Vyhlídla jsem si troubu. Objem vnitřního prostoru je 60l. Mám doma starou Moru, nevím objem, ale takový ten klasický větší smaltovaný pekáč s uchy se mi tam na šířku nevejde. Máte někdo 60l a je to dostačující? Díky
Myslím, že 60l je tak akorát....do trouby 67l se vejde 7kg krocan, jen tak pro představu. Ale kdo ho kdy peče, že? Jak píše paní pode mnou, je to také o spotřebě....
Velikost NORMÁLNÍ trouby začíná už na 50 litrech. Dokonce bych Vám i menší objem doporučila, než větší a to z několika důvodů. Když se výrobci snaží vnitřní objem zvětšit tak to musí být na úkor něčeho, nejjednodušší je zredukovat těsnící vlastnosti okolo trouby. Takže Vám bude teplo více unikat, ale budete mít dojem, že tam 1x v roce můžete dát více věcí.....
Dále si uvědomte, že s každým pečením, pokud tedy zvolíte co největší objem, ten objem VŽDY musíte vyhřát...., prostě vždy i když to nebudete potřebovat. No zkrátka bych tak nelpěla na velkém objemu trouby, podle mě to není tak důležité. Já osobně jsem spíš požadovala komfort čištění a tak jsem trvala na troubě s pyrolýzou a opravdu není lepší funkce, kterou do trouby vymysleli. Prostě jen zapnu pyrolytický program a pak jen vytřu šedý spálený popílek a mám uklizeno. Mám troubu od f. Fagor a je opravdu skvělá.
Vlaďko, moc děkuji za názor. Po měření má moje stará trouba 50-52 litrů. Včera jsem se ještě ptala rodičů a ti mají 57 litrů. Také si myslím, že 60 by mohlo stačit.
60 litrů pro troubu je podle mě hodně málo.Před 3mi lety jsem dělala novou kuchyň.V obchodě jsem se podívala a 60 l jsou pidi.Proto jsem hledala, mám Wirpholku a 73 l.Jsou možná ještě větší, mě tato stačí.Je zhruba stejně velká jako klasické, co měli naši dřive(90tá léta).