Hlávkové zelí
Holky prosím jak vaříte hlávkové zelí "na sladko",děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (19.1.2014, 10:31)
Nakrouhat zelí na jemno. Na drobno pokrájet cibuli, na kostičky špek.
Špek rozškvařit v hrnci, přidat cibuli a pěkně dozlatova osmažit. Teprve potom přidat zelí a promíchat. Osolit, přidat drcený kmín, cukr a ocet. Dusit do změknutí.
Zahustit buď strouhaným bramborem nebo klasickou záklehtkou z vody a hladké mouky.

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (19.1.2014, 9:25)
JÁ ZELÍ NAKROUHÁM,POSOLÍM A NECHÁM VYPLAKAT V MÍSE...NA SÁDLE ZPĚNÍM CIBULKU,AŽ ZESKLOVATÍ TAK DÁM CUKR A NECHÁM CHVÍLI KARAMELIZOVAT...PAK PŘIDÁM NAKROUHANÉ ZELÍ,OKMÍNUJI,ZALEJI VODOU-NE MOC,ABY V NĚM ZELÍ NEPLAVALO...PODUSÍM ASI 15 MINUT,PAK DÁM ZÁKLETKU Z HL.MOUKY,ZAHUSTÍM A POVAŘÍM ZA OBČASNÉHO MÍCHÁNÍ JEŠTĚ 10 MINUT-ABY NEBYLA CÍTIT MOUKA...NAKONEC PODLE POTŘEBY KÁPNU OCET-NEDÁVÁM HO VŽDY,VNOUČATA VĚTŠINOU CHTĚJÍ ZELÍ JEN NA SLADKO....

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (19.1.2014, 9:02)
Nakrouhané zelí udusit v osolené vodě, zvlášť osmažit na sádle cibulku, zasypat lžící mouky, udělat jíšku, přilít do uvařeného zelí, provařit, ochutit solí, octem, cukrem, drceným kmínem. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra R. (PetraRol) ID 200746 (19.1.2014, 8:57)
Snad se paní Alena nebude na mě zlobit, že sem dávám odkaz na její recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=115122 , ale zelí je podle toho vynikající. Ta brambora v něm je úplný zázrak. Jinak už zelí nedělám. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (19.1.2014, 9:33)
ZKUSTE PŘÍŠTĚ NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY SLANINU-POSTAČÍ ŠPEK,NECHTE ORESTOVAT-JÁ PŘIDÁVÁM JEŠTĚ LŽÍCI SÁDLA....NA TO LŽÍCI HL.MOUKY - KLASICKY ZAPRAŽIT A PAK VMÍCHAT NASTROUHANÉ SYROVÉ BRAMBORY-NA PŮL KILOVÝ PYTLÍK ZELÍ DÁVÁM 3 STŘEDNÍ BRAMBORY...A MÍCHAT,VZNIKNE Z TOHO TAKOVÁ HUSTÁ KEJDA ,-) ,-).NO A TA SE VMÍCHÁ DO ZELÍ A CELÉ SE TO JEŠTĚ CHVÍLI POVAŘÍ.TAKHLE TO VAŘÍVALA MOJE BABIČKA,MAMKA,TEĎ JÁ A UŽ TO TAK VAŘÍ I DCERA (F)...JINAK -JÁ SI TÉ KEJDY NECHÁVÁM TROCHU V KASTROLKU,POSOLÍM JI A DOJÍM JEN TAK.U BABIČKY JSEM VŽDYCKY STÁLA V POZORU A ČEKALA NA VYŠKRÁBÁNÍ HRNCE A ZŮSTALO MI TO DODNES ,-) ,-)A TO MI JE UŽ 52 LET ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (19.1.2014, 16:08)
(hello)taky tak vařím zelí.a taky vyškrabuju hrnec ,-)to přichycené dole je nejlepší.Mnam,dostala jsem na to chut (H)

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (19.1.2014, 17:16)
TO JSEM RÁDA ŽE V TOM NELÍTÁM SAMA ,-) ,-) ,-).MANŽEL NEDÁVNO HNED HRNEC UMYL 8o| 8o|-NO MĚ MÁLEM TREFILO. (zip) ,-) ,-) ,-)..TAK JSEM SI TU KEJDU MUSELA Z JEDNOHO BRAMBORU UDĚLAT ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (20.1.2014, 8:26)
,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra R. (PetraRol) ID 200746 (19.1.2014, 10:50)
(F) (F) Díky za tip, příště až budu dělat zelí, tak to zkusím. Já byla tím zahuštěním bramborou sama překvapená výsledkem. My doma vždy zahušťovali zelí moukou. Ale tohle mi chutná o mnoho víc a i manžel se divil, že to zelí chutná jinak a moc dobře, když jsem to tak poprvé vyzkoušela.

ODPOVĚDĚT
Petra R. (PetraRol) ID 200746 (19.1.2014, 8:59)
tak se omlouvám, teď koukám, že chcete vařit přímo z hlávkového zelí syrového. Tak to jsem ještě nezkoušela zahustit bramborou. Ale možná by to také šlo.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LenicaB) ID 223468, mimibazar.cz/lenicab (19.1.2014, 9:23)
Já zahustim bramborovou hlavně krouhane zeli čerstvé. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka N. (LeNka N.) ID 119413 (19.1.2014, 8:32)
Povařit nakrájené zelí do měkka,zahustit moukou,pak cukr,,sůl a ocet,toho cukru dávám celkem dost - naši mají rádi fakt sladké. (F)

ODPOVĚDĚT