plněné okurky recept
děvčata, přemýšlím co nachystám zítra za dobroty, nemáte prosím recept, čím plníte salátové okurky? předem moc díky za tip
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
hana d. (kankalinka) ID 274098 (30.12.2015, 18:51)
Vaření.cz
Úvod > Recepty > chuťovka > Plněné salátové okurky
Plněné salátové okurky

Plněné salátové okurky lze připravit jako lehké a zdravé pohoštění pro návštěvy. Příprava je velmi jednoduchá a zabere pár minut.

Postup přípravy receptu

Okurky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíky dlouhé zhruba 5cm. Z každého kousku lžičkou vydlabeme vnitřek i se semínky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Citron rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu (jen z jedné poloviny).

Mezitím si připravíme náplň z tuňáka. Konzervu tuňáka vyklopíme do cedníku a necháme okapat olej. Poté tuňáka smícháme s tvarohem. Uvařená vejce oloupeme, rozpůlíme a žloutek nakrájíme najemno (bílek nebudeme potřebovat). Žloutky přidáme do mísy ke směsi z tvarohu a tuňáka. Nakonec do náplně přidáme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu.

Náplň našleháme elektrickým šlehačem nebo v mix

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (30.12.2015, 18:49)
Suroviny:
sůl 0.25 g
česnek 4 stroužku
majonéza 3 lžíce
pepř černý mletý
zakysaná smetana 3 lžíce
šunka 50 g
středně velké salátové okurky
nastrouhaný sýr 200 g
pažitka na ozdobení
opečené pečivo


Postup přípravy receptu
Okurky omyjeme, oloupeme tak, aby byly proužkované, a nakrájíme i se slupkou na válečky 3 až 4 cm dlouhé a lžičkou vydlabeme střed. V misce rozmícháme sýr, šunku (nakrájenou na nudličky), majonézu, smetanu a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a opepříme. Směsí naplníme vydlabané okurky, ozdobíme je pažitkou a podáváme s opečeným pečivem.

ODPOVĚDĚT
Jiřina T. (maike) ID 868, mimibazar.cz/maike (30.12.2015, 17:52)
Já jsem kdysi dělala tohle, fotka je ode mne. http://www.labuznik.cz/recept/okurkovy-had/

ODPOVĚDĚT