Jak se správně připravují lasagne?
Jak na lasagne, aby nebyly nedovařené? Když je dám do zapékací mísy "syrové", tak jsou v jídle nedovařené. Když je předem samotné uvařím, slepí se, nejdou rozlepit a jsou veprostřed nedovařené.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 17 komentářů
Veronika Š. (svecovaveru) ID 365489 (25.9.2011, 8:14)
Já je dávám vařit - vždy po třech max. po čtyřech a prokládám vařečkami a vždy když už jsou měkčí tak přidávám další, v hrnci mám ve vodě olej a postupně je pak vyndavám a dávám pod studenou vodu.

ODPOVĚDĚT
Susan R. (Suzanka2) ID 279934 (24.9.2011, 7:58)
musí být hodně tekutiny a nejlpší jsou druhý den, pěkně uleželé :-)

ODPOVĚDĚT
Ivana K. (iwis8) ID 284459 (23.9.2011, 21:49)
Lasgne dávam sušené a nepredváram.Základ je aby omáčka bola veľmi veľmi šťavnatá. Na spodok dávam najskôr tenšiu vrtsvu mäsovej omáčky na to lasgne, mám taký plech že mám medzi nimi aj 1 cm medzeru, ale oni ako napučnejú, tak sa aj cez seba dostanú.potom znava mäsová omáčka, bešamel a dávam tak aby bola šťava z omáčiek vždy zarovno, čiže cestovina vždy ponorená aj na krajoch a opakujem tak 3x vlastne robím ich ako tu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=102857&user=39428 a ešte nikdy neboli nedovarené

ODPOVĚDĚT
Jana H. (honza) ID 7212 (23.9.2011, 21:33)
Kupuji jen chlazené, jsou nejlepší. Mají je např. v TESCU nebo ALBERTU.

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (23.9.2011, 21:14)
Já dávám na dno nejdřív vývar, do toho položím první vrstvu lasagní, na to masovou směs, pokrájená konzervovaná rajčata, bešamel, druhou vrstvu lasagní, zase zaliju vývarem...atd.... navrch bešamel a sýr... nikdy se mi nestalo, že by byly nedovařené... je to jedno z našich nej jídel (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (23.9.2011, 20:56)
Nikdy jsem je neměla tvrdé a dávám zásadně nevařené. Musí se dát dospod vrstva masové omáčky / hodně šťávy/ a nahoru na těstoviny taky vždycky vrstvu masa-nikde nesmí být nakrajích ty pláty a hodně prolévat bešamelem a tou masovou omáčkou . Péct je v mírné troubě i hodinku . (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Dita Kalinová (DitaKal) ID 82524, mimibazar.cz/ditakal (23.9.2011, 20:53)
vařím chvilku s olejem - neslepí se, max 5 min a pak použiju klasickým způsobem (i když je na krabičce napsáno, že se nepředvářejí)

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Nellynka) ID 113917 (23.9.2011, 20:42)
Mám ten samý problém, když jich naházim do hrnce více najednou a vařím, tak se mi slepí, tak jsem si myslela, že se musí asi vařit po 1 ks? To by byla asi piplačka, ne?

ODPOVĚDĚT
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (23.9.2011, 19:44)
Musí se mít v čem jakoby uvařit - takže to chce hodně bešamelu, omáčky, smetany - nebo prostě to, co dáváte. Těstoviny si vezmou hodně tekutiny, pokud se jim už nedostává, tak zůstanou nedovařené.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (caira1) ID 62071, mimibazar.cz/caira1 (23.9.2011, 19:16)
Já dělám recept podle vysmívaného Babicy a vždy jsou měkké, navařím dopředu. Zkuste pohledat.

ODPOVĚDĚT
Jozef T. (sydneikol) ID 168875, mimibazar.cz/sydneikol (23.9.2011, 18:56)
Musíte si prečítať, čo vám na krabičke píše, pretože niektoré cestoviny treba predvariť a niektoré nie. Ja vložim jeden plát cesta dám na to vidličku a vložím další plát cesta, tak sa mi naraz spravia dva. A ked chcete ušetriť, tak si spravte klasické rezancové cesto, vyvaľkajte ho na tvar, v ktorom budete robiť lasagne a cesto už nemusíte ani si variť

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (upraveno 24.9.2011, 22:15)
lasagne s bolonskou delam z pripravenych test. lasagni, tvrde a suche je vyndam z krabice a dam na oliv. olejem pokapanou misu (spodni vrstva), zalevam bolonskou omackou, kde /od oka/ je cca pul naberacky masa a zbytek omacka, pak na to dam hustsi besamel, dalsi plat a tak dokola. Uz mam odhad na to, jak moc husta (nebo ridka) musi bolonska smes byt, aby mi to vyslo tak, aby lasagne prebytecnou vodu natahly (tedy, aby vysledek nebyl misty suchy, nebo se naopak nekoupal v omacce i po upeceni). Pokud se vam lasagne neuvarily rekla bych, ze je vase zalevani smesi prilis huste, tedy vice vody nebo rajcatove omacky. Pecu v troube cca 30-45 min. Osobne delam omacku spise z rajcatoveho pyre, ktere mirne zredim. Jinak recept do E. Ridiho je skvely, a tusim, ze i s videem. Od te doby co omacku varim doporucene dve-tri hodiny, jsou lasagne vynikajici.

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (dandy.x) ID 240944 (23.9.2011, 18:34)
Já si je naskládám na hluboký plech,proložím pečícím papírem a zaliju vařící vodou.Nechám max.3 minutky a pak používám dál. (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Ladislava K. (vevey) ID 74972, mimibazar.cz/vevey (23.9.2011, 19:17)
díky vyzkouším (L)

ODPOVĚDĚT
Jana F. (Brigitte) ID 6218, mimibazar.cz/brigitte (23.9.2011, 18:30)
Já dělám tak, jako ukazoval Ital na Primě.... Povařím a vytáhnu z hrnce a dám do misky se studenou vodou, pak pokládám do zapékací mísy.... Trošičku zdržení, ale neztvrdnou, nelepí se a jspou vláčné ... Už bych jinak nedělala :-))
(Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana F. (Brigitte) ID 6218, mimibazar.cz/brigitte (23.9.2011, 20:48)
Dávám po třech listech... přesně jak ukazoval Ital

ODPOVĚDĚT
Andrea R. (Andreják) ID 160244 (23.9.2011, 20:27)
Já jak dám do toho hrnce vrstvu lasagní, tak se mi slepí a uprostřed listu zůstanou slepené a nedovařené...A míchat, aby se neslepily, mi moc nejdou.

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (jovi) ID 59332, mimibazar.cz/jovi (23.9.2011, 18:20)
Jak píše paní dole, důležité prolévat velkým množstvím bešamelové omáčky a já pak ještě než začnu lasagne vrstvit, tak je syrové zaleju vroucí vodou - nevařím.

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (23.9.2011, 18:21)
já třeba dávám bešamelu míň, více mám omáčky z masa..... a tou to prolévám (F)

ODPOVĚDĚT
Alzbeta L. (bjetulka) ID 45892, mimibazar.cz/bjetulka (23.9.2011, 18:18)
Já než je dám do zapékací misky, tak je jen lehce protáhnou vroucí vodou, jen na pár vteřin namočím (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (23.9.2011, 18:09)
Na dno zapékací nádoby dát trochu omáčky a pak lasagne. Důležité je mít hodně omáčky celkově i při prokládání ....... a vždy se dovaří ,-)

ODPOVĚDĚT
Andrea R. (Andreják) ID 160244 (23.9.2011, 20:23)
Je fakt, že mívám nejčatěji nedovařené horní patro. Takže by mělo být zalito omáčkou úplně vše? A není pak omáčky moc a těstovin málo?

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Cinka L) ID 298529, mimibazar.cz/cinkal (23.9.2011, 21:08)
ano, zaleva se i posledni plat testovin, tedy zalit bolonskou, pak besamel a pak parmazan...

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (23.9.2011, 20:25)
I na vrchní vrstvu těstovin musíte dát dostatečné množství masa, omáčky a bešamelu a zasypat hustě sýrem...... a to nemůže být nedovařené *-) (L)

ODPOVĚDĚT