Napadá vás jiné řešení?
Holky, prosím o radu, chceme předělat chatu a tady jsem udělala takový malý projekt. Nenapadá vás jiné řešení jak rozmístit pokoje?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Andrea G. (švábina) ID 111, mimibazar.cz/svabina (2.3.2015, 18:36)
Zde je myslim lepe vyreseny pristup k pokojikum.ta sikmina s dvermi je lepsi nez pruchozi pokoj.coz mi pripadali ze je na tom druhem. Udelala bych zadveri az k wc.jako chodbu.aby se na wc neslo z obyvaku.nechat otevrene dvere koukat na nej od stolu nebo gauce by se mi nelibilo. V tom obytnem prostoru bych nedelal tu pricku ale nechala ho jako velky prostor. Urcite bude zapotrebi vice mista k sezeji nez je ted plánován jen rohovy gauc.bidet bych zrusila a dala bidetove prkenko ci sprchu.mame prkenko a super.take vanu bych vybrala kombinovanou tj.vana co muze byt i sprchovy kout.ravak mel napr.takove typy. Na tak maly prostor se mi to zda moc veci najednou v te koupelne.

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (2.3.2015, 12:12)
Toto řešení se mi líbí víc. koupelnová část je hodně stísněná, asi bych nedávala WC hned proti dveřím a dva jsou zbytečné, když nejsou v oddělených místnostech (nebo jsou?) jak někdo vleze do vany, už se nedá jít na WC... - super by bylo přepažit, otočit a vchod na druhé WC bych klidně udělala i zvenku (ze zahrady), aby se všichni nemuseli zouvat a procházet celou chatou...

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (2.3.2015, 15:36)
Radko, koupelna je o rozměrech 2x6 m, myslím, že stísněná určitě nebude a záchod je poze jeden, to druhé je bidet a z WC mají být do koupelny ještě dveře, vůbec jsem si nevšimla, že mi zmizely ,-), ale nápad dveře ze zahrady se mi vážně moc líbí (Y).

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (2.3.2015, 11:06)
Tento návrh se mi líbí více, ale ta koupelna a WC mi "neleze do hlavy" a to z více důvodů. Za prvé, bude Vás tam občas asi dost hodně a tak je WC spojené s koupelnou nepraktické. Za druhé jestli dobře vidím, je tam vana, sprcháč a umývadlo, mezi vším příčky - to tam nebude k hnutí. Nestačí na chatu je sprcháč? A u toho sprcháče je okno? Já bych rozdělila koupelnu a wc, nechala jen sprchu a možná raději ještě jedno wc do koupelny.
Kuchyňskou linku bych dala tam, kde je jídelní stůl a ten stůl místo linky. Budete pak moci sedět lépe pohromadě.

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (2.3.2015, 15:48)
Káťo, z WC omylem chybí dveře, ale mají tam určitě být. Ten sprcháč bude zděný, proto příčky a další už je pak na WC, kde chybí ty zatracený dveře a o vanu přijít nechci :-$, na tu se vždy těším, ale možná za uvažování by to stálo i když nerada :-S. Pokud dám stůl místo kuchyně, tak bude stát v "místnosti 3x4 metry, což mi přijde zbytečné a kuchyně se mi zmenší. A kam potom dám špajzku? Do té budu chodit okolo stolu nebo jak byste to viděla?

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (2.3.2015, 16:19)
Špajz bych klidně zrušila a nebo omezila a spíše dala věci do skříněk.
Oddělené WC a sprchu bych myslela spíše tak, že to nebude průchozí. Přidala bych spíš dveře směrem z koupelny do kuchyně (jídelny). Pokud se těšíte na vanu a nechcete o ni přijít, tak bych zrušila sprchu a udělala vanu se zástěnou. Obojí podle mne nemá na chatě smysl.
Pokud by se Vám zdála jídelna velká, tak co Vám brání protáhnout do jídelny kuchyň. Ta stěna mezi kuchyní a jídelnou je nosná? Takto mi ta jídelna připadá strašně zastrčená, špatně se Vám tam bude servírovat, odnášet nádobí .... . A pokud Vás bývá na chatě hodně (podle počtu postelí), tak se na sedačku všichni nevejdete a jídelnu by jste tím pádem mohli použít k "rozšíření" obývací části.
Pokud je stěna nosná, tak bych to zkusila uchopit jinak a z jídelny udělat spací místnost, dveře do obývací části dát jinde, upravila bych pak ten zb

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (2.3.2015, 16:58)
Dovolila bych si ještě pokračovat. Pokud Vám chybí ještě dveře mezi koupelnou a WC, tak si myslím, že se budou velmi špatně otvírat.
Navíc v návrhu mi chybí skříňky na úklidové věci i na ručníky atd. Dále kam budete ukládat mop nebo vysavač...
Ty dveře na WC - ze sedačky okamžitě uvidíte bidet nebo mísu. Podle mne by se ta koupelna měla pojmout úplně jinak.
Nejlepší bude, když zde uvedete čím jste limitováni. Nosné stěny, odpady, přívod vody atd. Pak napište, co všechno by jste chtěla na chatě mít a co by jste mohla "oželet". Třeba se to dá pojmout úplně jinak.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (2.3.2015, 9:42)
U obou návrhů máte na můj vkus zbytečně moc příček. Přijde mi to škoda takto si zmenšovat prostor, ale je to můj názor. Ten obývací prostor vlevo bych se snažila mít maximálně otevřený a vzdušný. Co je prosím vás za prostor ten ohrazený příčkou u okna za modrou sedačkou? Nemůžu na to přijít *-) Nebude vám ubírat světlo?
Teď jsem koukala i na druhý návrh, ten mi přijde ještě stísněnější? Za sebe bych určitě nedávala linku do L, ale rovnou, jídelní stůl by byl přirozeným centrem obytné zóny.

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (2.3.2015, 10:09)
Marti, tam je veranda, příčky jsou jen mezi pokojema, v obývací části není žádná . Potřebuji minimálně 3 místnosti, bude tam vždy spát minimálně 6 lidí a někdy i více. Je to chata, takže se počítá, že ty místnosti jsou vyloženě pouze na spaní.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (2.3.2015, 10:23)
Já už rozumím, to je vchod s verandou... jasný. Tak to jo (F)
V tom připadě chápu, s tím se nic moc nedá dělat.

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (2.3.2015, 15:50)
No veranda musí mít minimálně 2 metry a být v tomto místě, ale jaký tvar nebo velikost bude mít, může se to změnit.

ODPOVĚDĚT