Prasklý závin
Maminky, nevíte, proč mi prasknul? Dělala jsem ho podruhé, nyní s borůvkami a tvarohem, tak jestli jsem udělal chybu, tak abych se jí příště vyvarovala. Těsto je na závin, z hery, octa, vody a dalšího. Děkuji moc.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (17.10.2011, 23:09)
Maminky, děkuji moc za všechny rady, nepropíchala jsem ho, nějak jsem nevěděla, že se to má dělat, tak jsem zase, díky vašim radám, zkušenější a dnes jsem dělala nový, propíchala a super. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Ještě jednou moc děkuji, jsem ráda, že se tu najdou dobré duše, které poradí. (L)

ODPOVĚDĚT
marie r. (rossma) ID 368734 (15.10.2011, 17:14)
Děvčata,dám vám ozkoušený rp na rohlíčky,závin,táč...-0,5kg hl. 00mouky,3dcl vl. mléka,1dcl oleje ,2lžíce cukru na kvásek,kostku kvasnic a špetku soli.Klasicky udělat kvásek a přidat ostatní-nechat vykynout.Jsou z toho 2 nohavice nebo 2 plechy táčů.Říkám tomu" těsto pro blbé",já se tak naučila výborné buchty a rohlíčky.Opravdu vyzkoušejte-nepotírám ničím,jen vychladlé pocukrovat!

ODPOVĚDĚT
Simona G. (dexpre) ID 54287, mimibazar.cz/dexpre (15.10.2011, 12:55)
souhlasím s názorama holek, dle fotky je vidět, že jste závin nepropíchala, to bude te kámen úrazu :-) :-) :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (15.10.2011, 11:36)
Souhlasím s Michaelou pode mnou, je nutné propíchat, aby pára, která se dere ven, neroztrhala těsto. :-)

ODPOVĚDĚT
Michaela F. (myspule) ID 82643, mimibazar.cz/myspulee (15.10.2011, 10:46)
:-$ vždy trochu nahoře propíchám vidličkou a potřu vajíčkem, nevím, zda jste to také tak udělala *-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (15.10.2011, 9:50)
Praskají, když je moc náplně nebo když nemà kudy odejít pára. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (15.10.2011, 8:41)
Já znám tento recept, ale místo hery se dává ztužený 100% tuk a když závim propíchnete, prasknout by neměl.
Je to tím, že se nafoukne a pára potřebuje odejít :-$

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lucianka05) ID 249118, mimibazar.cz/lucianka05 (15.10.2011, 8:27)
Petruš, nemá to být tažené těsto a místo hery dát ztužený tuk? Tak to dělám já a nepraská.

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (15.10.2011, 7:58)
Já teda těsto v tomto složení nemusím, zdá se mi dost tvrdé ( a tenké, proto asi prasklo), nejraději pěču závin z tvarohového nebo jogurtového těsta (když není zbytí tak z listového), nikdy mi nepopraskaly. Podívejte se ke mně do recepů. pěkný den

ODPOVĚDĚT
Jarmila R. (jarecka) ID 105106 (15.10.2011, 7:56)
Když peču záviny, tak je vždy propíchám vidličkou, aby pára měla kde odejít a nikdy mi nepopraskají (F)

ODPOVĚDĚT