kokcidioza králík
V zimě dostal králík kokcidiózu.Má 5 let.Od veterinářky jsme dostali nějaký lék do pití,ale stále se to vrací.Je tu někdo,kdo z toho králíka dostal.Nebo je to konec?děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Eliška M. (Podpora MMB) ID 202514, mimibazar.cz/podporaMMB (3.4.2019, 20:11)
Naše ušatá měla jako mimino, podávali jsme Sulfacox do vody dle dávkování v návodu, nesměla pít žádnou jinou vodu, pouze tu namíchanou s tímto přípravkem, pak se tři dny vynechávalo a opět opakovalo. Nepodávat nic jiného, pouze seno, žádné zelené, žádné ovoce ani zeleninu. I po léčbě nepodávat nic šťavnatého a nechat udělat rozbor, pokud nebude zcela negativní podávání léku opět opakujete. Ušatá je nyní zcela v pohodě a bez nálezu už rok. Klec jsem desinfikovala octem každý den.

http://www.veterinarnileky.cz/?strana=obchod&sekce=5&sub=58&sub2=154&str=1&detail=6426

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (upraveno 7.4.2019, 11:32)
Eliško,děkuji,tak zkusím říct veterinářce o ten Sulfacox měli jsme lék s podobným názvem.Akorát si myslím,že desinfekce octem na kokcidiózu nepomáhá,ale to denní čištění klece asi jo.Řeknu dceři ,ať mu klec zkusí čistit denně. (hello).Zkusíme i ten ocet ,třeba to pomůže.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (zuzana kn) ID 178835 (3.4.2019, 18:58)
Dostali jsme z toho králici několikrát. Jen se to vracelo. Pak preventivně sulfonamidin do vody podle návodu. Byl to děs, dokonce jsme jí sypali zadeček moučkovým cukrem, aby se jí stáhla stěna střeva zpět. Lepší je dávat jen suché - seno, granule (ty kupujeme po 10 kg pytel asi za cca 240 Kč) v zemědělském družstvu. Samozřejmě dáváme mrkev, salát, jablka. Doporučila bych ještě očkovat 1x za rok proti králičímu moru. Prý bývá v intervalech cca 4 roky - říkal vet.

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (3.4.2019, 19:38)
děkuji.Taky mám už zase koupené to 10kg krmivo s léčivem z družstva.Krmivo mi přes zimu došlo a kupovala jsem obyč.krmivo ve zverimexu a pak to chytil.Bohužel to byla ta chyba.Ještě čekám ,co řekne veterinářka.děkuji.

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (3.4.2019, 16:53)
Nám tedy ani léky nepomohly - králíček odešel, ale později jsme zakrslé králíky chovali celoročně venku ve výběhu a už nemocní nikdy nebyli - ani jsme je před ničím neočkovali. Trhávali jsme jim černobýl a to prý pomáhá. Nějaké informace najdete třeba zde: http://kralik.plivnik.cz/_old_/kokcidioza.html
nebo zde: http://www.kralici.cz/

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (3.4.2019, 17:01)
Informace z netu načtené mám.Jen skoro všude je spíše prevence.Vyčistili jsme klec a misku čpavkem,krmivo má s léčivem. Podávai jsme lék od veterinářky v pití,omezili jsme šťavnaté jídlo během léčby a pořád se to vrací.Jeden chovatel mi řekl,že to je konec,tak proto se ptám zda existuje někdo,kdo měl nemocného králíka a dostal ho z toho.

ODPOVĚDĚT