Dobrý den, poprvé se chystám dělat svíčkovou, a potřebuji, aby se opravdu povedla.Na internetu je spousta různých receptů. Poradíte, jaký je u vás ten nejlepší?Děkuji.
Jindřiška Ř. (courage) ID 439671 (28.12.2017, 18:12) | Já jedině podle Dity P., ta u nás jednoznačně vede...
ODPOVĚDĚT |
|
JITKA Š. (Jíťa S.) ID 116071 (28.12.2017, 11:38) | Dobrý den, také dělám svíčkovou podle tohoto receptu jak píše paní Andrea je opravdu výborná a to jsem vyzkoušela hodně receptů krásný den https://www.mimibazar.cz/recept/73291/luxusni-svickova-od-marty
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (28.12.2017, 11:11) | klasiku, hlavně "oranžovou", žádné vycmrdlé svíčkové by mi doma nepřišly Občas mi na návštěvě dají takovou světlou jakousi omáčku, ble. mrkev, celer, petržel, cibule, špek(někdy osmahnu na másle před pečením), tymián, bobkový list, nové koření, sůl, pepř kuličky, zalít vodou, prošpikované maso někdy naložím, někdy ne, rozdíl jsem nepoznala. Po upečení masa vyndám koření, omáčku rozmixuju, nezahušťuju žádnou moukou, je hustá dost. Dochutím cukr a citron někdo dává ocet,případně sůl, smetana.
ODPOVĚDĚT |
|
Andrea K. (Sabinne) ID 7978 (28.12.2017, 9:35) | Kristy, já dělám poslední dobou svíčkovou podle tohoto receptu a je výborná.. https://www.mimibazar.cz/recept/73291/luxusni-svickova-od-marty
ODPOVĚDĚT |
| Renata C. (sara11c) ID 547856 (28.12.2017, 13:02) |
Dělám už jen tuto.
ODPOVĚDĚT |
|
regina m. (gima) ID 422895 (27.12.2017, 22:46) | ...svíčkovou míváme pravidelně na Boží hod, dělám stejně, jako píší paní níže,tzn, cibule, špek, koření, zelenina - jen to maso předem nakládám do nálevu- letos 3 dny,( a protože letos to byl opravdu asi mladý býček, bylo za 2 hodiny jako dort), také ji připravuji bez mouky,větší množství zeleniny omáčku parádně zahustí...
ODPOVĚDĚT |
| jarka N. (sympatie) ID 55978 (28.12.2017, 9:36) |
Mohu se zeptat na ten lák? Mě to připadá že je maso z té vody vymáchané.
ODPOVĚDĚT |
|
| MONIKA N. (zelenoockam) ID 109200, mimibazar.cz/zelenoockam (27.12.2017, 22:25) | Na tyhle klasicka jidla si najdete nejlepe recept ve starych kucharkach nebo v recepturach teplych pokrmu.a nedejte na novodobe vychytavky.pokud chcete mit ve finale opravdu svickovou peceni
ODPOVĚDĚT |
| | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.12.2017, 8:31) |
Souhlas. Když svíčková tak klasika bez blbin a nesmyslných "vychytávek" Kdo nemá receptury teplých pokrmů (nebo neumí rozpočítávat normy), tak klasickou svíčkovou najde třeba v kuchařce od Viléma Vrabce.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radomíra N. (akdaren) ID 402201 (27.12.2017, 19:38) | já kupuju Halali a dávám pod maso, ale musí se dobře propláchnout a k tomu ještě přidávám zeleninu. Naložím to den, klidně dva dopředu, maso prošpikuju... vždycky chutná výborně ještě přidávám do omáčky trochu meruňkové marmelády, domácí
ODPOVĚDĚT |
| | Alena M. (a74) ID 400427 (27.12.2017, 20:06) |
Taky jsem kupovala, ale uz je dost draha, se syrovou zeleninou a citronem to vyjde mnohem levneji.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Alena M. (a74) ID 400427 (27.12.2017, 17:24) | Delam jako Hanka pode mnou. Jen uz nedavam mouku. Staci rozmixovana zelenina, tedy pokud ji date dostacujici mnozstvi. A jeste k dochuceni pridam dle chuti lzicku dve horcice.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (upraveno 27.12.2017, 17:13) | Prošpikuji maso- opeču na omastku ,aby se maso zatáhlo.Pak dám do hrnce nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu- mrkve ne moc,aby nepřevažovala její chuť , přidám nové koření, celý pepř, a bobkový list a na plátky nakrájený citron a vše osmahnu .Pak přidám to maso a osolím a chviličku se zeleninou opeču, zaliji vodou aby bylo maso potopené. Dám do trouby přikryté a nechám zvolna péct do měkka občas obrátím maso ,když je měkké vyndám maso a koření a zeleninu rozmixuji ponorákem - připravím si smetanu s moukou rozmíchané v hrnku a zaliji to a povařím ....podle chuti přisolím nebo i někdy udělám karamel a přidám do omáčky- máme ji tak rádi-získá tmavší barvu a zvláštní chuť. Hlavně nesmí být hustá jako kejda!!!!!!!!!
ODPOVĚDĚT |
| | Iveta P. (Ivuliberuli) ID 272302, mimibazar.cz/ivuliberuli (27.12.2017, 20:33) |
Dělám skoro stejně jak paní Hanka. Prošpikované maso opeču na troše oleje se špekem,aby se zatáhlo.Potom přidám cibuli,hodně kořenové zeleniny,přidám hnědý cukr,který nechám zkaramelizovat.Potom přidávám i trošku plnotučné hořčice,koření co paní Hanka. Postup mám potom stejný,jen už tedy většinou nezahušťuji moukou,pokud se dá hodně zeleniny do základu,není už potřeba. Na talíři u nás nesmí chybět brusinky,ty máme moc rádi
ODPOVĚDĚT |
| jarka N. (sympatie) ID 55978 (27.12.2017, 17:03) |
Taky dávám karamel, bílou svíčkovou nesnáším.
ODPOVĚDĚT |
| | | Alena L. (adamito) ID 435804 (27.12.2017, 17:06) |
nikdy nemám bielu sviečkovú,veď predsa rozmixujem zeleninu,mrkvu
ODPOVĚDĚT |
| | | | MONIKA N. (zelenoockam) ID 109200, mimibazar.cz/zelenoockam (27.12.2017, 22:22) |
no taky koukam.a ty vychytavky svice je jednoducha,jen ne zadne novinky dobry spek,koreni,,korenovka ne mrazena zelenina,sup do trouby a je to rychlovka.jen lidi fuuuurt budou neco smyslet klasika ma byt klasika
ODPOVĚDĚT |
| Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (27.12.2017, 17:01) |
ODPOVĚDĚT |
|
jarka N. (sympatie) ID 55978 (27.12.2017, 16:18) | Dávám hodně zeleniny, osmažit, slaninu, maso opéct a já ji peču v troubě.
ODPOVĚDĚT |
|
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (27.12.2017, 16:06) | Každý má svíčkovou trošičku jinou, ale pokud je maso měkké, tak chutná snad každá. Každopádně maso dělám v pomalém hrnci opravdu poctivých osm hodin, nebo zprudka opéct a pak v papiňáku maso dodělat a nebo v troubě - tam je to ale také na celé dopoledne, stojí ale za to.
ODPOVĚDĚT |
|