Tak jsem se pokusila změnit některé věci, které
jste psaly, že byste udělaly jinak. Tady je další návrh a opět prosím o poznámky k projektu. Udělala jsem to barevně, snad je vše lépe vidět. Obě koupelny mají WC, bidet a komoru jsem zrušila.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Andrea G. (švábina) ID 111, mimibazar.cz/svabina (4.3.2015, 9:55)
Manželovy rodiče mají též průchozí jeden pokoj a není to nic moc praktického. Pokud to jen trochu jde, snažila bych se ten zadní udělat se samostatným vstupem (šikmo umístěné dveře z chodby). U toho vstupu do vnitřní koupelny bych zkusila spíše zašupovací dveře. Nevím, zda plánujete krb či krbová kamna, ale pokud kamna, aby se s nimi dalo topit i jinde, zkusila bych udělat je blíže např. ke koupelně, aby tam šlo více tepla. Na chalupě jsme také hlavně venku, ale po ránu či navečer je fajn mít možnost v klidu posedět, něco si zahrát nebo tak. Zvážila bych možnost prohození té kuchyňské a obývácí části. Ta kuchyňská se mi zdá dost velká. To WC u verandy je praktické...děti stále lítají sem a tam...takhle všechna špína zůstane venku.

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (4.3.2015, 11:46)
Andrejko, všechny dveře bych chtěla zašupovací. pokoj není průchozí žádný, jen ten poslední je velký a nemůžou z něj být 2, protože by ten kde jsou palandy neměl okno, je to pod úrovní terénu. Chtěla bych tam mít takové ty kamna s plotnou, ale nešlo mi to jinak nakreslit, než tam postavit ten krb. Jinak v koupelnách bude topení na elektřinu (takový ten žebřík). Potřebujeme velkou kuchyň, protože tam nebude žádná komora, kterou jsem zrušila a hlavně v naší rodině je snad všechno jen o žrádle ,-). Chtěli bychom mít velkou krytou "terasu - pergolu" pod půlkou chaty, kde by měl být velký krb, takže se stejně bude vše odehrávat tam, ale uvnitř budou ty kamna, kterými tam dnes topíme. Ale jeden nikdy neví, jak to jednou bude a kolik tam budeme trávit času, takže když přemístit krb, tak ale kam, aby to nevypadalo blbě a dalo se tam sedět i když bude roztopeno?

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (3.3.2015, 22:23)
Já bych možná vyměnila obývák s kuchyní, uplně tam vidím sedačku do U, takový utulný koutek. Takhle budete přes obývák hodně cestovat. Záleží co více preferujete, zda kuchyn a nebo obývák. Já s kuchyní moc kámoška nejsem, takže by mi stačila rohová, jak máte ted telku a na zdi sedačku, na její konec bych dala jídelní stůl a obývák přesunula na druhou stranu. Televizi na straně jak ji máte ted a proti ní sedačku. A nevím tedy co je záměrem u druhé koupelny, ale tu bych zrušila, jen třeba nechala dvě wc. Když je dům přízemní, příjde mi zbytečné dvě koupelny. A nevím tedy na jakou stranu bude zahrada, ale určitě bych tam nacpala velká okna a nejlépe rovnou vstup na terasu.

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (3.3.2015, 22:32)
Ježiš já bych tak stavěla ,-) Jo, jo, koupelnu u verandy zrušit, zmenšit verandu. Do vzniklého výklenku udělat U kuchyn. Obývák dát místo kuchyně, na plánku nalevo U sedačku, televizi naproti jakoby pod namalované okno a mezi sedačkou a televizí na té dlouhé zdi průchod ven na terasu. Nad telkou bych okno vynechala, nechala ho jen u kuchyne. Jídelní stůl blíže ke vchodu z verandy. (Y) A stěhovala bych se hned ted. ,-)

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (3.3.2015, 23:57)
Gabčo, jenže je to pořád jen chata. Koupelna z verandy je kvůli tomu, aby se nemuselo běhat přes celou chatu, protože se počítá, že prakticky budeme celý den venku. Obývák se sedačkou bych osobně zrušila úplně, protože tam se asi sedět moc nebude, spíš je to jako další nouzové spaní. Ta část kde je televize je jih, takže prakticky jediné místo odkud půjde slunce a hlavně i výhled na řeku. Terasa nebude žádná, už vůbec ne na tuhle stranu, byla by cca 4 metrová propast pod terasou a sedět v létě ještě na terase, spíš většinou hledáme kousek stínu než naopak. Jinak pergola bude právě pod celou částí chaty, kde nejsou ty pokoje.

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (11.3.2015, 17:44)
Aha, tak mě uniklo, že to je jen chata
,-)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.3.2015, 19:36)
Taky se mi ty změny moc líbí..."hlavní" koupelna už není taková nudle a tu druhou jste moc šikovně dala k verandě, tak bude snadno přístupná i zvenku. Ten hlavní obývací prostor je takhle velmi otevřený, společnost může sedět v křeslech i u stolu a pořád bude pohromadě. Zrušená komora, to prosvětlila...
Vsaďte se, že až vychytáte poslední detaily a postavíte, najdete ještě milión věcí, které se daly udělat jinak...ale tyto změny chatě velmi prospěly!

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (3.3.2015, 19:44)
Radko, no snažila jsem se změnit vaše postřehy. Jsou věci, které člověka u toho sestavování vůbec nenapadnou. Také se mi to takto líbí nejvíc, jenže manžel kecá, na co na chtě 2 koupelny, že by tam raději viděl bar :-o, no nevím kam na to chodí, protože ani v baráčku ho nemáme a že by zrovna na chatu, no *-) nevim nevim. Spíš jsem myslela, že bude vše probíhat venku, ale kdo ví, třeba tam člověk jednou zůstane i napořád ,-).

ODPOVĚDĚT
Klára B. (kakunka) ID 1199 (3.3.2015, 18:52)
Tohle je výborný návrh (F)

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (3.3.2015, 19:34)
Děkuji Klárko (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (3.3.2015, 18:07)
Tahle varianta je mnohem lepší a zdá se mi celkem zdařilý. Jen nevím, zda máte otevírání dveří tak jak budou, změnila bych to v té předsíni tak, aby se otevíraly k tomu oknu. TV pod oknem není nejvhodnější, ale okno se dá zaclonit. To si pak změníte až při zabydlování.
Možná bych se zamyslela nad tím paravánem nebo závěsem v ložnici a zkusila to udělat jako 2 místnosti. Aby měli rodiče i děti "soukromí". Ale pokud nebudou tyto místnosti moc využívány, nechala bych to.
A pak jen drobnost, aby dřez hned nebyl vedle sporáku.

Můžu se ještě zeptat, v jakém programu to navrhujete?

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (3.3.2015, 19:33)
Katko, velice děkuji za komentáře, hodně se mi líbily připomínky a snažila jsem se odstranit některé blbosti, které mne vůbec nenapadly ,-). Jinak dveře mi jinak nešly udělat, takže né všechny jsou tak, jak bych je chtěla. Ještě k té místnosti, je pod úrovní terénu, takže tam nemůže být žádné okno, proto jsem ho musela spojit. Takto je ten pokoj v současnosti, jen trochu kratší.
Program je volně stažitelný a jemnuje se Sweet home 3D. Ještě je mnohem lepší GoogleSketchUp, ale ten zatím neumím ovládat, dají se tam dělat celé domy i navrhnout si vlastní nábytek, ale do toho jsem zatím nepronikla, vůbec se mi to s ním nedaří 8o| :-@ (6) :-S.

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (4.3.2015, 6:59)
Na chatu je to v rámci možností moc pěkné. Ta koupelna zvlášť bude na chatě super. Já mám taky jednu koupelnu u terasy ve sklepě ve svahu (ve svahu sklep a co je mimo svah tak tam jsou i okna) a je to dobré. Na záchod se nemusí nikam běhat, přijdeme ze zahrady špinaví, tak se hned umyjeme. Máte v té koupelně v plánu alespoň malé umývátko? Nejde to z plánku poznat.
Časem možná něco lehce dle potřeb upravíte, ale myslím, že budete spokojeni.

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (4.3.2015, 11:48)
Káťo, je to plně vybavená koupelna, náchod, umyvadlo a sprchový kout, protože někdy je ze zahrady lepší rovnou vykoupat :-D

ODPOVĚDĚT
Tereza Š. (kulismulis) ID 164224 (4.3.2015, 11:48)
pardón, měl to být záchd ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (4.3.2015, 12:48)
Jo, to znám. Někdy nejprve osprchovat a pak až vpustit do domu. :-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno