samotestování zaměstnanců
Pracuji ve firmě, 14 zaměstanců..od 29.3. se musí sami testovat. Prosím musí mít každý nějaký formulář, že se testovali? děkuji za opovědi či odkaz.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Lenka T. (marektu73) ID 292507, mimibazar.cz/marektu73 (24.3.2021, 7:33)
THP (35 osob) posíláme do veřejných testovacích center. Zaměstnanec má za povinnost pouze oznámit, kdy byl otestován a s jakým výsledkem. Papír nedokládá. Dělníci ze stavby (65 osob) mají samotest s instrukcemi, že se musí testovat vždy v neděli večer a musejí výsledek testu nafotit a poslat mailem. Ve firmě zaevidujeme do excelovské předlohy stažené ze stránek ministerstva jméno zaměstnance, identifikaci (RČ), ZP, datum a výsledek testu. U zaměstnanců s lékařsky potvrzeným Covidem máme poznámku, dokdy se testovat nemusí. Tuto evidenci má na starost jedna osoba a nemá ji veřejně přístupnou. GDPR či zdravotní záznamy, nevím, ale nemusí celá firma všechno vědět. Rovněž zaměstnance na DPP evidujeme (uklízečky), ale ty se musí testovat ve své kmenové firmě, kde mají pracovní poměr a nám pouze oznámí, kdy se tam otestovaly. Jinak formulář pro dělníky je prostá A4 se jménem, datem a výsledkem testu. Tedy 3 řádky

ODPOVĚDĚT
Lenka T. (marektu73) ID 292507, mimibazar.cz/marektu73 (24.3.2021, 7:35)
a pod tím rámeček, kam dělník položí plastovou placičku s výsledkem, udělá fotku a pošle mailem.

ODPOVĚDĚT
Eva P. (EvaPo) ID 4388 (23.3.2021, 8:20)
Samotestuji si zaměstnance a každý mi musí vyplnit čestné prohlášení, které dodal zaměstnavatel, že vše proběhlo regulerně, podle návodu a výsledek je ... . Testy se pak zabalí a vyhazují. Na tiskopise je datum testu, podpis, výsledek, přesná identifikace zaměstnance. Jak jinak třeba po měsíci zkontrolovat, kdo kde byl. Kromě toho se ještě testuje ve zdravotnickém zařízení. Takže si hlídám, hlavně aby mi seděla doba mezi testy, v výsledky. Kontroly z hygieny chodit budou, takže vést důkladně.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra O. (Vlaber) ID 197075, mimibazar.cz/vlaber (22.3.2021, 7:11)
Testujeme v zaměstnání. Myslím, že je tam termín do 26.3. (ale to bych musela kouknout) vyplníme tuto tabulku http://cpzp.cz/informace-k-moznostem-testovani-zamestnancu
(F) je tam odkaz samotestování zaměstnanců-přímo ta tabulka mi nejde vložit-lze použít pro všechny zdr.pojišťovny. (F)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (22.3.2021, 0:45)
Manžel dostal testy v práci, večer než jde, tak se doma otestuje, nafotí výsledek a testy ráno vezme v zavíracím pytlíku zpět do práce. Žádný formulář nemá a nedovedu si představit, že by to dělali v práci. Trvá to asi půl hodiny.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Oeren) ID 193759 (21.3.2021, 19:08)
Testovani ma povinnost zajistit zaměstnavatel. Nemuze to lidem jen takto nařídit. Pokud se netestujete v praci a budete chodit do veřejného testovacího centra, tak tam potvrzení dostanete.
Zamestnavatel ma pak ještě povinnost vést záznamy o testování zaměstnanců.
Co vím, hygiena to už začala kontrolovat ve velkých podnicích.
Petra

ODPOVĚDĚT