Neumím palačinky...
Holky, prosím vás o radu... Kuchařka jsem celkem dobrá, ale ještě NIKDY se mi nepovedly palačinky... Dnes jsem vyhledala na MMB recept, který si oblíbilo přes 200návštěvníků - samá chvála a já zase nic - hrůza. Máte to některá s palačinkami také tak?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 61 komentářů
Ivana Ř. (sedmi) ID 29605, mimibazar.cz/sedmi (29.2.2016, 17:09)
Dělám je roky podle staré kuchařky :-), takže dávám 0,5 litru mléka, 200 dkg mouky hladké , jedno celé vejce, trochu soli....vyšlehám a až je rozpálená pánev vždy rozleju sběračkou....fakt se nepřipalují (F) ale musíte mít rozpálenou pánev :-)

ODPOVĚDĚT
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (29.2.2016, 14:46)
Nečetla jsem předchozí komenty, ale mě se taky nedařilo. Pak jsem nechala těsto odležet půl hodiny a ejhle už mi šly hezky :-)

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (pepca) ID 50616, mimibazar.cz/pepca (29.2.2016, 14:24)
Palačinky byly vždycky moje noční můra, uvařím skoro vše z české kuchyně,ale palačinky byl vždycky děs 8o| 8o| 8o|. Pak mi kamarádka poradila recept :
1 l mléko,
600g hladká mouka,
2-3 vejce,
špetka soli, cukr,
špetka prdoče a
1-2 lž oleje
a od té doby mi jdou jako po másle (Y) (Y) (Y) (Y)
Měla jsem asi vždycky moc řídké těsto,lepily se a trhaly, ikdyž se mi to zdálo těsto dobré. Od té doby co se řídím tím receptem jsou (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT
TEREZA S. (RŮŽENKA) ID 206334, mimibazar.cz/ruzenka (29.2.2016, 14:05)
Tak mně tedy také nikdy moc nešly...ale naši psi z těch ,,zmetků" omdlévali blahem ,-) a že jich bylo! Tak jsem se zařekla, že je dělat nebudu ...vyzkoušela jsem spousty zaručených receptů i pánviček a PRD 8o|
No a pak mi tchýňka koupila palačinkovač v Lidlu...nejdříve jsem jí vynadala, že mi zase koupila další zbytečný krám do kuchyně, ale! nedám na něj dopustit |:o) |:o) |:o) a teď ji za to velebím.Fakt perfektní a super snadné jak na výrobu tak i na údržbu (Y) Palačinky jsou teda obrovské..cca 35 cm, ale vždy bezvadné a tenké :-) a hlavně s minimem tuku - oleje, má teflonový povrch , dřevěnou plochou obracečku a hladítko...
Můžu jen doporučit, občas ho tam mají i když ho já mám už asi 4 roky.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (29.2.2016, 13:32)
Nemám, dělám těsto od oka ale je to dáno tím, že už jsem jich v životě něco nasmažila. Pánvička...mám po mamce socialistickou smaltovou, pánvičkou to opravdu není. První palačinka se nikdy nepovede, tu si jako trhanec sním sama ale ty další jdou krásně. Nevím, co přesně se vám nedaří. Nedokážu odhadnout, jestli máte moc řídké těsto nebo jestli se vám připalují...nechce se mi projíždět všechny komentáře.

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (Jessie109) ID 426673 (29.2.2016, 10:33)
taky jsem měla problém do doby než jsem si koupila pánvičku z Ikea, kterou jen potřu mašlovačkou a super (Y)

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (megle) ID 269351, mimibazar.cz/megle (29.2.2016, 9:34)
Já přidávám do palačinek trochu prášk.pudinku s ananas.nebo banán.je úplně jiná chuť :) a ještě do těsta přidávám kapku rozpuštěného másla,poradila mi to švagrová :-)

ODPOVĚDĚT
Simona E. (borstice) ID 73296, mimibazar.cz/borstice (29.2.2016, 8:55)
Tak to jsme asi dvě ,-), já je také neumím, zásadně je u nás dělá manžel (H)

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (29.2.2016, 8:39)
...tady jich je!! http://www.milujivareni.cz/top-recepty/chod/dezerty-kolace/palacinky/?per=50

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Janota21) ID 478229 (29.2.2016, 8:27)
Tak já jsem zase špatná kuchařka, ale palačinky dělám ráda protože se mi vždycky povedou. Zkuste dát víc vajec než je v receptu.

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (29.2.2016, 7:55)
Můj tip je nechat vždycky těsto dvacet minut odpočinout před smažením. Lepek se rozleží a pak se netrhají.

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (28.2.2016, 22:09)
Jak já vám rozumím (F) Považuji se za velmi dobrou kuchařku, ale dlouhé roky jsem se vyhýbala palačinkám, páč jsem ty mrchy nebyla schopná otočit. teď je dělám podle jednoho receptu který jsem tady někde opsala, je to naprosto geniální, protože se vždy jakoby samy pustí a pak jdou krásně otočit, sekám je jako Baťa cvičky, používám tu nejlevnější Ikea pánev za pár kaček, přebytečný tuk po rozpálení slévám do malé mističky a průběžně po kapkách dolévám, takže pánev je mastná, ale palačinky mastné nejsou.

Poměr surovin je: 250 ml mléka, 125 g hladké mouky a 2 vejce, malinko cukru, cukruji až hotové. Luxusní záležitost, vyzkoušejte (F)

Tady jsem našla ten originál:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=154760#diskuse

ODPOVĚDĚT
Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (28.2.2016, 22:05)
do těsta přidat trochu studené vody - na 1 l mléka asi 1 dcl,dělám od oka, je jedno, jestli hladká nebo polohrubá mouka, olej nedávám, pouze lehce potřu pánev mašlovačkou

ODPOVĚDĚT
Veronika Š. (v.satna) ID 44326 (28.2.2016, 21:40)
Dělávala jsem z hladké mouky a vždycky jsem je měla uprostřed roztržené, dnes jsem našla recept z polohr.mouky a najednou jsem je měla všechny krásné a smažila jsem oboje na stejné pánvi. (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka K. (rada17) ID 129129, mimibazar.cz/rada17 (28.2.2016, 21:37)
Koupila jsem nedavno palacinkovac v Lidlu a je uplne super (Y) . dam jen lzici oleje do testa a pak uz zadny olej na peceni nepotrebuji . vse se pak dela na sucho a tim kulatym drivkem se udelaji krasne slaboucke a vyborne (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (28.2.2016, 21:22)
Každému jde něco jiného, já dělám tady od oka, když se mi trhají, většinou jsou řídké. Oleje dávám malinko. Nebo si zkuste pořídit, tu otáčecí pánvičku (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (28.2.2016, 20:43)
Delam na panvi z Ikea, stala par supu, smazim na kokosovem oleji, tedy spis na kazdou 3 palacinku panev pomasluju kokosovym olejem. Palacinky mam jedna basen, moc se s tim necrcam, delam od oka.

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (28.2.2016, 20:41)
Mne se taky nevedly.Zmena nastala koupi nove panvicky

ODPOVĚDĚT
Jindřiška Ř. (courage) ID 439671 (28.2.2016, 20:38)
Mně se většinou nepovede ta první, myslím, že je to tím, že mám málo rozpálenou pánev. Další už jsou většinou dobrý. Olej na pánev neliju, ale rozetřu ho jenom tenkou vrstvičku, naliju malou naběračkou těsto, rovnoměrně rozliju do tvaru palačinky a čekám, až se začnou odlepovat okraje a těsto přestane být tekuté, pak obrátím. Myslím, že u vás bude problém v pánvi nebo v technice, receptem to nebude. A co palačinkovač, nezkoušela jste? Já ho sice nemám, ale kamarádka je z něj nadšená...

ODPOVĚDĚT
Jana Z. (jzemanka) ID 449588 (28.2.2016, 20:24)
já dělám tento recept a všichni ho chválí.
1/2 litru mléka, 2 vejce, trochu soli, 2 dkg cukru a 22 dkg hladké mouky.
Už je dělám i ze 2 litrů, když jsme s partou na prodlouženém víkendu a vždy sklidí úspěch. (Y)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3 další >>