Karamelovo-kávový krém : Uvařit 2dcl černé kávy.Na plotně rozpustit 15 dkg cukru a do toho ta káva, vařit do rozpuštění karamelu.Rozmíchat 1pudink.prášek +2 dcl mléka,vlijeme do karamelu a vše uvaříme - vychladnuté dáme do ušlehané Hery 37 dkg a dosladíme dle chuti. Nebo: Krém žloutkový : 3 celá vejce ,20 dkg písk.cukru -šlehat ve vodní lázni -vychladnout, přidáme k 1 ks vyšlehaného másla stejné teploty .
já dělám 2 másla 1 slazené mléko rozšlehám apak přidávám postupně rozpuštěnou želatinu -dortové želé popřípadě trochu nutely když chci kakaový krém chvíli to trvá ale je krasně tuhy
Litr mlíka, 4x pudink a 25dkg cukru. To svaříte a krátce provaříte, aby Vám při ochutnání nepadal škrob na jazyk. Dáte do stroje a necháte míchat do zchladnutí. Poté přidáte máslo z lednice nakrájené na malé kostičky. Postupně zašleháte a pak na největší rychlost vyšleháte jen krátce. Na litr mlíka by mělo být kilo másla, ale staçí i jen 3kostky.
Tento recept mám, jen jsem udělala pouze 1/4 surovin a ještě mi spousta krému zbyla. Chtěla jsem pouze na zdobení , do dortu jsem dělala jiný krém - z mascarpone. Máslovo-pudinkový jsem ještě použila do košíčků a i tak hodně zbylo
Dělám to podobně, ale dávám na necelý litr dva pudinky, 20 deka cukru a jen jedno máslo. Je lehčí a přesto taky tuhý. Postup mám ale obrácený: Vyšlehám máslo s cukrem a pak pomalu přidávám schladlý pudink, jinak se mi to většinou zdrclo.