SALÁTOVÁ OKURKA..
Dostala jsem velikou tašku salátovek, ujíst jeden člověk to je nemožné,byla by velká škoda, aby se zkazily třeba, JAK ZPRACOVAT-PORADÍTE??
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Jindra S. (Jsouk) ID 224223 (19.8.2016, 21:31)
Ano,z přerostlých okurek děláme také Americké okurky,jak píše pí.Petra.Jsou fakt
výborné a pikatní.Zkuste je a uvidíte,že budou všem chutnat. (Y)

ODPOVĚDĚT
Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (17.8.2016, 19:38)
nebo na kostičky do klasickýho nálevu a pak zrovna do bram.salátu nebo různých pomazánek

ODPOVĚDĚT
Alena Š. (Jedlik alis) ID 451752 (17.8.2016, 12:36)
Já ze salátovek dělám zavařovaný salát

http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2014/08/zavarovany-okurkovy-salat.html

ODPOVĚDĚT
Petra S. (pajdasuchajda) ID 417989 (upraveno 1.9.2016, 20:34)
Udělejte tzv. Americké okurky, u nás je to teď velký hit a je to fakt výborné! Okurky okrájet, nakrouhat na tenká kolečka, přidat 5 velkých cibulí také nakrájených, 2 pol. lžíce soli. Vše smíchat a nechat odležet až pustí šťávu a přidat 3 hrnečky cukru a 3 hrnečky octa, 1 čaj. lžičku pálivé papriky, trošku kari a pepře. Pustí dost šťávy, pak nandat do skleniček a sterilovat, jak jste zvyklá u okurek, já jsem sterilovala v myčce. Je to pikantní a vynikající, chutnalo zatím všem více jak klasické okurky (dětem bych asi nedala pálivou papriku, ale naše to mají rády i takto) Já jdu právě udělat další várku, také jsem dostala okurky, zdá se to složité, ale pokud máte robot na strouhání, je to za chvilku hotové.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (17.8.2016, 10:35)
a kolik okurek na tohle množství:

ODPOVĚDĚT
Petra S. (pajdasuchajda) ID 417989 (17.8.2016, 12:16)
Je, teď jsem si všimla, že to nejdůležitější jsem nenapsala (H)
2,5 kg nakrájených okurek na toto množství surovin, čím tenčí plátky, tím lepší.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (17.8.2016, 9:07)
nakrájet na půlkolečka (pokud je tam moc zrníček tak vybrat) a naložit normálně jako okurky, nebo ještě přidat nějakou jinou zeleninu, papriky, zelí a pod a udělat čalamádu

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (17.8.2016, 8:54)
Nastrouhat, rozdělit porce a dát do mrazáku. V zimě okurkový salát.. (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla M. (Pami) ID 145730 (17.8.2016, 8:58)
To jde? "Nerozblemcá" se to?

ODPOVĚDĚT
Eva D. (evcak) ID 116675, mimibazar.cz/evcado (17.8.2016, 13:47)
Dělala jsem loni a v zimě jsem vyhazovala, bylo to jakoby rozblemclé, takový hadr z toho byl.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (17.8.2016, 9:16)
jo to se dělávalo v době, kdy v zimě nebyly salátovky ani náhodou. Ale teď bych to rozhodně nedělala, čerstvá je čerstvá a i v zimě okurky moc nestojí. (F)

ODPOVĚDĚT
Mária Š. (sumari) ID 191977 (17.8.2016, 8:45)
okurková limonáda (drink)

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (ROZARKA1) ID 40136 (17.8.2016, 7:51)
Můj muž je nakrájel na cca 2 cm kolečka a naložil jako kvašáky (clamp)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (17.8.2016, 7:44)
Nastrouhat na okurkovem struhadle na kolečka a dát zamrazit v takovém množství, které byste mela jako porci salátu, popř. několik porci. PR použití nechat samovolně rozmrznout-nejlepe v ledničce do druhého dne a pripravit klasicky jako salát.pustí víc vody. Nedoporučuji rormrazovat v mikrovlnce, to vám z toho vznikne bláto, stejně jako když nastrouhate na kedlubnovem struhadle.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (17.8.2016, 7:58)
Taky jsem před časem nastrouhala a dala do mrazáku, ale pak už to nechutnalo....fakt ne -to nebyla okurka a vodnatý cosi ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT