SALÁTOVÁ OKURKA..
Dostala jsem velikou tašku salátovek, ujíst jeden člověk to je nemožné,byla by velká škoda, aby se zkazily třeba, JAK ZPRACOVAT-PORADÍTE??
Jindra S. (Jsouk) ID 224223 (19.8.2016, 21:31) | Ano,z přerostlých okurek děláme také Americké okurky,jak píše pí.Petra.Jsou fakt výborné a pikatní.Zkuste je a uvidíte,že budou všem chutnat.
ODPOVĚDĚT |
|
Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (17.8.2016, 19:38) | nebo na kostičky do klasickýho nálevu a pak zrovna do bram.salátu nebo různých pomazánek
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Petra S. (pajdasuchajda) ID 417989 (upraveno 1.9.2016, 20:34) | Udělejte tzv. Americké okurky, u nás je to teď velký hit a je to fakt výborné! Okurky okrájet, nakrouhat na tenká kolečka, přidat 5 velkých cibulí také nakrájených, 2 pol. lžíce soli. Vše smíchat a nechat odležet až pustí šťávu a přidat 3 hrnečky cukru a 3 hrnečky octa, 1 čaj. lžičku pálivé papriky, trošku kari a pepře. Pustí dost šťávy, pak nandat do skleniček a sterilovat, jak jste zvyklá u okurek, já jsem sterilovala v myčce. Je to pikantní a vynikající, chutnalo zatím všem více jak klasické okurky (dětem bych asi nedala pálivou papriku, ale naše to mají rády i takto) Já jdu právě udělat další várku, také jsem dostala okurky, zdá se to složité, ale pokud máte robot na strouhání, je to za chvilku hotové.
ODPOVĚDĚT |
| Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (17.8.2016, 10:35) |
a kolik okurek na tohle množství:
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra S. (pajdasuchajda) ID 417989 (17.8.2016, 12:16) |
Je, teď jsem si všimla, že to nejdůležitější jsem nenapsala 2,5 kg nakrájených okurek na toto množství surovin, čím tenčí plátky, tím lepší.
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (17.8.2016, 9:07) | nakrájet na půlkolečka (pokud je tam moc zrníček tak vybrat) a naložit normálně jako okurky, nebo ještě přidat nějakou jinou zeleninu, papriky, zelí a pod a udělat čalamádu
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (17.8.2016, 8:54) | Nastrouhat, rozdělit porce a dát do mrazáku. V zimě okurkový salát..
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla M. (Pami) ID 145730 (17.8.2016, 8:58) |
To jde? "Nerozblemcá" se to?
ODPOVĚDĚT |
| | Eva D. (evcak) ID 116675, mimibazar.cz/evcado (17.8.2016, 13:47) |
Dělala jsem loni a v zimě jsem vyhazovala, bylo to jakoby rozblemclé, takový hadr z toho byl.
ODPOVĚDĚT |
| | | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (17.8.2016, 9:16) |
jo to se dělávalo v době, kdy v zimě nebyly salátovky ani náhodou. Ale teď bych to rozhodně nedělala, čerstvá je čerstvá a i v zimě okurky moc nestojí.
ODPOVĚDĚT |
|
| Mária Š. (sumari) ID 191977 (17.8.2016, 8:45) | okurková limonáda
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika M. (ROZARKA1) ID 40136 (17.8.2016, 7:51) | Můj muž je nakrájel na cca 2 cm kolečka a naložil jako kvašáky
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (17.8.2016, 7:44) | Nastrouhat na okurkovem struhadle na kolečka a dát zamrazit v takovém množství, které byste mela jako porci salátu, popř. několik porci. PR použití nechat samovolně rozmrznout-nejlepe v ledničce do druhého dne a pripravit klasicky jako salát.pustí víc vody. Nedoporučuji rormrazovat v mikrovlnce, to vám z toho vznikne bláto, stejně jako když nastrouhate na kedlubnovem struhadle.
ODPOVĚDĚT |
| | Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (17.8.2016, 7:58) |
Taky jsem před časem nastrouhala a dala do mrazáku, ale pak už to nechutnalo....fakt ne -to nebyla okurka a vodnatý cosi
ODPOVĚDĚT |
|