Vařila jsem v papiňáku, dostatečně dlouho jako obvykle, ale prostě nezměklo, byla to asi nějaká stará kravka... Dá se vařené maso nějak využít (rozmixovat na pomazánku apod.), abych ho nemusela vyhazovat? Díky za tipy.
| MILENA Š. (MILU999) ID 136478 (13.3.2011, 12:43) | já bych rozemlela a udělala hašé
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (13.3.2011, 19:38) |
Mileno, třeba příště, už z něj byla pomazánka. Ale můžete mi říct, jak haši kořeníte? Vím, že nám ji dělají v jídelně, ale nikdy jsem sama nezkoušela...
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea G. (GREPIK) ID 15223, mimibazar.cz/grepik (13.3.2011, 7:47) | přidat do vaření,prdopeč,nebo jedlou sodu..................nebo malinkou lžičku rychlosoli
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.3.2011, 20:22) | Moc děkuju za rady! Hodí se vždycky. Doteď se mi to snad ani nestalo, že by bylo až takhle tvrdé vařené hovězí. Od té doby, co maso vařím jedině v papiňáku, tak vlastně ještě nikdy. Nevím, myslím, že to bylo opravdu masem, nějaký starší kus... Každopádně to nakonec dopadlo dobře, maso jsem umixovala s cibulí, kyselou okurkou, hořčicí a přidala ještě 2 kousky obraného masa králičího od včerejší svíčkové a jak to bylo už samo o sobě okořeněné tím divokým kořením, tak výsledná chuť téhle pomazánky byla mňamózní. Nakonec ji snad budu muset dělat vždycky, když zbyde uvařené maso, jak chutnala!
ODPOVĚDĚT |
|
Petr B. (bunzoteka) ID 277889 (12.3.2011, 18:44) | Dám ti jednu radu naší babičky, vždy když vaří hovězí maso, přidá půl čajové lžičky sody, ať je hovězí sebe víc tvrdé vždy je měkounké a masíčko se rozpadá ale musí se vždy přidat do studené vody.Chuť omáčky ani štávy to nezmění.
ODPOVĚDĚT |
| | Petra P. (Johnova) ID 50645, mimibazar.cz/johnova (12.3.2011, 20:13) |
já mám zas jednu od mojí babičky - kápněte tam trochu alkoholu(dávám rum) a zaručeně bude měkké
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.3.2011, 17:41) | Holky, děkuju, asi to fakt pomelu, dochutím, jak radíte a bude pomazánka. Díky moc za tipy, aspoň mám další varianty, kdyby náhodou zase příště bylo maso ze starýho bejka...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana B. (mil4a) ID 103957 (12.3.2011, 17:25) | pomelte s kouskem bůčku a udělejte sekanou
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra B. (petamouser) ID 105969, mimibazar.cz/petamouser (12.3.2011, 16:00) | Maso nakrájet ,hodit na cibulku a udělat z něho gulášovou polévku a nebo sekaný ptáčky
ODPOVĚDĚT |
|
| Romana V. (valdizna) ID 136456, mimibazar.cz/valdizna (12.3.2011, 15:53) | a co třeba udělat špízy a upéct v troubě,nebo na kousíčky na krájet a udělat dušenou mrkev
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (12.3.2011, 15:51) | pomlet, utřít máslo trochu hořčice, cibulku a to maso, sůl a třeba pažitku a máte tzv. bulharskou pomazánku.
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (12.3.2011, 14:34) | Já pokud nezměkne,tak nakrájím na kousky a ještě vařím.
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.3.2011, 14:40) |
Moniko, to už jsem taky zkoušela a fakt nic...
ODPOVĚDĚT |
|