Omáčky BEZ MOUKY
...máte tipy??Hezký den..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (14.2.2017, 18:01)
Dá se zahustit hraškou, jen se musí déle povařit.

ODPOVĚDĚT
Petra A. (horlik) ID 439934 (14.2.2017, 16:53)
a třeba i ovesnýma vločkama, ty se zcela rozvaří a chuťově ani nepoznám (X)

ODPOVĚDĚT
Jana U. (Janca333) ID 95099, mimibazar.cz/janca333 (14.2.2017, 13:42)
Já zahušťuji rýřovou hladkou moukou, u některých omáček to ani nejde rozpoznat.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (14.2.2017, 13:01)
něco můžete zahustit postrouhanou syrovou bramborou, něco moukou bez lepku, nebo hraškou ze zdr výživy a něco jen spoustou zeleniny, nebo kukuřičným škrobem taky lze

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.2.2017, 12:53)
A jaké omáčky?
Já omáčky v podstatě nedělám - tak 2x do roka rajskou a tu normálně zahustím moukou, do svíčkové dávám tolik zeleniny, že po rozmixování už to zahušťovat nepotřebuje, guláš (taky tak 2x do roka) zahustím chlebem a jinak je to všechno nejlepší jako šťáva, případně to jistí trochu hrašky.

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (upraveno 14.2.2017, 13:35)
Pokud nechci zahušťovat klasickou bílou moukou, pak u zeleninových typu "svíčková" rozmixuji zeleninu, jinak lze zahušťovat hraškou, kukuřičnou nebo jinou bezlepkovou moukou, instantní kaší (pohanková, rýžová apod.). Chuťově je to trošku znát (ne každý ale pozná). Ještě jsem si vzpomněla na možnost zahustit škrobem - Solamyl (bramborový) nebo Maizena (kukuřičný). A rajskou třeba babička zahušťovala strouhaným perníkem.

ODPOVĚDĚT