Prosím o radu
Maminky nemáte doma odborníka na LCD televize? Koupili jsme před rokem, zjistila sem při utírání prachu, že je na obrazovce malinká prasklinka, malý asi hodil hračkou a trefil...bohužel... je to tak 3mm na 4mm, tv běží absolutně bez problémů, jen
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (6.1.2012, 20:59)
Manžel je opravář, tak jestli potřebujete radu, písněte mi.

ODPOVĚDĚT
mirka k. (Mirča) ID 194198 (6.1.2012, 19:47)
Nic nevyzařuje, nebojte. Dělám přímo v Panasonicu, pokud je prasklinka tak nám se sklo vyzkratuje a je to neopravitelné,bohužel. Spíš jen hlídejte aby nevyhořela. Myslím,že Vám to asi moc dlouho nevydrží *-) *-) (nejdeto)

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (kacabakat) ID 267520 (6.1.2012, 21:53)
To není příznivá zpráva... vyhořet... Prasklinky bych si nevšimla, pokud bych neutírala prach, je to jako uštíplý střípek z čiré skleničky, to místečko je bílé ať jde či nejde tv, ale musí se až k tv, aby bylo vidět, jelikož je to opravdu malé místo a pokud o tom nevíte, tak to ani nezjistíte, já nevím přesně, kdy to provedl... Opravdu z toho nic nemůže unikat? Někde psali, že je možnost úniku karcinogenních látek do ovzduší, rtuti, jakési kapaliny, docela mě to vyděsilo.... opravdu se toto neděje? Máme SONY BRAVIA, a děkuji za Vaši reakci, přeji krásný večer

ODPOVĚDĚT
mirka k. (Mirča) ID 194198 (6.1.2012, 22:01)
Káteřino, tak mě ještě napadlo,že to možná bude jen povrchní střípek, to by mohlo být potom dobré. Já zrovna dělám úplně na začátku výroby a opravdu nic takového nemůže unikat ,znám celou výrobu od začátku až do konce a kdyby jste viděla,že televize skoro v sobě nic nemá,tak by jste nevěřila,že to může vůbec hrát ,-) ,-) Jen si hlídejte aby se neudělala čára ,flek, to by pak byl konec (comp)
To ostatní je nesmysl tak se nebojte ju ? (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Kunclina) ID 24415 (6.1.2012, 21:56)
To je normální sklo s tekutýma krystalama,nic neuniká,fakt se nebojte.Vyhořet nelze,je sklo za sklem jsou trubice,které to sklo podsvěcují a za trubicema je plech a teprve za plechem jsou P boardy a Aboardy,vyvázání a všechny možné kablíky,to by jste musela vzít krumpáč a proseknout,aby jste se tam dostala a vyzkratovala a to by vám nešla vůbec.Myslím si,že je to jen kosmetická vada,na kterou jste se zaměřila,protože jestli ji při zapnuté nevidíte a ani vám to v místě nerozhodí obraz,tak to vůbec neřešte.Taky tak sledujete okna,když je myjete?Nééééé,tak vidíte.

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (kacabakat) ID 267520 (6.1.2012, 18:58)
když ji zapínám a stojím přímo u té prasklinky, slyším jakoby praskání, jinak není nic poznat. Prasklinku je vidět jen, když je tv vypnuta, světlé místečko na tmavém, ale musíte opravdu hledat...stále přemýšlím, zda se něco z tv neuvolňuje do ovzduší, zda to není nebezpečné a nějak nemohu najít jednoznačnou odpověď. Kdyby nestála tolik, tak bych to neřešila a vyměnila, ale ... nemáte doma muže, co holduje těmto věcem a věděl by mi poradit... Velice děkuji, K.

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Kunclina) ID 24415 (6.1.2012, 21:51)
Nic nevyzařuje a není nic nebezpečné.Jsou tam tekuté krystaly podsvícené trubicí.Jediné co se může stát,tak že by jste mohla mít časem v místě praskliny pruh od shora dolů a to se fakt nedá a musela by jste si koupit novou a nebo ještě tři,čtyři roky vydrží.Ale v žádném případě nemůže vyhořet,nebojte. (hello)

ODPOVĚDĚT