014, 10:12)
Někde jsem se dočetla, že pokud si tělo přivykne na stereotypní pohyb a přísun potravin, váha stagnuje. Na stránkách doporučovali JEDEN den si dát výrazně kaloričtější stravu (ne množství, ale kalorie - aby se Vám zbytečně neroztáhl žaludek)...aby tělo dostalo šok a metabolismus se opět zrychlil. Z vlastní zkušenosti vím, že to funguje...tedy u mě. Třeba to pomůže i Vám. Jen pro info...za poslední rok jsem zhubla 8 kg - dnes ráno jsem na váze viděla 46,8 kg. Upozorňuji, že měřím jen 156 cm, takže podvyživená nejsem...a ani cíleně nehubnu. Prostě jsem ve fyzické a psychické pohodě, svou práci miluji, do zaměstnání chodím pěšky a bonus - bydlím v 7. patře, takže toho poslední měsíc využívám a ignoruji výtah (kvůli kondici). Je mi čerstvých 50 let, takže pokud je žena bez zdravotních problémů, věřím, že zhubne hravě i po čtyřicítce. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie A. (papaaja) ID 56577, mimibazar.cz/papaaja (6.2.2014, 10:05)
Jitko, změňte pohyb. Tělo (svaly) už si zvykly. Power-plate je dost silová záležitost. Chce to něco na fyzičku-ne na sílu. Tanec je v pořádku :-$ dnešní fitka nabízí velký výběr stylů cvičení, tak to střídejte (Y)
A co se jídla týče, zkuste zajít za dietoložkou. Možná se budete divit, co všechno můžete jíst a doteď jste si to zakazovala :-$

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (6.2.2014, 9:45)
Jitko, tohle přece každý hubnutílačný člověk zná, zpočátku je úbytek váhy lehký a rychlý a pak dál je to vyloženě dřina. Musíte vytrvat. Sice existuje názor, že se vám váha drží na té vaší ideální (myslím snesitelné pro tělo) ale z vlastní zkušenosti vím, že to až tak neplatí. Zhubnout ještě víc můžete ale bude to teď trvat déle a bude to těžší. Zásadní teď je pokračovat v tom režimu, který jste si nastavila, zvyšte tělesnou aktivitu a hlavně nezačít žrát z toho rozčarování, že to teď zrovna nejde rychle dolů...držím palce. (F)

ODPOVĚDĚT
Mirka M. (MikkiMar) ID 135493, mimibazar.cz/mikkimar (6.2.2014, 9:28)
Dle mého si tělo žádá změnu, metabolismus si najel na určitý rytmus a zlenivel. Chce to zase trochu povzbudit - obměnte jídlo (např. Rano kaši místo pečiva atd.), jestli to jde změnte i druh pohybu. Proto by dobrý vyzivovy poradce mel byt s hubnoucim v kontaktu a v takovýchto případech upravit, pozměnit jídelníček. Naturhause urcite NE! Držím moc palce!

ODPOVĚDĚT
Martina K. (maky913) ID 308021, mimibazar.cz/maky913 (6.2.2014, 8:36)
ja mám plán od výživivé poradkyně, jak píšete první kg a cm šly dobře a pak se to asi po zhubnutých 10kg ustálilo a dodatečně mi upravovala jídelníček a ještě trochu ubrala a dalo se to znovu do pohybu. Možná zajdět za nějakou výživovou poradkyní, ale dobrou.

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (6.2.2014, 8:22)
já si myslím, že tělo se Vám usadilo na váze, které mu vyhovuje (F)
zhubla jste krásně, měsíc Vám stojí váha no a co?
jeďte si stále svůj režim a uvidíte, že se to hne, mě stála váha přes rok
a pak mi šla zase dolů, chce to čas, né se nervovat a upínat na to, to pak tuplem nepůjde, nestoupejte na váhu denně, ale jen jednou za měsíc, nesmíte se na to tak upínat (F)

ODPOVĚDĚT
lenka d. (aurinka33) ID 271833 (6.2.2014, 8:21)
Přesně takhle to mám já,před 2 roky jsem dala dolu 13kg,a,ted nic ani tuk už skoro rok......Tak jsem včera byla u výživového poradce a trenera fitnes a nestačím se divit-prý jsem podviživená........takže budu doufat,že teď se začne něco dít...... :-$

ODPOVĚDĚT
Martina P. (piskottka) ID 80544, mimibazar.cz/piskottka (6.2.2014, 8:02)
doporučuji nástup do supermarketu na zacvičení na pozici zástupce vedoucího. celý den budete lítat po obchodě, nebudete mít čas se najíst a do toho nervy a starosti ,-)za měsíc jsem zhubla 6 kg, když už mi padaly gatě vel.34, řekla jsem si dost a vykašlala se na tu bandu.....

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (6.2.2014, 7:41)
Jitko,to je normální,tělo už si zvyklo na ten režim,ustálilo si váhu.Teď už to půjde pomalu :-)

ODPOVĚDĚT
petra j. (Jurčisovka) ID 238741, mimibazar.cz/jurcisovka (6.2.2014, 7:19)
Nejvíce u mě zabírá nejíst sladkosti, to samozřejmě děláte a chůze pěšky. Je to super pro tělo i duši. Jinak nevím co bych poradila, švagrová zhubla 30 kg a více užjí to nejde, je plnoštíhlá...Hodně štěstí a vydržte!!!

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (6.2.2014, 7:01)
Jsem sice spokojená, ale nicméně - teď se už NIC neděje. Měsíc stojím na váze, na cm. Cvičím stále stejně, možná víc. Jídlo si hlídám, jím pravidelně, denně si připravuju oběd do práce - hlídám se do 6000kJ. To dodržím. Hlad nemám, jen bych brala ještě pár cm nebo 5 kg...ale nevím kudy kam - nemám už nápad, jak to podpořit, mám dojem, že jsem vyčerpala možnosti a své znalosti. Mám navštívit třeba nějakého výživového specialistu - Naturhouse, nebo trenéra v posilovně? Nevím. Dietu jako takovou nedržím, jím vše (krom knedlíků, ale celozrnné pečivo si dám normálně). Dosavadní cvičení: 2x týdně powerplate, 2x týdně intenzivní taneční trénink. Poradíte? Děkuju (F)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (6.2.2014, 9:11)
do naturhouse bych nechodila, zkuste si spíš najít nějakého samostatného poradce, nejlíp ve zdravotnickém zařízení. tchýně byla v naturu, nechala tam 8tis. a nic extra se nedozvěděla, jen jí dali jídelníček, který najdete všude na netu a prodali ji super drahé podpůrné přípravky, úplně ty stejné jsme našli ve fitnes obchodě za třetinovou cenu. Moje mamča zas chodila k nějakému samostatnému, co měl ordinaci v nemocnici a stálo ji to akorát 300kč
jeho rady - ovoce jíst max. do 14hod, večer po 18h už ani zrníčko, když chodíte spát dříve, tak po 17h už nejíst. když chcete zhřešit sladkým, tak hořkou čokoládu od 70% výš a nejlíp dopoledne (Y)
nebo zkuste www.stobklub.cz zapíšete si tam v kolonce sebekoučink veškerá denní jídla semaforky vám ukážou kde děláte chybu - zda nemáte málo bílkovin a hodně sacharidů, zda máte dostatek zeleniny apod.

ODPOVĚDĚT