Štáva ke kuřeti
Když pečete kuře a chcete jako přílohu rýži,jakou uděláte k tomu šťávu?Z čeho?Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Eva F. (kapulet) ID 56368, mimibazar.cz/kapulet (11.1.2014, 19:58)
kuře podleji trochu víc vodou, koření co ke kuřeti běžně dávám a peču, polévám a po upečení prostě použiji ten výpek na polití rýže, někdy doředím někdy ne záleží jak se peče

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (11.1.2014, 11:31)
Záleží na tom, jestli chcete nezahuštěnou a nebo zahuštěnou.
Já kuře nemastím, pouze podlévám vodou. Z toho vznikne výpek. Pokud nechci zahušťovat tak jen vyndám kuře, výpek podle pořteby naředím (ale zase ne moc aby měl nějakou chuť), podle potřeby dosolím, pokud je málo výrazný, tak přidám trošku česneku a provařím klidně zase v troubě. Ale pozor, pokud děláte ve skleněném pekáčku. Potom nedolévejte studenou vodu, ale horkou (to je nakonec lepší skoro vždycky), jinak by Vám pekáč mohl prasknout.
Pokud chci zahuštěnou, většinou přeliji do hrnce a vařím, dokud se všechna voda nevypaří - zbyde jen tuk. Zapráším hladkou moukou, zaliji STUDENOU vodou, rozšlehám metlou a pak už jen dochutím a provařím.
Ještě je tu jednodušší způsob jak zahustit výpek - do změklého másla zapracujete hladkou mouku a to pak vešleháte do horkého výpeku a zase můžete naředit, dochutit a provařit :-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (11.1.2014, 10:50)
ten výpek udělá š´távu....... pokud je kuře tučné, tak podleji jen vodou, kuře posolím, dám koření, popř. dám sušené houby.......
už ani nedávám máslo olej! nemám ráda moc tučné. velice ráda hodím ke kuřeti i brambory a vše se mi udělá v jednom hrnci za 1,5 hodinky. a brambory už mají chuť.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (11.1.2014, 10:48)
Šťávu udělá výpek. Peču jedině na másle, posypu kořením, osolím, podliju vodou a často během pečení přelívám. Po upečení vyjmu kuře a mírně zapráším moukou a nechám chvilku prohřát v troubě.

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (Babulka1) ID 78394, mimibazar.cz/babulka1 (11.1.2014, 10:22)
Z toho výpeku. Častěji podlévám, před pečením přidám trochu oleje. Ráda přidám i na kousky rajčata a pariku a na kostky cibule. To se pak udělá sosík, mňam, sbíhají se mi sliny....A taky na závěr vyndám kuře či stehna a zapráším moukou či přidám inst.jíšku, ale s tou se moc nekamarádím a nechám trochu v troubě provařit...

ODPOVĚDĚT