Prosím o radu: chci potáhnout dort, dělám to poprvé. Mám použít marcipán nebo fondán? Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, pokaždé jsem dávala pouze polevu. Co udělat v případě, že se mi "podaří" při přenesení na korpus a roztrhne se...Děkuji.
Používám Smartflex mandlový, netrhá se... Pokud děláte poprvé, nepouštějte se do domácí přípravy marcipánu, netrefíte hustotu, pokud jste s ním nikdy nepracovala a akorád Vás to odradí. Také je skvělá varianta jedlý papír s potiskem ( kolem 90,- ), dávám ho na vrh dortu, pokud spěchám a nemám čas dělat figurky.
Dobrý den paní Dano, děkuji za radu, koupím a vyzkouším. Nakonec jsem na dort nalila polevu. Fondán se mi trhal, protože jsem jej vyválela hodně tence. S marcipánem jsem to vzdala, přece jenom jsem to dělala poprvé. Budu dělat na víkend další dort, tak zkusím potahovku. Pokud se povede, dám sem
Tak pro začátek bych doporučila fondán, je krásně tvárný a netrhá se, dobře se s ním pracuje, dobře se barví tekutými barvami. Pokud vás takové zdobení dortů "chytne", tak pak můžete zkoušet marcipán a dělat si ho doma. Ale pro začátek a na vyzkoušení opravdu kupte fondán, balíček vystačí na dort i pár ozdobiček.