Listové těsto - mražené
Kde dělám chybu? Vždy když peču z mraženého těsta listového štrůdl, praskne mi. Zkoušela jsem dávat málo jablek,strouhanku,peci velmi pomalu, ale nedaří se mi. Poraďte, děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Libuše H. (Kuřátková) ID 84106 (23.10.2016, 8:44)
Dobrý den paní Jano. Mně štrůdl prasknul, když jsem ho měla příliš mokrý. Takže od té doby vždy jablíčka nejdřív vymačkám, než dám do štrůdlu a nasypu i trošku strouhanky nebo nadrcené piškoty, aby hmota nebyla příliš mokrá a pak mi nikdy nepraskne. (L)

ODPOVĚDĚT
Dana J. (Danča 2) ID 19490 (2.9.2014, 9:15)
peču jen z mraženého a nikdy nepraskne, musíte ho po ubalení propíchat vidličkou

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (1.9.2014, 21:26)
před pečením hodně povlažit vodou, potom neprasne a po upečení potřu máslem a pocukruji, udělá se vláčná sladká kůrka

ODPOVĚDĚT
Pavlína Stran. (stranpa) ID 31828, mimibazar.cz/stranpa (1.9.2014, 20:55)
propíchat..a péct na 150C

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (1.9.2014, 20:19)
hoooodně propíchat, pára nemá kudy utíkat, tak proto závin praská

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (1.9.2014, 20:16)
Pekla jsem včera z mraženého a nepraskl ani jeden *-) (Y)

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (1.9.2014, 19:41)
PROPÍCHAT VIDLIČKOU (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (1.9.2014, 19:37)
včera jsme zrovna pekly 4 nohy štrůdlu z listového těsta a nikdy nepopraská, asi záleží na tom jak ho balíte?
Jinak těsto kupuji v lidlu nebo v kauflandu....
A když máte štrůdl udělaný a než ho dáte do trouby tak ho na více místech zkuste propíchnout vidličkou, aby z něj unikal vzduch

ODPOVĚDĚT