cim krmite pejsky?
maminky, prosim. Co davate svym mazlikum. Jen granule nebo konzervy a nebo lidske jidlo? jaky je vas nazor, davat jen granule? vsem moc dekuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 36 komentářů
Eva P. (EvaPo) ID 4388 (18.3.2015, 13:20)
Jo a ještě čtu o syrovém mase , které prý podporuje agresivitu. Je to holý a čirý nesmysl, jedna ze stupidních pověr, která nemá žádný racionální základ. Kvalitní syrové maso, je vynikajicí doplněk ke stravě, je plné výživných látek, které se varem ničí, navíc je lehce stravitelné. Ovšem jen jako doplněk, zpestření stravy. Trvalé krmení syrovým masem??? No pes již není klasická šelma, prošel dlouhým vývojem a tento druh krmení by asi nebyl úplně to pravé ořechové. Já používám štrábané vepřové nebo hovězí nebo syrové kuřecí krky. Taky za odměnu kousek zvěřiny.

ODPOVĚDĚT
Eva P. (EvaPo) ID 4388 (18.3.2015, 13:16)
za sebe, za dlouholetou chovatelku foxterierů hladkosrstých můžu říct, že jakákoliv monodieta, tedy jen a jen granule, nejsou vůbec dobré. Trávící trakt zchoulostiví, a když potom pes sežere někde něco, nebo se najednou obvyklá potrava změní, vyvolá to poměrně prudkou reakci, průjmy, zvracení a trvá to dosti dlouho než se trávení vrátí do normálu. my krmíme od mala pestrou stravou, tj. kvalitními granuleme, ale také vařeným masem s přílohami, občas kvalitní syrové maso, jen tak pro chuť, občas konzerva. Jednou týdně u dospělých psů, půst. Důležité je také rozložit krmivo do minimálně dvou denních dávek, nedržet se tabulek, ale přizpůsobit dávku zátěži a stupni vývoje psa. Je to na dlouhé povídání, to se sem nevleze.

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (17.3.2015, 21:48)
Dlouholetý chovatel psů, od kterého jsme vždy brali štěnata ovčáků doporučuje uvařit maso s těstovinami 1:1, ovesnými vločkami - trochu, přidat trošku nastrouhané mrkve a vitamín (prášek). To maso je třeba celé kuře i s kostma, ne nějaké zbytky. Vaří vždy na 2 dny a ničím jiným psy nekrmil. Dává jim taky pamlsky ale to není hlavní jídlo. Chová a cvičí psy pro policii.

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (18.3.2015, 7:25)
Já bych teda vařený kosti psovi nedala. Štěpí se a můžou se mu zaseknout ve střevech.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (18.3.2015, 8:58)
no ona pani evidentne nevi co pise, pry z vrhu 7 psu od dotycneho chovatele se musi v dospelosti 6 pro agresivitu utratit, tak bud pani pise nesmysly nebo je chovatel totalni magor co z tech psu dela cvoky a takovymu psi do ruky opravdu nepatri. Navic pochybuju, ze by si psovodi brali nejaky takovyhle paka, ti s tim psem chteji totiz mit co nejmin prace, takze chteji socializovane, vyrovnane a poslusne psy...to ze je pes cvicny na zadrzeni cloveka neznamena, ze to ma byt nejaka pomatena bestie, jsou to v normalnim zivote uplne v pohode psi.

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (19.3.2015, 21:10)
Můžu Vám na něj dát kontakt a můžete osobně probrat vhodné krmení a výcvik. Je z okresu Olomouc.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (18.3.2015, 17:29)
paní s prominutím pindá kdo jí co nakukal, asi tak ,-) (zip)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 22:17)
segra cvici psy pro psovody, a bezne v te stanici syrovym krmi. Tenhle nazor byl rozsireny pred 50 lety, je to blbost. Mne malej kavalir nenavidel a kdyz chytil tak umordoval a zabijel kocky od stenete, a to tak do dvou let syrove maso nemel. Maminy pritelovo maliny bezne lovi na zahrade ptaky a sezerou je, pripadne jim lovi kapry z jezirka, a taky syrove nikdy nedostavali.
Mimochodem by me zajimalo, jestli ten dlouholety chovatel vi, ze varene kureci kosti jsou tristive, tim padem pekne ostre a muze si tim, nebo spis tem psum zadelat na poradny pruser...

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (17.3.2015, 20:40)
já mám už třetího psa, dcera měla vždy psa velkého teď má hovawartku, v rodině vždy výstavní ovčáci, v krásné kondici, hlavně maso syrové i ovařené s přílohou, vločky, těstoviny, pohanka a zelenina, střídat, super kvalitní granule, tvaroh, vajíčko, hlavně žloutek mají rádi, rybu, na kousání a kolagen měkké syrové kosti s kloubem, vepřové nožičky milují jsou plné kolagenu, sami si sbírají pod stromem ořechy a trhají hrozny co se plazí okolo zdi, jistě nedávat solené lidské maso a jídelní zbytky to fakt ne, rozhodně velkému psovi krajíc s nesoleným sádlem udělá radost, není důvod krmit jen granulemi, není to pro ně ani přirozené, jak dlouho jsou na trhu? Čímpak se asi krmilo dřív? No ono je pohodlné nasypat do misky granule a fertik, doslova rostu když čtu že se nemá psovi dávat maso, to už je zhovadilost ,-) 8o|

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (17.3.2015, 22:40)
Tak přesně tohle mi přišlo na mysl, jakmile jsem tady zahlédla tuhle diskusi-že pes byl společníkem člověka odnepaměti a jistě před sto lety granule nebyly. My máme hafíka sice jen krátce, ale pročetla jsem nějaké chovatelské diskuse a dle rad jsem mu včera uvařila na 2 dny kuřecí žaludky a srdce se zeleninou a těstovinami a páni, ten se olizoval (&) snědl v tom i zamíchanou hrstku granulí, které samotné nechce...na příště mám hovězí jazyk s rýží a zeleninou...tak doufám, že nedělám nějakou chybu :^) doma (u rodičů) jsme měli 2 psy, v životě granule neviděli a byli krásní, vitální, veterináře nepoznali a dožili se 15 let a zemřeli prostě stářím...takže já bych to až tak nehrotila...

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (18.3.2015, 8:06)
(Y) správně, dejte tvaroh, vajíčko , sýr(jen ne tavený a plísňový) míkrysaříci mají rádi mléko(kupuju plnotuk Bio) stoupne k lednici a já vím že chce buďto žloutek nebo misku mlíka, v životě neměli průjem zažívací potíže, chybu rozhodněneuděláte, někteří psi milují sladké ovoce, ořechy, někteří jsou ,-)pojídači mrkve, můj jezevčík si chytl mezi packy a celou zbaštil, stejně tak jablko, třešně, jahody si sbíral sám, stačí použít vlastní hlavu a ne co sijen někde přečtu hlavně v reklamách na granule (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2015, 8:26)
Evi a žloutek syrový, jo? *-) Ještě mě napadlo, mám tady kachní krky, myslíte, že bych je mohla syrové celé s kostmi pomlet a dát jí? Kdyby to bylo na drobno *-) jabko má ráda taky, naše holky jsou zvyklé večer u televize mít misky s ovocem a (&) loudí (smich)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (18.3.2015, 17:36)
jo jo syrový, já vyklepnu do miskya vmžiku je fuč, když si chcu šplhnout tak jí tam přidám trošku medu olizuje se až za ušiska, bílek syrový nedávám ale já mám pidipsa, holčina hovawartka si pustí na zem celé vejce a rozbité slíže i se skořápkou, s těmi krky nepřehnat, těch kostiček je tam hafo, aby neměl problém se vyprázdnit, ale pár určitě jo, jinak uvařit a obrat, múj strejda choval německé ovčáky a to byly fakt kusiska nádherní psy, pamatuju měli ve sklepě starší lednici a ta byla furt plná masa pro psy, fakt někdy nebere hlava jak někdo myslí, jedna paní odtud mě dokonce napsala že pes smí žrát jenom granule protože není vlk :-D dobré že, a chudina její pes (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2015, 19:21)
No mně je těch psů líto, když dostanou jen ty suché granule a nic jiného *-) dneska jsme s (X) (X) udělaly psí sušenky z jater a ov. vloček a chutnají jí moc (nad očekávání) bude to dostávat jako pamlsek...za odměnu :-) děkuji za cenné rady (F) hezký večer! (C)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (17.3.2015, 21:52)
"...nedávat solené lidské maso"

:-D Pardon, ale tohle mě pobavilo ,-)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (19.3.2015, 12:55)
:-D jo mě taky, teď jsem to po sobě přečetla, no zase někdo tu píše že pes pokud ochutná syrové maso sežere vás za živa, tak aby to neměl moc slaný že jo

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (máma.) ID 11215, mimibazar.cz/mama (17.3.2015, 20:33)
možností je několik, záleží od velikosti psa, vašich časových možností, finančních, ale i prostorových, psa mám několikátého, krmila jsem jen granulemi, občas něco od nás, nyní střídám granule když není čas a Barfuju - tedy syrové přemražené maso + vejce, vločky, zelenina atp. Upřímně myslím, že to je pro psa nejlepší co mu můžete dát, opravdu přirozená strava plná vitamínů a přírodních látek. Navíc si pes pochutná !!!! (&) (pl) ale když budete krmit kvalitníma granulema a občas třeba o víkendu když je více času přidáte masíčko s rýží, mrkví atp. určitě neuděláte chybu. (hello)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (17.3.2015, 20:30)
Krmím vařeným jídlem. Málokdo z vás by si naordinoval granule, kdyby existovaly pro lidi. Pes když mu dáte na výběr mezi granulema a jídlem, vybere si jídlo, protože voní a chutná jinak a pes by měl být nejen superzdravý podle tabulek ale i šťastný. Vařím těstoviny, rýži, vločky, k tomu vždy zeleninu a maso. Koupit maso je dnes hračka, vše v akcích a slevách. Dávám mu bílý jogurt, miluje mlíko, ovoce všeho druhu, občas vařené vejce, tvaroh...co mám doma...dávám i nesolený sýr...ten mu dělám doma, peču psí sušenky ...jinak těm, co píší, že po běžném jídle se pes pos...re vzkazuji, že je to tím, že mají z těch slavných granulek zchoulostivělý žaludek. Granule doma mám, teď pojedu pryč, tak ať dcera nemá ráno starání, nasype mu granulky a večer má v mrazáku v pytlíčku maso se zeleninou k ohřátí, takže je nezatracuju ale ani jim nehovím.

ODPOVĚDĚT
Sandra M. (Sandruse82) ID 70275, mimibazar.cz/sandruse82 (18.3.2015, 9:55)
Míšo, prosím, recept na psí sušenky by nebyl? (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.3.2015, 10:22)
Určitě Sandro, dělám buď játrové anebo rybičkové ale dobré (asi) jsou i mrkvové...kuřecí játra anebo rybičky ve vlastní šťávě rozmixuju s vločkami, dám vejce, možno i malinko mouky ale být nemusí a buď to celé vyliju na plech a po upečení nakrájím na kostky anebo když je těsto akurátní konzistence, tak vykrajuju, záleží i jak se mi chce s tím hrát, pejskovi je to fuk, jestli má čtverec anebo vykrojenou kostičku. Upeču, nechám prochladnout a dám do uzavíracích dóz...nemusíte se bát, nekazí se. (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2015, 19:40)
Jé, tak úplně přesně tyhle (játrové) jsme dnes s (X) (X) upekly (Y) voněl celý barák (smich) a (&) moc chutnají ^o)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.3.2015, 20:05)
Tak hlavně že pejskovi chutnají...doma to sice smrdí jak sto čertů ale co by pro ně člověk neudělal... :-D (hello)

ODPOVĚDĚT
Sandra M. (Sandruse82) ID 70275, mimibazar.cz/sandruse82 (18.3.2015, 11:11)
Skvělé, moc Vám děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (17.3.2015, 22:48)
Rozumný názor (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (17.3.2015, 20:41)
přesné, konečně zdravý názor (F)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 20:39)
presne tak, vzdyt to dole pisu, ze dolud meli jen granule,tak se posrali i kdyz cuchli venlu k nejakemu vyhozenemu necemu... od te doby co zerou vsechno tak nemaji zazivaci potize zadne. A nemluvim o jednom psovi, ale o psech sesti, v rozmezi od dvou do 12ti let, takze nejaka zkusenost tam opravdu je.

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (17.3.2015, 22:03)
Zažívací potíže mají psi po antibiotikách, mají zabité střevní bakterie, nedokáží potravu zpracovat. Sežráním zdechliny nebo výkalu jiného psa se jim správné trávení vrátí. Přípravky od veterináře většinou nezaberou. Pes si venku najde, co potřebuje.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 22:20)
zajimavy ze nasi atb nikdy nemeli :-D prpste dokud meli.jen granule, tak pak se potento z cehokoli jineho, a kvuli dvoudennimu prujmu jsme k vetovi fakt pro pripravky apod nechodili, stacilo jim uvarit ryzi s mrkvi a kurecim. proste je to tema granulema.

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (17.3.2015, 22:34)
Můj pes to měl vždy po atb. Byl z útulku, zubožený, po operaci dostal vždy atb. a následovali průjmy nebo zvracení.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (18.3.2015, 8:49)
no ze vas, ale nas ne, nas to mel z jednostranne stravy a jakakoli zmenu mu udelala paseku. A to se v tehle duisluzi resi, ne atb apod...

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (17.3.2015, 20:44)
Já vím, já to četla, ono je to opravdu tak, uvědomme si, že granule jsou relativně hodně mladý produkt a pro psí zažívání podle mě nepřirozené a samozřejmě je to velmi výnosný obchod ale to už je jen můj soukromý názor.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 20:48)
ano, hlavne to jak vyrobci hlasaji, ze se granule nesmi menit aby psi nemeli zazivaci potize...je to hrozne, vsude jde.jen o prachy. A je to neprirozene, driv psi dostavali bud to syrove nebo varene, ale to spis sluzebaci apod, ale vetsina psiku nekde u staveni proste dostala zbytky, plus si na dvore sem tam neco ulovili no.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (17.3.2015, 22:49)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Věra P. (verus5) ID 15098 (17.3.2015, 19:31)
Dáváme jen granulky a různé odměny-mrkev jablíčko,mandarinku,odřezky masa,prostě cokoli,ale jen trošku.Mám pocit,že pořekadlo hladový jako vlčák na tu naší platí úplně dokonale. (@)Také má denně takovou tobolku želatiny a jedenkrát týdně pangamin na srst
.Malá bišonková má jen granulky a občas psí piškotek.Jakákoli změna značky žrádla u ní vyvolá průjem a tak to už neřešíme.

ODPOVĚDĚT
Sandra F. (Carcullca) ID 342099 (upraveno 18.3.2015, 18:39)
***

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (18.3.2015, 7:27)
No to je zas kvalitní názor. Pokud o krmení syrovým masem nic nevíte, tak nerozšiřujte takovýhle blbosti. +o(

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (17.3.2015, 20:57)
aby pak má krysaříčka nedávila lidi, dám si pozor když ochutnala tu chuť už tisíckrát a že jí prospívá, bude jí 15 let (candle)

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (17.3.2015, 22:12)
Malý pes zakousne a sežere malé zvíře. Třeba kočka jí syrové maso běžně a po úmrtí jejího páníčka ho postupně sežere celého.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (18.3.2015, 8:09)
promiňte a to je co? Tenhle příspěvek?Bože, bože 8-| to jsou pindy naší Mindy, asi tak

ODPOVĚDĚT
jarmila š. (jarla) ID 263223 (17.3.2015, 20:46)
(smich) (smich)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (17.3.2015, 20:29)
,-) a to jste proboha vzala kde? Barf krmení je to nejlepší , nejkvalitnější psí i kočičí strava, doplněná o třeba vločky, zeleninu, ovoce, vejce, tvaroh a spoustu jiného je to nepřekonatelné a spousta chovatelů se k tomu díky bohu vrací, to že pes či kočka jak píšete zakousne ptáka je zcela přirozené a nenormální by bylo kdyby to neudělalo, je to totiž zvíře i když silně domestikované a mnohdy přešlechtěním zmršené, stále je to masožravec a tato strava je pro něj to nejlepší, granule to nemohou nikdy nahradit ať jsou sebelepší, raději to smažte, nic ve zlém ale napsala jste nehorázný nesmysl

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 20:21)
ted jste napsala dokonalou blbost s prominutim...

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (17.3.2015, 21:56)
Dlouholetý chovatel psů, který je chová a cvičí pro policii říká, že syrové maso ne - poraněného zloděje by ten pes roztrhal a sežral za živa. Ten pes zakousne slepici nebo kočku, ale nechá ji ležet, není to jídlo.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (18.3.2015, 8:14)
nepište tady nesmysly ano, nevymýšlejte stupidní story a tohle vám mohl říct jen vůl a nebo ví že jste naivní a proto vás tím rádoby vystrašil, na chovatelnu policejních psů se Barf v 10 kg válcích objednává běžně aby psi byli v dobré kondici, mimochodem jste nás pobavila , představa za živa sežraného zločince je roztomilá +o( (zip)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 22:14)
zajimavy, segra pracuje v chovce policejnich psu, cvici je pro psovody, a bezne je syrovym krmi...tenhle nazor byl tak pred 50lety, proste je to pitomost...

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (17.3.2015, 22:31)
Ti psi jsou cvičeni na útok na člověka, zakousnou se do člověka a na povel by měli člověka pustit. Mají v genech agresivitu a nevnímají bolest. Né každý takového psa zvládne, ze 7 štěnat z vrhu jich 6 v dospělosti utratili kvůli agresivitě. Zůstal jen ten náš, i když mě jako dítě pokousal, mám velkou jizvu. Další pes strčil čumák do sekačky na trávu, ufiklo mu to kus čumáku - nejcitlivější místo, pes ani nezakvikl ale chtěl zaútočit na sekačku a roztrhat ji na kusy.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (18.3.2015, 8:54)
Prosom vas co to ma za psy, evidentne nevi co s nima, jestli jich vetsinu musi utratit kvuli agresivite, tak to s prominutim neni chovatel ale magor kterymu do ruky psi nepatri. Na te chovce jsou nemecti ovcaci a belgicti, naprosto vyrovnani, cviceni na zadrzeni cloveka apod, proste policejni psi, a muzete k nim v pohode pustit dite, taky jsou dost peclive solcializovani atd. Pisete bud nesmysly nebo jestli takovy chovatel opravdu existuje, tak to je na udani na KVS pro ppdezreni za tyrani!!!

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
eva p. (evicela) ID 205626 (upraveno 19.3.2015, 8:32)
Sekačku málem roztrhal na kusy(běžte prosím k doktorovi) není možné co píšete, no a asi ten váš známý nechová psy ale Krakeny, že jo, ze 7 štěňat 6 utraceno pro agresivitu, bože děvče

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
eva p. (evicela) ID 205626 (17.3.2015, 20:29)
to je co? Doufám že paní či slečna psa nemá , byl by to chudák (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 20:33)
uznavam, taky nejedu s krmenim podle nejakych vyzkumu apod, ale krmim jak prospiva jim, viz nize, nekomu se to libit nemusi, ale aspon jim muzu doprat i veprovou nozicku samozrejme syrovou na ohlodavani, nebo morkove kosti apod...barfovala jsem taky, ale ted to proste nemam kam dat, kdyz mi pokoj s mrazakem zabraly deti, a ze deti zblajznou par granuli je mensi zlo nez aby se mi zivily syrovym krmnym masem no :-(

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (17.3.2015, 19:21)
Dávám jako hlavní část stravy superprémiové granule (hypoalergenní Brit care). Pak má psí pamlsky, ouška hovězí či vepřová a když něco jíme my, tak si vždy sousto dvě vyloudí -nikdy ale nemá plnou misku "lidského" jídla. Občas dostane zbylé těstoviny či rýži a do toho zamíchám kapsičku, ale to tak jednou za měsíc. Kosti nedávám.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (17.3.2015, 19:03)
Nasim milackum davame z 95 % granulky, zbytek je ovozel a susena masa pri vycviku, obcas mam pocit, ze jim zelenina chutna vic nez granule. Sem tam dostanou maso z polivky, nebo odrezek syroveho (rozmrazeneho) masa pri vareni, olizat talir od nedelniho obeda maji jako super odmenu, nebo i "omyt" kelimek od jogurtu atp... ale vzdy jde jen o zanedbatelne mnozstvi.

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (17.3.2015, 18:59)
Máme maltezačku a převážně granule Proplan 3-4 týdně kvalitní konzervu min.85-90%masa namíchám s rýží nebo těstovinou většinou si ještě vyžebrá kousek okurky,sýru,mrkev,ale to opravdu jen na chut. (&)

ODPOVĚDĚT
Věra M. (brojara) ID 332555, mimibazar.cz/brojara (17.3.2015, 18:57)
Pudliky krmím 14 let granulema Purina a Grifonskou holku a Jorkšírku také, jsem maximálně spokojena a chlupáči v kondici a super srsti ! Boxerské mimi je také na Purině a přidáváme masíko od Barona a povídal že ňamka (&)

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (17.3.2015, 18:52)
Máme yorkšírku a vím že má 1x denně ale dáváme 2x denně je hrozný žrout. Ráno má granule royal canin a večer mas.konzervu, ale má malé porce. Konzervu kupujeme kvalitní 95% masa. Během dne ještě vyloudí odřezky ovoce , nebo zeleniny, které miluje.

ODPOVĚDĚT
Jiřina K. (Ziza82) ID 110182, mimibazar.cz/ziza82 (17.3.2015, 18:12)
Dáváme granule Acana+pamlsky na cvičení, či na chuť. Lidské jídlo bych nedávala, po konzervě by se po... a hlavně ty kvalitní jsou drahé a na Barf jsem asi líná. (L) (&)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Šarikk) ID 43620 (17.3.2015, 18:03)
Jenom granule (&)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (17.3.2015, 17:47)
dokud jsme krmili striktne jen granulema, tak kdyz pak neco nekde ochutnali,tak se okamzite pos...Tak jsme proste postupne zacli davat vsecko, samozrejme hlavni jidlo granule, ale k tomu dojizdi vetsiinou jidla po detech...Od te doby nemaji zadne strevni ani jine potize...

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (17.3.2015, 18:41)
po lidském jídle se posere?No jistě, páč to je lidské, ne pro psy. +o(

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (upraveno 17.3.2015, 20:37)
prectete si co pisu, prave ze neposere. predtim stacilo aby neco olizli venku, i z konzerv nebo masa se posrali, od te doby co zerou vsechno tak se neposerou z niceho. Zas nekdo chytrej ze :-)

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (17.3.2015, 17:45)
krmím syrovým masem. Pes se nám po něm krásně spravil a je i mnohem živější.

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (17.3.2015, 18:41)
taky bych barfovala, ale nemám prostory

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (18.3.2015, 7:28)
No to byste musela přistavět pro tu Vaší smečku, abyste měla kde skladovat maso ,-) Ale jsou nádherní.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (17.3.2015, 17:08)
Krmíme kvalitními granulemi občas uvařím těstoviny a do toho jim vmíchám psí konzervu jako pamlsek na doporučení veterináře krajíc chleba namazaný sádlem někdy jim máznu tím sádlem i rohlík kosti nedáváme vubec žádné občas nějaký přebytek z kuchyně ale to jen tak na přilepšenou jako hlavní krmení mají granule Ontario (&)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (17.3.2015, 17:02)
Rozhodně je nekrmte lidským jídlem. Je to pes, ne člověk, potřebuje jiné složení stravy.
Kromě průmyslových produktů jako jsou granule a konzervy a vařenou stravou sestavenou tak, aby byla vyvážená, ještě máte možnost přirozené stravy- tedy směsi zeleniny, semínek a syrových kostí, masa, kůží, vnitřností atd- tzv. BARF systém.

http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0

ODPOVĚDĚT
Věra M. (brojara) ID 332555, mimibazar.cz/brojara (17.3.2015, 18:51)
Jo tohle masíko je super, klidně bych si i já klofla. Také přidáváme našemu mimi boxerkovi (&)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (tonky) ID 48111, mimibazar.cz/tonky (17.3.2015, 16:48)
Kvalitní granule, pokud maso, tak hovězí. V žádném případě drůbež, má tříštivé kosti. Můj švagr je veterinář, tak máme školu od něho ,-)

ODPOVĚDĚT
Veronika Č. (Veromka) ID 67461, mimibazar.cz/veromka (17.3.2015, 19:37)
Tříštivé jsou pouze vařené. Takže pokud kosti, tak jedině syrové a to jakékoli.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 25 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>