Koťátko
Za měsíc si dovezeme domů koťátko britské modré. Prosím co je vše potřeba? Paní chovatelka mi sice seznam dá, ale až s koťátkem. Ráda bych byla připravená dopředu :o) Mají vaše kočičky i škrabadlo s odpočívadlem a pelíšek zvlášť?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Markéta J. (Marky80) ID 222853, mimibazar.cz/marky80 (4.5.2014, 22:57)
Tak za mně určitě záchod krytý, zpočátku nechat odklopený pokud nebude mít chovatelka také krytý a už to nebude znát, lopatku, stelivo se nejlépe zeptejte co má ona, jinak prostě budete muset něco vybrat, já mám cats best oko... jinak některé kočky opravdu nesnášejí změny a můžou zlobit pak i se záchodem který mají naučený od chovatele ale to vás může stejně ze začátku potkat nervozitou ze stěhování...
Jinak dvě misky, kartáč já nepoužívám...škrabadlo to vysoké s pelíškem u nás neuspělo, naše nalezená dáma spí na gauči nebo v posteli a na škrábání je pro ní nejlepší omotaná šňůra na prádlo, třeba kolem nohy u stolu nebo někde jinde, ale dost vysoko aby se mohla protáhnout. Jediný pelíšek na spaní který u nás funguje a kočky se o něj hádají je závěsný na topení (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (4.5.2014, 22:53)
zde vyčerpávající návod na použití kočky http://kocky-online.cz/download/navod_na_kocku_20.pdf

ODPOVĚDĚT
petra r. (candys) ID 70067 (4.5.2014, 18:59)
Já mám doma britky hned 2 :)Na zakrytý záchod mi nechodí ani omylem,takže bych to brala jako zbytečně vyhozené peníze.Co se týče steliva-musíte vyzkoušet,které jim bude vyhovovat.Některé jsou dost vybíravé a na určité druhy steliva odmítají chodit.Škrabadlo určitě a to jakékoli.Nejlepší e nějaké vysoké,třeba i doma vyrobené.Pelíšek je naprosto zbytečný,jelikož si svoje místo najdou někde samy.Já mám misky plastové na podnose,jelikož kočičky tahají jídlo ven,tak pro snadnější udržování čistoty.

ODPOVĚDĚT
Andrea N. (honeydew) ID 371249, mimibazar.cz/honeydew (4.5.2014, 14:47)
kočičí záchod kupte zakrytý, stelivo, pelíšek, škrabadlo potřebuje určitě, nám stačí taková tyč, i když kočka si brousí stejně všude možně, misky s protiskluzem a pak nějaký hračky, i když bohatě jí stačí kus provázku, korálky nebo uchošťour ,-)

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (4.5.2014, 14:57)
Poradíte mi prosím jaké stelivo? Vůbec se v tom nevyznám. Četla jsem plno diskuzí a recenzí a stejně z toho nejsem moudrá... :-$
Brousí všude možně?? Nestrašte! ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka L. (nicky1) ID 1672, mimibazar.cz/nicky (4.5.2014, 20:43)
Nejlepší (za mě) je silikonové. Nesmrdí to jako ty obyčejné. A záchod máme zakrytý. Kocoura jsme si brali 3-měsíčního a byl už naučený. Ze začátku ho můžete dát na odkrytý, aby věděl, kde má místo, pak přidat poklop a ty lítačky dát pryč, a nakonec dát i ty lítačky. Prvního kocoura jsme takto učili a v pohodě. (F)

ODPOVĚDĚT
Andrea N. (honeydew) ID 371249, mimibazar.cz/honeydew (4.5.2014, 15:23)
My kupujeme nějaké obyč. z Kauflandu, změnit již nemůžeme, jednou jsme se o to pokusili a kočka z toho byla tak rozhozená, že močila všude možně, takže radím vyberte nějaké, se kterým budete spokojená, protože kočička pak změnu nemusí nést dobře. Naše škrábe všude, kompletně zničila všechno koženkové, co jsme v bytě měli, obzvlášť ráda má jedno křeslo a v poslední době jsem si všimla, že mi párkrát zatrhla i čelo kožené postele, ráda tam totiž leží a kouká z okna ven a když se protahuje, tak zatíná drápky. Ale zkouší to i na dřevo. My jí drápky občas i zastřihneme speciálníma kleštičkama. Jo jinak nevím, jak přímo britky, ale naše potřebuje občas sežrat trávu, takže jí v jednom květináči pěstuju jenom trávu.

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (4.5.2014, 15:06)
Tak to naštěstí Ebča nebrousí |:o)Fakt jen na škrabadle (Y)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (4.5.2014, 14:40)
Tak v první řadě to je kočičí záchod + stelivo :-)Pak misku na jídlo,na granulky a vodu.Misky jsou lepší ne moc hluboké a dobrá je protiskluzová zábrana.Škrabadlo jsme měli velké,to akorát překáželo,nakonec jsme zjitili,že jí bohatě stačí jen ta tyč (F)Ostatní uvidíte :-)Nevím jak u Vás,ale naše (@) má pelíšek tam,kde si zrovna lehne ,-)Pelíšky měla dva,ani tam nevlezla-raději obsadí každou krabici :-DJá chodila na tyto stránky: www.modrykocour.cz najdete tam vše (Y)Co se týká kartáče,záleží na tom,jaké plemeno budete mít.No a pokud bude chodit ven,chce to přípravek proti klíšťatům a blechám.

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (4.5.2014, 14:55)
Děkuji moc za odpověď. Kočičku budeme mít britku no a právě, že si bláhově myslím, že bude ležet v pelíšku.. :-D (H)
Už asi 14 dní vybírám škrabadlo a jsem teda ráda, že jsem ještě neobjednala.
A moc děkuji za odkaz, hned tam kouknu.
A misky můžou být plastové? Nebo jsou lepší keramické těžší?
A s tím kartáčem. Četla jsem chválu na furminátor, máte zkušenost? A používá se hned od kotěte?

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (4.5.2014, 15:05)
Katko,nám chovatelka řekla,ať raději moc nevyčesáváme,že to britkám nesvědčí *-)Takže máme obyč kartáč a občas jí to čísnu,ale ani to není potřeba,i bez toho má srst nádhernou.Je úplně jedno,jaké misky koupíte,hlavně,ať nejsou moc hluboké,kočky mají menší tlamku,tak ať se jí z toho dobře jí,lepší jsou ty dole z gumou,že nekloužou po podlaze.A záchod doporučuji krytý,ať stelivo nelítá ven (F)No a na to,jaké stelivo vám bude vyhovovat,přijdete časem :-)My kupovali ze začátku to parfemované,hrudkující,protože jsme měli záchůdek v bytě,teď má Ebi záchůdek mimo,tak kupuju jen to obyč (F)

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (4.5.2014, 15:14)
No je nádherná. Hned jsem se k Vám koukla na fotky. Kéž by nám z té naší taky taková vyrostla :-$
Právě že jsem četla že ten kartáč je na to, aby nepouštěli tolik chlupy. Popravdě jsme si britku kvůli tomuto pořizovali a teď, když už ji mám zarezervovanou tak všude čtu jak strašně moc pouští chlupy.. :^) Vím že je to zvíře, že bez chloupku to doma nebude, ale spíš jsem asi četla hodně o kocourech. Jak to je prosím u Vás?

ODPOVĚDĚT
Katka M. (luarka) ID 3105 (4.5.2014, 14:37)
Potřebuju hned do začátku i kartáč a nějakou kosmetiku? Jaké misky na žrádlo a na vodu jsou nejlepší?
Poradíte mi prosím jak s koťátkem v začátku? Ještě jsme kočku nikdy neměli a nadšení začínají střídat obavy :o)

ODPOVĚDĚT
Jitka L. (nicky1) ID 1672, mimibazar.cz/nicky (4.5.2014, 20:48)
Nebojte, to půjde samo. za pár dní si na vás zvykne. Mám taky britku a jsou to miláčci. - Dělají si co chtějí (smich) Ale ten náš je fakt zlatíčko. nezákeřný, nebojácný, milý, trošku moula, ale umí i řádit, zase jak se mu zachce. (F)
Mám porcelánové misky, jsou trošku těžší a jen tak s nimi nešoupe. Měla jsem i nerez misku na vodu a tu si stěhoval po kuchyni podle potřeby ,-)
vyčesávám ho občas takovým železným hřebenem, a drží, když má náladu, tak se mu to i líbí.

ODPOVĚDĚT