kdo mě naučí šít?
Nenašel by se tu někdo, kdo by mě naučil šít? Samozřejmě že ne zadarmo. Nebo kdo by mi alespoň trochu poradil takhle přes interet? Nebo nevíte o nějakém kurzu?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Veronika M. (agamka) ID 291366, mimibazar.cz/agamka (17.2.2012, 14:46)
Škoda,že nebydlíte blíž Zuzko.Klidně bych Vás naučila (L).Kdysi jsme na učilišti pořádali kurzy šití a bylo to super.Poradila bych Vám i takhle na dálku,záleží na tom,jakou máte představu a co chcete šít.Ovládat stroj asi umíte,takže potřebujete spíš poradit se střihy a technologií.Kdyžtak písněte do vzkazů. :-)

ODPOVĚDĚT
Dagmar Kubrichtová (dagmarice) ID 328868 (17.2.2012, 12:29)
stáhněte si knížku od burdy - šití krok za krokem. je to docela dobré. jsou tam nakreslené postupy, jak ušít kapsy, límce, všívání zipů, rukávy, volány prostě všechno, dokonce jsou tam i popsány látky, jak se upravují střihy atd. a teď jsem si koupila v galanterii (ale možná budou mít i v trafikách) časopis diana šití pro každého - na jaro. jsou tam střihy a postupy, jak máte ten který model ušít krok za krokem.

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (78srdicko) ID 243262, mimibazar.cz/78srdicko (17.2.2012, 15:39)
Burda už na Uloz.to bohužel stáhnout nejde. Je to tam jen jako prázdný soubor. :-S

ODPOVĚDĚT
Dagmar Kubrichtová (dagmarice) ID 328868 (17.2.2012, 12:29)
stáhněte si knížku od burdy - šití krok za krokem. je to docela dobré. jsou tam nakreslené postupy, jak ušít kapsy, límce, všívání zipů, rukávy, volány prostě všechno, dokonce jsou tam i popsány látky, jak se upravují střihy atd. a teď jsem si koupila v galanterii (ale možná budou mít i v trafikách) časopis diana šití pro každého - na jaro. jsou tam střihy a postupy, jak máte ten který model ušít krok za krokem.

ODPOVĚDĚT
Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (17.2.2012, 12:04)
Šít...na šití nic není - prostě zmáčknete pedál a jedete. Nastavíte šířku a utažení stehu a je to. U každého šicího stroje je návod. Nejdůležitější však je u šití SPRÁVNÝ A PADNOUCÍ STŘIH!!!!! Tohle je základ. Ale pokud jste nikdy nešila ani záplatu třeba na tepláky, tak to byste se měla nejdříve naučit ovládat šicí stroj. Pokud si chcete ušít něco na sebe, tak tam už Vám musí někdo pomoci .I když si necháte něco nastříhat - není to tak jednoduché (pro toho, co nikdy nešil). Dopasovat správně průramky, udělat např. výpustkovou kapsu....atd..... to už není pro laika! Nejlépe se poohlídněte po nějakém kurzu. Přes internet Vás "šít" nikdo nenaučí.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (17.2.2012, 9:41)
Ja oslovila jedno krejcovstvi (v Ricanech) a ochotna pani svadlena se mi po praci (za uplatu) venovala. Radila, pomahala, kdyz jsem neco delala, delala si pri tom svoje veci, parala na druhy den... Spokojenost byla na obou stranach. Pani tam po praci stejne zustavala, aby stihla vse v terminu a ja ji zas tak moc nezdrzovala. Zacinaly jsme suknemi, kalhoty, tilkem, pyzamem, halenkou a koncila jsem sakem. Dlouho jsem se ted k siti nedostala, ale jistotu, co mi dodala jsem neztratila :-)

ODPOVĚDĚT
Sabina V. (bluezuu) ID 317012 (17.2.2012, 9:19)
Já teda nevím, taky začínám, ale prostě zkouším no ,-) on se tak člověk stejně naučí nejvíc... sice už sem měla taky zápich, když sem chlapovi opravovala kalhoty ,-) ale co...chybama se člověk učí

ODPOVĚDĚT
Hana Z. (smudlinky) ID 172510 (17.2.2012, 8:53)
zkuste u Vás oslovit např dům dětí a mládeže, buď Vám poradí , nebo sami podobné kurzy pořádají. Hodně zdaru !-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (17.2.2012, 9:07)
To u nás snad ani není *-)

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (17.2.2012, 8:41)
Zuzko, ono by to chtělo upřesnit co potřebujete - naučit šít je široký pojem :-)
Buď potřebujete základy jak obvládat stroj, nebo si chcete něco ušít. Já jsem třebsa před pár lety běžně šila kalhoty, haleny atd - ale přestala jsem - nebyl čas, a cenově se to už nevyplatilo. Te´d jsem znovu stroj vytáhla,ale už jsem ztratila tu jistotu :-) Tak jsem si koupila časopis Marina - tam je vše opravdu do detailu popsano co a jak se udělá, naměří, přišije - díky tomu mám zpět svou zručnost a zkouším pokus omyl adalší věci.
Zkuste mrknout sem


http://belletblog.blogspot.com/

www.belletfabrics.cz


Hezké šitíčko [A]

ODPOVĚDĚT
Ivona K. (jeani) ID 172176, mimibazar.cz/jeani (17.2.2012, 9:34)
Jitko, prosím vás, kdy jste koupila ten časopis....teď někdy nebo už je to déle? Taky bych potřebovala nějaký návod na šití pro začátečníky. Děkuji za odpověď (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (17.2.2012, 11:59)
Ivono,ja si koupila září 2011 - bohužel jsem ho neviděla na stánku, tak jsem objednávála přes net - je výhoda, že vidíte i co se v číslě šije a hlavně je tu popsán krok za krokem.
Jinak někdo jiný již dřív dával odkaz na jiný časopis taky o šití - jen to jméno jsem zapoměla.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (17.2.2012, 8:59)
Já bych potřebovala naučit asi hlavně ty základy. Nikdy jsem nešila. Teď jsem si koupila šicí stroj, a začala jsem zkoušet. Ušila jsem polštářek - ten vypadá docela dobře - jen se mi vlní zip. Potom jsem zkusila ušít masku Malé princezny - korunka je pěkná, ale noční košile už nic moc - nešly mi všít rukávy a včera jsem se pokusila o medvídka a je z toho takový šereda. Vůbec mi nešel všít čumáček do obličeje a taky mi pak nešla přišít hlava k tělu aby to nebylo vidět. A taky neumím sešít ty kousky, co se nechávají na otočení.
A jinak nevím, kdy musím konce založit (a kolikrát) a kdy stačí jen sešít.
Prostě neumím nic ,-)

ODPOVĚDĚT
Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (17.2.2012, 12:06)
Vidíte, ušití rukáv- to je ono - správně napasovat růkáv do průramku je taky "umění". Nejlépe je to vidět, kdyby Vám to někdo ukázal. A co se týče uzávěru, ten když našpendlujete, tak musíte mít napnutý a spíše k němu mírně povolovat látku. Záleží ale také na druhu materiálu. Uzávěr se totiž většinou nejdříve vysráží přes mokrou prostěrku. Taky to není jednoduché, všít správně uzávěr

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (17.2.2012, 12:01)
Zuzko, tak zrovna zipy se v tomto časopise řeší docela dlouho a v každém čísle a jinde jsem viděla i střih na medvídka. Ale toho jsem nešila. Já začla na kabelkách abych dostakla zpět tu jistotu.
Teď nově se prodává i Marina Quilt a tam by měly být i střihy oblečení a popis jak si jej zkonstruovat sám na sebe.

ODPOVĚDĚT