Znáte nějaký azylový dům v Praze nebo celé ČR?
ráda bych věnovala různé věci tam kde pomůžou (papírové plínky, deky, hračky, nočníky, dámské oblečení, dětské oblečení, dětské boty...). Děkuji za případný tip.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (1.5.2015, 13:33)
Oslovila bych první charitu, kterou máte nejblíž.Charita provozuje azylové domy - nejčastěji a provozují humanitární sklady, takže bych dala tam...je fuk, jestli je to Charita anebo Diakonice Broumov, obě dělají totéž ale nelíbí se mi, že Broumov pak darované věci prodává, i když je to pro klienty asi výchovné. No a když si tady dáte balík na darování, tak vám ženský urvou ruce...znám svobodné maminy, které hledaly v humanitárním skladu jen značkové hadry a znám maminy, kterým je opravdu finančně zle a uvítaly by to. (F)

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (1.5.2015, 10:18)
můžete také davat do nemocnice, spousta oddeleni potřebuje na deti všech vekovych kategorii. pak do kojenaku, do decaku. ja charitu moc nemusim nejsem si jista, ze to dojde k pravému cili, radeji konkretni. ty nemocnice jsou hodne hladne, davam do Motola na detske - specializovane - kardio apod., douhodobe nemocne deti. Přes mejl se da poptat.na jipech chybi věci a tak. ale tam spis obleceni, hracky, nebo do cekaren po nemocnici rozhazu hracky.nejhladovejsi jsou dle mne svobodne maminky s nemocnymi dětmi, ale to skrz kamarádku mam tipa na jednu, tak ji posilam. na fb jsou ruzne skupinky, kde si clovek dohleda potrebne. je to smutne, s cim musí nektere maminky vyjit a ještě se ciit trapne rict si o pomoc.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (1.5.2015, 17:34)
Pracuji v Charitě, pokud nám darujete oblečení, věci jdou do sociálního šatníku (malé procento se využívá i pro jiné služby - např. některé hračky putují do školky, domácí potřeby využíváme v nízkoprahovém klubu, když např. s dětmi vaříme, apod.). Konkrétně náš soc. šatník funguje převážně pro lidi pobírající dávky v hmotné nouzy. Do předloňského roku byla tato služba zcela zdarma. Bohužel zvyšující se náklady na topení, elektriku apod. nás donutili službu spoplatnit. Momentálně se platí, pokud jste na hmotné nouzy 1 Kč/ks. Šatník je přístupný i široké veřejnosti - to je, dá se říci pak něco jako second-hand, ceny jsou do cca 30 Kč za novou velmi pěknou bundu (takto nakupují převážně důchodci či mladé maminky). Utržené peníze jsou použity na chod našeho zařízení. PS. více o našem šatníku na http://charitarumburk.cz/jina-pomoc/socialni-satnik/

ODPOVĚDĚT
Barbora K. (Trina) ID 6958, mimibazar.cz/trina (1.5.2015, 10:25)
já právě taky raději konkrétní ze stejného důvodu. Proto hledám konkrétní místa kde vím, že věci potřebují. Díky za tip.

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (1.5.2015, 7:10)
Broumov

ODPOVĚDĚT
Andrea B. (ajaaagi) ID 247814 (30.4.2015, 22:53)
Dobrý den Barčo,nemám osobní zkušenost,ale na sídlišti máme Azylák pro matky s dětmi http://www.csspraha.cz/24819-azylovy-dum-pro-matky-s-detmi (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Barbora K. (Trina) ID 6958, mimibazar.cz/trina (30.4.2015, 22:55)
Díky, ten znám, jednou jsem jim vezla nějaké věci. Zkusím zjistit zda zase něco potřebují :-$

ODPOVĚDĚT