Recept na povidla
Máte někdo ověřený recept na povidla, která jsou hodně hustá. Letos se nám poprvé urodilo hodně švestek, tak bych je chtěla udělat. Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (30.8.2014, 22:08)
Já dělala teď 2x za sebou dle tohoto receptu :
3 kg švestek-vypeckovaných, 125 ml octa, 750 g krup.cukru,1 lžička mleté skořice a 100 ml rumu.
Švestky dám do hrnce, zaliji octem a zasypu cukrem-cukr dle sladkosti švestek, nechám v chladu uležet do druhého dne. Pak na středním plameni hodinu vaří, občas zamíchám. Potom přendám do pekáče, nebo když kastrol může jde do předehřáté trouby na 150°C a peču cca 3 hodiny, někdy déle, do zhoustnutí, už moc nemíchám. Nakonec přidám skořici a rum a rozmixuji. Plním do skleniček.....

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (30.8.2014, 16:46)
Já dělám v troubě s cukrem, "vařím" dlouho až dokud mají požadovanou konzistenci, hustotou jsou podobná těm švestkovým povidlům z obchodu. Jde jen o to, kolik necháte odpařit vody.

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (29.8.2014, 17:45)
Tak já teda musím říct, že jsem jednou zkoušela pečená povidla a naše bez míchání. Ale musím říct, že ta pečená mě dost zklamala. Podle mě to není povidlí. Spíš mi to připomíná marmeládu. Prostě to vůbec není husté. Navíc jsem pořád musela lézt do trouby a něco přisypávat... povidlí bez míchání je bez práce a je fakt krááásně husté jako karamel http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=153549&user=403468. Vůbec se toho nebojte... hlavně nemíchejte a budete mít povidlí jak se patří (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (jusinka) ID 100062, mimibazar.cz/jusinka (29.8.2014, 13:18)
Peču jedině v troubě, nemíchám, ale aby to byla ta opravdu hustá, tak peču zhruba 6-8 hod, při 180st, bez míchání. Jinak v nich zůstane voda a jsou výborný, ale řidký ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (29.8.2014, 12:37)
Tak já dělám tak, že vypeckované švestky dám do vysokého litěného hrnce, trošku pokapu octem a dám cca 1dcl vody a dám s víkem do trouby na 180°C (může být i více) cca na 1,5 až 2 hodiny, pak vypnu a nechám být, druhý den opět zapnu, dám cukr podle chuti, trošku skořice ( již bez víka) na 1,5 hodiny až 2 a pak vše rozmixuji ponorným mixérem, a opět dám do trouby třetí den a opakuji pečení cca 1,5hodiny. Podle hustoty povidel, buď peču ještě jeden den nebo rovnou plním do čistých skleniček, vršek zaliji rumem (jen slabou vrstvičku), zavíčkuji a obrátím dnem vzhůru. Mám krásné, tmavé a husté povidla, dáváme je každý rok na pouťové koláče a všichni chválí... V té troubě si jich nevšímám, jen tak 1-2 x zamíchám a nechám být. (Y)

ODPOVĚDĚT
Sylvie P. (pevna) ID 36376, mimibazar.cz/pevna (29.8.2014, 12:43)
Díky a myslíte, že by to šlo i v nerezovém. Mám velký jen ten. Díky

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (29.8.2014, 18:40)
Určitě, jde to i do plechu, ale já dělám vždy větší množství, tak proto mám "obr hrnec".... ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Vlasta D. (Atuna) ID 112342, mimibazar.cz/atuna (29.8.2014, 11:15)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=154581

ODPOVĚDĚT