DERMOID, prosím poraďte mi,dnes 16leté dceři našli
tzv,dermoid,jde na operaci, kde ji to odstraní i s levým vaječníkem,jsme z toho špatné obě dvě, sice nám to doktor vysvětlil, ale nevím co nás čeká třeba do budoucna, neměl někdo? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 103721 (10.7.2014, 8:34)
Nevím, kam jdete na operaci. Ale za mě bych doporučila Prahu u Apolináře. Měla jsem endometriozu všude v malé pánvi. Bohužel ji gyndr. nechala rozjet tak moc, že jsem o jeden vaječník díky ní přišla. Byla jsem na operaci právě u Apolináře, kde se na tuto nemoc specializují. Bohužel ani tady se jim nepovedlo vaječník zachránit.

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (rybkabezvody) ID 156533 (9.7.2014, 22:44)
Byla jsem loni na jaře, dr. zkoušel odstranit dermoid bez vaječníku, ale nepovedlo se. Musím chodit na pravidelné utz po půl roce, aby případně zachytli další v počátku a nemuseli mi vzít i druhý. Dr. mi řekl že i s jedním vaječníkem, který bude dobře fungovat lze každý měsíc bez problémů otěhotnět, že jen zbývající nahradí funkci odebraného. Teď je to 17 měsíců od operace a za tři měsíce mám termín porodu :-)
Jinak - operace pohoda, první vstávání z postele bolelo, ale dalo se to. Rekonvalescence cca 14 dní, mazala jsem hemagelem aby nebyla jizva moc vidět. Jinak na doporučení masírovat, to by ji měli ukázat v nemocnici.
Držím pěsti, ať vše dobře dopadne.

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (andi79) ID 99182, mimibazar.cz/andi79 (9.7.2014, 21:27)
Na stejné operaci jsem byla ve 22 letec, po operaci jsem byla ve Františkových lázních. Dnes mám 3 děti, z toho první dvě těhotenství na první pokus ,-) Tak operaci dobře zvládněte a nebojte, vše bude dobré (F)

ODPOVĚDĚT