Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 70336 (3.2.2017, 16:34) |
listové těsto je rychlejší, ale nám chutná více s perníkového těsta
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (lenulaaaaa) ID 362616, mimibazar.cz/lenulaaaaa (3.2.2017, 18:54) |
Z perníkového? Mohla bych porosit o recept? Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 70336 (3.2.2017, 19:47) |
MEDOVÝ KRÉMEŠ - slovenský recept Těsto: 1 vejce, 1 žloutek, 5 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 lžíce medu, 1 lžička sody, 1 lžíce rumu. Vše uvaříme do bodu varu, teplé postupně vlijeme do 25 dkg hladké mouky a ještě teplé vyválíme na 2 pláty a upečeme. Nádivka: 20 dkg másla ušleháme s 15 dkg moučkového cukru a přidáme vychladlý puding. Puding: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 2 vanilkové cukry, vše uvaříme. Na medový plát dáme nádivku, ušlehanou šlehačku, přikryjeme dalším medovým plátem a necháme odstát do druhého dne. Je to sice časově náročnější, ale v naší rodině se na něj každý těší Pokud chcete odlehčit, nemusí se plnit tou ušlehanou šlehačkou .. Na medový plát dáme nádivku, šlehačku, přikryjeme dalším medovým plátem a necháme odstát do druhého dne.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Lenka K. (lenulaaaaa) ID 362616, mimibazar.cz/lenulaaaaa (3.2.2017, 20:11) |
Jani, moc děkuji, vypadá to úžasně! Nemít už napečeno na víkend tak ho zítra udělám Takto musí počkat na příště.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 70336 (3.2.2017, 20:19) |
... taky úžasně chutná... zkusíte příště, já ty naše hýčkám tímto dezertem jen o vánocích nebo nějakých svátcích
ODPOVĚDĚT |