něco můžete zahustit postrouhanou syrovou bramborou, něco moukou bez lepku, nebo hraškou ze zdr výživy a něco jen spoustou zeleniny, nebo kukuřičným škrobem taky lze
A jaké omáčky? Já omáčky v podstatě nedělám - tak 2x do roka rajskou a tu normálně zahustím moukou, do svíčkové dávám tolik zeleniny, že po rozmixování už to zahušťovat nepotřebuje, guláš (taky tak 2x do roka) zahustím chlebem a jinak je to všechno nejlepší jako šťáva, případně to jistí trochu hrašky.
Pokud nechci zahušťovat klasickou bílou moukou, pak u zeleninových typu "svíčková" rozmixuji zeleninu, jinak lze zahušťovat hraškou, kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou moukou, instantní kaší (pohanková, rýžová apod.). Chuťově je to trošku znát (ne každý ale pozná). Ještě jsem si vzpomněla na možnost zahustit škrobem - Solamyl (bramborový) nebo Maizena (kukuřičný). A rajskou třeba babička zahušťovala strouhaným perníkem.