Nej recept na žloutkové rezy
Na internetu je jich hodně. Někde je hladká mouka, jinde polohrubá. Všude jiné poměry. Nechci aby byl suchý. Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
eva p. (evicela) ID 205626 (7.3.2021, 20:11)
rozdně radím koláč už s polevou na mimutku do trouby aby se žloutky upekly, neriskujte salmonelu!

ODPOVĚDĚT
Renata A. (Renča50) ID 607378 (17.11.2020, 12:39)
Ořechový řez se žloutkovou polevou

28 dkg másla
25 dkg cukru
5 bílků
25 dkg ořechů
9 dkg polohrubé mouky
na špičku nože prášek do pečiva

Cukr s máslem utřeme do pěny, zamícháme v míse zvlášť mouku s práškem do pečiva a ořechy, postupně zamícháme do utřené směsi a přidáváme ušlehané bílky, vše promícháme a dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 180°C - asi 20 minut, záleží, jak Vám peče trouba, zkuste špejlí, někdo to má upečené i za 10 minut

Poleva
5 žloutků
25 dkg cukru moučka
1,5 lžčky citronové šťávy
Vše utřeme,pokud by to bylo husté, přidejte citronové šťávy, dáme na horký koláč, poleva dlouho schne.
Ať se Vám to vydaří! (Y)

ODPOVĚDĚT