Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (22.1.2018, 14:32) |
v kynutých těstech (buchty, koláče, vánočka) není třeba nahrazovat objem cukru ničím. Stejně tak u šlehaných těst. Dáte stévii. Musíte ale vychytat, kolik stévie je potřeba, aby byl moučník zhruba stejně sladký jako s cukrem. Na některých stéviových sladidlech je uvedeno, že 1 kávová lžička má sladivost jako x lžiček cukru nebo x dkg nebo kostek cukru. Pak musíte zvážit lžičku cukru a přepočítat množství na množství požadovaného cukru v receptu. U máslových krémů do dortu přidávám do másla uvařený puding nebo moučnou kaši - to osladíte dle chuti. Do polevy čokoládové dáváte kakao a tuk, přisladíte stévií. Kde tedy v žádném případě cukr nenahradíte, je sníh do kremrolí šlehaný nad párou (to jsem se stévií nezkoušela) a do polev na bázi cukru - citronová, rumová.
ODPOVĚDĚT |