Prosím poradíte pomazánku, která se Vám osvědčila na jednohubky, případně chlebíčky? Podmínka je,aby nebyla pikantní, a nebyl v ní česnek. Děkuji.
Jitka S. (JitulkaStr) ID 578471 (9.12.2018, 8:06) | Vajíčková - rychlá 3 na kostičky nakrájená vajíčka, 1 pomazánkové máslo, cca 3 lžičky plnotučné hořčice, pepř. Dochutí se podle "svého". Mají ji rádi všichni
ODPOVĚDĚT |
|
| Jiřina T. (maike) ID 868, mimibazar.cz/maike (23.11.2018, 18:52) | Tuňaková se sušenými rajčaty
ODPOVĚDĚT |
|
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (23.11.2018, 18:35) | nejlepší co známe a používáme - bramborový salát (stejné suroviny dle chuti, jen brambory rozmixuju jako na kaši a já je nevařím ve slupce, ale klasika jako přílohové brambory). Syn jinou pomazánku nechce a ostatní vlastně taky ne :D. Vyzkoušeli jsme xy pomazánek a rádoby pařížáků (hold už žádný není jako za komoušů) a tohle je klasika, která se nepřejí. Já dávám více vajec a hodně okurků. Kdysi byl kdesi přesný recept, ale je to zbytečné, jde dělat od oka. Prostě uvařit brambory rozmačkat, přidat cibuli, vajíčka, nastrouhané okurky, tatarku, sůl a je to.
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (23.11.2018, 17:44) | úplně nejjednodušší základ je - na jedno pom máslo 2-3 kusy taveného smetan sýru a troška smetany nebo mléka, vyšlehat na hladkou pěnu , no a už záleží na vás co do toho přidáte, stačí i lžička hořčice, troška soli a špetka cukru a i tak už je dobrá a jemná, nebo přidám žloutky natvrdo a těmi nasekanými bílky to posypu až nahoru na chleba, nebo přidat konzervu dobrého tuňáka, nebo kousek uzeného lososa, nasekat najemno šunku, je xxx možností z tohoto základu je neomezená možnost
ODPOVĚDĚT |
| | Olga V. (STŘELEC) ID 41867, mimibazar.cz/STRELEC (24.11.2018, 9:09) |
děkuji, značím si, zrovna dnes se mi bude hodit
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdeňka M. (minie59) ID 51224 (23.11.2018, 17:37) | na chlebíčky - levná-je jí hodně a pokud zbude, dá se jíst i samostatně https://www.mimibazar.cz/recept/15300-51224/bramborova-pomazanka
ODPOVĚDĚT |
|
| renata m. (folino) ID 152830, mimibazar.cz/folino (23.11.2018, 16:36) | Dělám podobnou jak paní Jaruška. Jen ne Moravanku,ale Kunovjanku. Bez nálevu,mixnu ještě i kyselou okurku,šunku,vařené vejce,šunku,a utřít s máslem. Přidávám někdy pažitku.Dochutit solí,pepřem. Ještě je dobrá žampionová,fazolová,rajčatová,špenátová,sýrová. Nejlepší je tvarůžková
ODPOVĚDĚT |
|
šárka S. (sarix) ID 401874 (23.11.2018, 16:01) | z červene řepy ty jsou vyborne receptu je tu plno my davali řepu pomazankove maslo a kousek cibule
ODPOVĚDĚT |
|
|
jarka N. (sympatie) ID 55978 (23.11.2018, 14:13) | U nás je v oblibě tato: Moravanka bez nálevu, případně jiná zelenina, 1/4 kg vysočiny, 1 cibule, - to umlít, přidat 1 taveňák, majolku, kousek másla. Promíchat a je hotovo. Může se přidat vajíčko, místo taveňáku pomazánkové maslo, klidně i ochucené. Může být samotná, nebo obložit dle chuti a fantazie, ale není třeba.
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (23.11.2018, 14:39) |
Ano, tahle je výborná, děláme ji taky, ale je pikantni, v Moeavance je feferonka. I když se před pomletím vytáhne, tak ta ostrost jde cítit...
ODPOVĚDĚT |
|