"štrůdl"
výborný, jednoduchý a levný jablečný závin
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Eva K. (Evulka K.) ID 381009 (6.9.2015, 16:44)
Vypadá moc dobře, hned bych si dala :-)

ODPOVĚDĚT
Hana F. (11HANULA) ID 226782, mimibazar.cz/11hanula (18.9.2015, 7:40)
Je výborný a jednoduchý (mně těsto namíchá pekárna). (F)

ODPOVĚDĚT
Hana F. (11HANULA) ID 226782, mimibazar.cz/11hanula (6.9.2015, 6:47)
RECEPT (flower)
od Věrky Skoumalové

Jablkový závin jednoduchý, lžicový recept.

"Tento recept mám 30 let od kolegyň z práce.
11 polévkových lžic hladké mouky, 2 pol. lžíce cukru moučka, 2 ½ lžičky sádla,
1 dcl mléka (dala jsem domácí kefír), ½ prášku do pečiva, 2 žloutky, špetku soli, vejce na potření.
Z tohoto množství udělám 2 záviny. Těsto zpracuji v pekárně na program nudle nebo ručně na desce a dám do lednice asi na půl hodiny odpočinout ale nemusí. Vyválím na obdélníky, naplním jablíčkama a nebo jinou náplní.
Sroluji, potřu vejcem, propíchnu vidličkou.
Peču na 175 °C asi 25 min podle trouby."

(F) (F) (F)

Já dělám v pekárně, přidávám trošku víc mouky, podle hustoty těsta,
aby bylo akorát na vyválení závinů.

ODPOVĚDĚT