Morčata kluci a nesnášenlivost
Holky, prosím pomóóóc. Popsáno v komentu. Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (25.5.2016, 6:05)
Holky, poraďte prosím. Máme dva 4 měsíční morčecí kluky (každý z jiného vrhu) a jeden je hodně dominantní a neustále toho druhého omezuje (třeba u sena, granulí atd...) a často u toho vydává takové zvuky (jako střelba samopalem (o: ) . Určitě si je chceme oba nechat, přemýšlím o přepažení klece, ale tak, aby na sebe normálně viděli a byli spolu (kupovali jsme 2 morčátka právě proto, aby jedno samotné nebylo smutné). Máte nějaký nápad? Říkala jsem si nějakou drátěnou přepážku, mřížku - neznáte některá dobrého kováře, který by byl ochoten třeba dle rozměrů vyrobit? Nebo nějaká šikovná drátenice? Předem moc všem děkuji.

ODPOVĚDĚT
Radka D. (mělnička) ID 41575, mimibazar.cz/melnicka (26.5.2016, 7:57)
Iri než jsem kupovala morčátka, tak mi kolegyňka řekla, že by 2 kluci neměli být spolu, že to nedělá dobrotu, buď páreček - ale tam máte pak mladé, nebo 2 holky. Jeden z těch dvou kluků by byl vždycky chudák :-( Než taková investice do přepažování apod., to raději opravdu popřemýšlejte, že jednoho rozdáte a necháte i jen jednoho. I když jsou společenští, tak pokud se jednomu dostatečně věnujete a mazlíte se, nahradí mu to parťáka :-$

ODPOVĚDĚT
Mária H. (Mia80) ID 187073 (25.5.2016, 19:08)
Tiež sme mali dvoch samčekov z toho jeden bol dominantnejší. Niekedy toho druhého odháňal od jedla a podobne. V spoločnej klietke mali domček s dvomi izbyčkami a vždy boli každý v jednej, nikdy nie obaja spolu. Inak po klietke behali spolu, len ten domček mal v strede priečku.Teraz ich opatruje moja sestra a fungujú takto spolu asi 5 rokov a myslím si, že sú spokojní. Tiež by som ich ničím nerozdelovala, ale vytvorila každému vlastný úkryt. Keď nechcú byť spolu, môžu sa schovať každý do svojho úkrytu.
Prajem veľa zábavy s morčátkami (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (Lucka2578) ID 18067, mimibazar.cz/lucka2578 (25.5.2016, 14:18)
Máme taky dva kluky. Také vydávají zvuky jako vrrrrrrrrr, vrrrrrrr ,-) , ale je to jen jejich řeč, občas to vydávají , když mají období páření (H). Také si kradou jídlo a občas na sebe vyjedou, ale pak si spolu zalezou do domečku a jsou kamarádi. Určitě je neoddělujte, zvyknou si na sebe. Morčata mají rádi společnost a jsou rádi, když je jich víc, pospolu. (Y)

ODPOVĚDĚT