pro ty co znají mou situaci - postěžování :-(
více v komentu....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Radka K. (porik) ID 64736, mimibazar.cz/porik (23.3.2012, 10:43)
Nikolko,
sleduju Vás příběh od začátku, píšete si ten deníček ? To vám strašně pomůže s odstupem několika dní, či týdnů ve Vašem rozhodování, málokdo se dokáže vžít do Vaší situace, Vaše snaha je maximální, ale nervy máte jedny a děti jsou na vás závislé. Určitě si připadáte mezi dvěma mlýnským kameny, tchánovci nežijí se synem denně, takže nevidí, jak to u vás chodí. Pokud Vám nepodají pomocnou ruku, pak už není důvod otálet s odchodem. A kdyby nedejbóže manžel zrealizoval svoje úvahy, pak by tchánovci na vás už nemohli házet nesmyslnou vinu, sama jste je požádala o pomoc a Vás odmítli. Takže je to i v jejich zájmu, aby spolupracovali. Pokud nepomůžou, s čistým svědomím můžete odejít a už se netrápit. Proto Vám pomůže i deníček, bude to Váš dokument o průběhu a Vaše velké eso v rukávu.

ODPOVĚDĚT
Nikol V. (NikolNika) ID 415886 (27.3.2012, 8:12)
Radu děkuji, deníček si přímo nepíšu , ale mejly si schovávám co píšu nejlepší kamarádce. kdybych to vytiskla, mám na knihu :-)
Hodně mi to pomáhá se vypsat...je to taková moje terapie. děkuji

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (22.3.2012, 20:43)
Nikol, hlavně se nenechte stáhnout ke dnu Vy!!! Na tchánovce nedejte - budou bránit své "dítě", vy jste pro ně cizí... Seberte děti a řešte situaci tak, aby to konečně začalo být snesitelné pro Vás. Na všechny berete ohledy a nakonec na to byste na to doplatila. Moc Vám držím palce, přeji hodně síly (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Nikol V. (NikolNika) ID 415886 (22.3.2012, 11:53)
děkuji všem za komentáře... ještě jsem chtěla napsat, že jsem byla sama se sebou u psychiatričky a probírali jsme celou situaci. Prý člověk který trpí depresemi , nebývá takto "zlý" a nenapadá slovně takhle svoje nejbližší. řekla mi, že jem manžel hodně egocentrický a za vše co se jemu v životě nepovedlo tak jak by chtěl může vřdy někdo jiný a tedy hlavně já a děti...trošku mi otevřela oči, i když mi spíš potvrdila to, co jsem si už myslela. Bohužel chyba byla to, že já když mluvil o sebevraždě a litoval se, jsem s ním vedla hodiné hovory. spíš bych mu prý měla říct aby se obrátil na pomoc lékaře a nedávala tolik na jevo svoji účast. on mě tím využívá a stahuje s sebou ke dnu. když se mu trošku uleví, vylévá si vztek atd.

ODPOVĚDĚT
Dagmar M. (dagram) ID 102277, mimibazar.cz/dagram (23.3.2012, 0:17)
Nikol tohle si prožila kamádka známe se přes 30let jsme si jako ségry. Ono se to postupem času stupnuje a pokud ten člověk odmíta odbornou pomoc a se léčit není ve vašich silách mu pomoct. V zájmu děti je rozhodně lepší odejít. Moje kámoška pořád vyvíjela snahu jako vy a nakonec to málem skončilo tragicky nechci strašit ale on taky začal sebevraždou pak o tom mlel i předemnou a nakonec to otočil už ne sebe ale tebe. Prchla na poslední chvíli jen v tom co měli na sobě. jo a dneska ji holka řekne proč jsme v tom žily měla jsi s námi odejít dřív, bylo to šílený jak jsem se bála že ti ublíži nebo sobě byla jsem malá a dneska bych se sbalila a byla pryč. Co já se do ní nahučela at odejde a fakt jsem ráda, že nakonec to udělala. Nikol je to jen na vašem rozhodnutí ale vy a děti si zasložíte spokojený domov a kdyby jediná cesta byla mít ho bez táty tak je to dobrá cesta.

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Avelka1) ID 238553 (22.3.2012, 11:41)
Nikol, řekla bych, že podvědomě (a třeba i bezdůvodně) cítí vinnu za chování vašeho manžela. A nejlepší obrana je útok... Asi bych se na vašem místě taky sbalila, jak radí jiné maminky, a pádila pryč. Tedy pokud by manžel nebyl ochotný to řešit. Na tchánovce se vyprdněte. Pokud s nima nemusíte bydlet, tak je taky nemusíte vídat... Držím palce, ať vše dobře dopadne!!!! (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (Kaculkadraculka) ID 19955, mimibazar.cz/kaculkadraculka (22.3.2012, 11:20)
Mám bohužel stejný názor jako Míša (F)

Taky jsem se v nepříjemné době obrátila na tchánovce a za vše jsem mohla já, vše byla moje vina a manžel byl ten chudáček. Ukončila jsem veškeré vazby, věnuji se synovi, manžel ten tam k nim jezdí pořád a dělá jak je jedinečný!

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (kalisar) ID 171542 (22.3.2012, 10:10)
Nikol, moc Vám držím palce, aby jste ustála tuhle těžkou situaci. Nevím co bych v téhle chvíli dělala já, ale možná by stálo za pokus domluvit se s psychologem/psychiatrem jestli by nepřišel k Vám domů a tchánovcům to nevysvětlil. Moc se držte. Myslete na děti, ty Vás podrží.

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (22.3.2012, 9:58)
Niki, byla jsem před lety ve stejné situaci. U bývalého přítele se projevila těžká schizofrenie a když jsem se obrátila na jeho rodiče, dopadla jsem stejně. Pak se mi sice omluvili, když i sami poznali, že jeho chování není normální, ale byla to těžká podpásovka. Držím Vám palce (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (22.3.2012, 9:58)
Nikol, osobně si myslím, že si potřebovali na někom vylít zlost a bolest a ve vzteku člověk mnohdy řekne hnusné věci těm, které to nejvíc zasáhne (a jeho bolest bude větší než těch, kteří útočí)... je hlavní, že Vy sama víte, že to, co řekli, pravda není, vůbec si nepřipouštějte, že by něco z toho mohlo být pravdou... spíš je to z jejich strany opravdu zoufalé kopání kolem sebe - sami můžou stav syna brát jako své vlastní zklamání, že z něj nedokázali vychovat chlapa, co se postará o rodinu atd. (i když reálně člověk ví, že nemoci a už vůbec né psychické se moc zabránit nedá)...
Vaše situace je hrozně těžká, sleduju příspěvky, co píšete, přeji Vám hodně síly a hlavně ať je brzy lépe... Možná by nebylo na škodu, kdybyste nějak dostala rodiče k psychologovi/psychiatrovi, který by jim stav jejich syna objasnil, třeba by se na to začli dívat z jiné strany...

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Cidos86) ID 79228 (22.3.2012, 9:58)
Hledat pomoc u tchánovců se často nevyplácí, proti synovi nepůjdou. I když se mohlo zdát, že normálně jsou soudní, tak v krizové situaci se přichýlí k vlastnímu dítěti, i když to nakonec není v jeho prospěch.. Asi jsou taky dost zoufalí z jeho stavu, takže potřebují najít "viníka".Schytala jste to Vy, protože jste manželova nejbližší osoba. Budete si muset pomoct sama nebo každopádně bez jeho rodičů...

ODPOVĚDĚT
Monika E. (Mončík) ID 23345, mimibazar.cz/moncik (22.3.2012, 11:10)
Mám stejný názor (F)

ODPOVĚDĚT
Nikol V. (NikolNika) ID 415886 (22.3.2012, 9:50)
Dnes si jdu spíš vylít srdíčko. Vždycky mi tu dobře poradíte :-(
Tchánovci jsou proti mně. Vůbec jsem to nečekala. Nikdy jsme neměli spory, jen drobná nedorozumění jako všude. Když jsem je požádala o pomoc jak přesvědčit manžela ,aby se šel léčit. Začali na mě křičet, že ho chci dostat do blázince abych si mohla trajdat!! A měla volné pole. Byla to studená sprcha! Nemůžu to vůbec rozdýchat. Potom jsem se dozvěděla, že se nestarám dobře o děti, mám špatnou práci za málo peněz, moc neuklízím, manžela využívám a jsem na prachy. On je chudák a všechno má ze mě. Že jsem ho ke všemu dohnala. Je mi do breku. Samozřejmě nic z toho není pravda. Vůbec jsem nechápala kde se v nich tohle vzalo.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (kačoušek) ID 147807, mimibazar.cz/kacousek (22.3.2012, 13:23)
ZNÁM PODOBNÝ PŘÍPAD,RODIČE SYNA-DAREBÁKA A ALKOHOLIKA SE HO JEN ZASTÁVALI A HÁZELI VINU NA KAMARÁDKU-JEHO ŽENU. :´(
ONA VŠE DLOUHO TOLEROVALA,ALE PAK SE KONEČNĚ ODHODLALA A ODSTĚHOVALA SE DO GARSONKY I S DCERKOU. :-$ :-$ :-$
NYNÍ JSOU JIŽ ROZVEDENI A SYNÁČEK TERORIZUJE SVOJE RODIČE,TY KTEŘÍ HO TAK OBHAJOVALI ,-)
JESTLI MÁTE MOŽNOST ODEJÍT UDĚLEJTE TO!!!!!!!!!

ODPOVĚDĚT
Daniela G. (Ikika) ID 261148 (22.3.2012, 11:36)
Ono je pro ně jednodušší to hodit na vás než přiznat že jejich synáček nezvládá svůj život. Kašlete na ně, sami tím svého syna spíš potápí než aby mu pomohli. Přeji hodně štěstí .... (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Sabina V. (bluezuu) ID 317012 (22.3.2012, 11:26)
upřímně? vykašlete se na to... +o( seberte děti a odejděte, tohle sou jen kopance, protože vám chtějí ublížit. kdožví co už jim navykládal manžel. a pokud jste tak špatná podle nich, tak bude manželovi bez vás líp a oni se o něj můžou vesele postarat, on až jim udělá cirkus, jako ho dělá vám, tak jim dojde, že je něco špatně... hlavně se držte a nenechte se rozhodit, děti vás potřebují (L)

ODPOVĚDĚT
Helena G. (N+N) ID 201697 (22.3.2012, 11:19)
a já bych je poslala do prdele a s dětma se odstěhovala (Y)

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (22.3.2012, 10:07)
NIKOL KDYŽ BYLI TAKHLE UPŘÍMNÍ ONI-BUĎTE TAKHLE UPŘÍMNÁ I VY K NIM.A KLIDNĚ JIM ŘEKNĚTE ŽE POKUD MAJÍ TAKOVÝ NÁZOR,ŽE K TOMU PSYCHIATROVI MAJÍ JÍT TAKÉ.BOOOŽE TI MAJÍ NÁZORY!!!...JÁ SI NĚČÍM PODOBNÝM PROŠLA TAKY-VYHROŽOVÁNÍ SEBEVRAŽDOU A POD...DNES UŽ JE TO DOBRÝ,ALE JEHO DOPISY KDY SE LOUČÍ S RODINOU A POD..TY SI SCHOVÁVÁM DODNES

ODPOVĚDĚT