petarda - světlice
Potřebuji pomoc s identifikací jednoho druhu zábavní pyrotechniky, viz komentář
poslední fotografie v albu Dotaz | web indeed | nové kalhoty smrdí | petarda - světlice
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Denisa P. (DenulinkaK) ID 304090 (2.1.2020, 22:26)
Mohla by to být vojenská signální svetlice - srapnel, co se střílí ze signalky. Pokud to vyletelo vzdy po jedné kouli. Barva by odpovídala. Jsou i kompakty, ale ted svetlic vyleti vic naraz.

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (Lucie Kira) ID 628946 (3.1.2020, 19:03)
Děkuju, to mě vůbec nenapadlo. Normálně žádné petardy apod nepoužívám, stačí mi, že bydlím ve třetím patře, sousedi se postarají a já je sleduju :D ale tohle mě fakt fascinovalo.
Právě, že jsem hledala, co by to mohlo být, na různých stránkách s touto tématikou a všade byla hromada ran v jednom balení.. ale toto jsem si hledala, a jsou i nějaké s padáčkem, což by vysvětlovalo to,že je to tak pomalé

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (Lucie Kira) ID 628946 (1.1.2020, 19:05)
Prosím prosím, snad tu někdo bude vědět.. už několik let u nás ve městě pozoruji jeden zajímavý jev ze zábavní pyrotechniky a vůbec nevím, co to je. Přijde mi,že nevydává žádný zvuk.. Je to taková větší koule, co pomalu, ale opravdu pomalu letí nahoru, tam jakoby počká, a zase pomalu kousek spadne dolů a zmizí. Každý rok jsem vídala zelenou, letos poprvé červenou. Asi to bude dost drahé, loni jsem viděla dvě, letos jednu.. nemáte někdo tip, o co by mohlo jít? Fascinuje mne to a zároven se mi líbí,že je to asi uplně tiché. Moc moc děkuji!

ODPOVĚDĚT