Už tu jsou přijímačky, tak se zeptám na maturity
Myslím teď hlavně odborné školy(né gymnázia).Nechybí Vašim letoš.maturantům náhodou nějaký ten rok studia odborných předmětů?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Monika N. (moonnca) ID 257195 (30.1.2021, 8:01)
Bylo to i.loni katastrofa, tehdy, ale především z psychické stránky, co bude nebude, nedobrané učivo, krom zaslanych 2 mailu, nulova komunikace, nulova distancni vyuka, nulová konzultace vypracovanych maturitnich otazek. Na SUPŠ Uh neodmaturovalo 50% maturantů u ústních zkoušek. Nespolehejte na to, že i letos ustoupí zkoušejicí ze svých nároků. I když už loni to ministr prohlašoval, že budou benevolentní. Opět bude spousta nešťastných studentů.
Je mi jich upřímně líto.
A ti nahoře, než aby se starali o rychlou proočkovanost a rychly navrat k normálu, nás leda víc přidusí...

ODPOVĚDĚT
Monika N. (moonnca) ID 257195 (30.1.2021, 8:29)
opava neodmaturovalo pouze 35% studentů ne 50%

Sylvo to by mě také zajimalo, předpokládám z teorie úeva nebude, ale jak to bude z praxe to teda nevim..

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (30.1.2021, 8:24)
Máte bohužel úplnou pravdu. Ale stále jsem nepochopila, jak to chtějí dělat u odborných škol s neprobranou látkou z odborných předmětů? Takže bude zahrnuta normálně do maturit.otázek ? Skvělé! Pak to bude podle toho vypadat.

ODPOVĚDĚT
Zlata J. (háčkovanéčepice) ID 352312, mimibazar.cz/hackovanecepice (9.1.2021, 17:13)
Toto poznamená 3 generace dětí na celý život. Od těch z prvního stupně až po vysokoškoláky, každému z nich to bude chybět.

Na učebních oborech vlastně polovinu studia a praxe, maturanti budou pokusní králíci, buď odmaturují nějakým "generálním pardonem MŠMT", ale na VŠ na ně nikdo nebude brát ohled. Zaměstnat je také nikdo chtít nebude. Je vcelku jedno, jestli to bude elektrikář, kuchař, nebo zdravotní sestra či strojař. Pořád je nechávají v naději, že je to vlastně jen na pár dní, max týdnů ... a budou rádi, jestli půjdou po jarních prázdninách, těsně před písemnýma. Ono ti co jsou v nižším ročníku to také nedoženou. To je největší zvěrstvo co udělali. I za války se do školy chodilo.

V okolí vidím, že jediná gymnázia jakž takž s výukou zvládají, jinak je to parodie na vzdělání (ZŠ, SŠ). Učitelé si sice tuto situaci nevymysleli, ale ten přístup (alespoň u nás je zoufal

ODPOVĚDĚT
Eliška S. (mojevyrobky) ID 433257 (6.1.2021, 18:41)
Myslím si, že je to jedno, jestli odborná střední škola, odborné učiliště nebo i základní škola.... Chybí už skoro celý školní rok :-o (N) :-(
Dost vidím jak jdou v různých ročních a školách děti dolů - vedomosti, dovednosti ale i celkově...

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (6.1.2021, 19:01)
Ono to jedno není.Maturovat z např.z různých oborů chemie jako např.analytika,fyzikální chemie a chemická výroba tak jako z programů it se asi nenaučíte sami doma . Navíc letošním maturantům toho chybí daleko více než těm loňským.Momentálně řeší pan Plaga na instagramu češtinu místo odborných předmětů :-((.... https://www.instagram.com/p/CJtdZmgrmWz/...) Takže taky trochu mimo mísu :-(
Navíc ZŠ a SŠ nemají žádné závěrečné zkoušky, jen pro ty co chtějí dál jsou přijímačky a to jde doučit se schopným doučováním.

ODPOVĚDĚT
Eliška S. (mojevyrobky) ID 433257 (9.1.2021, 18:53)
Já to myslela tím způsobem, že je to jedno, jaký je to druh i stupeň školy.
Už jim prezenčně chybí téměř celý školní rok.....Není to o tom, že chybí jen předměty k přijímačkám. Ale celkově vědomosti, zkušenosti, dovednosti......
Ano, bohužel se řeší ČJ, M, ale je mnoho dalších předmětů....I na ZŠ je vhodné předměty jako jsou fyzika, chemie, přírodopis/ biologie doplněné pokusy, ukázkami....U nás na ZŠ jsou i technické práce/dílny (děti se učili nějakým základům práce se dřevem, zahradní práce, vaření, jednoduché elektrické obvody, atd...)
Myslím si, že minulý školní rok to ještě relativně šlo (k maturitě i přijímačkám na střední školy) teoreticky už chyběl jen "krok"....Možná i tím, že dlouho se nevědělo, jak to bude, hodně žáků se učilo (ať přijímačky nebo maturita).
Když si vzpomenu, že já na střední škole jsem ve 4. ročníku měla souvislou praxi měsíc a

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (6.1.2021, 17:54)
Mám taky odbornou školu a nedokážu si představit,že bych maturovala z odborných předmětů po 2 normálních letech a po 2 letech distanční výuky,která je podle mě nedostačující.

ODPOVĚDĚT