Ahoj maminky, poradíte mi nějaký osvědčený, dobrý a jednoduchý recept na teplé jídlo na manželovu oslavu narozenin? Mělo by to být maso :) Díky za receptíky
| Radka V. (velinovaradka) ID 165710, mimibazar.cz/velinovaradka (30.3.2012, 19:41) | a co hovězí maso na víne s brusinkami a bramborovými noky
ODPOVĚDĚT |
|
| Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (29.3.2012, 8:08) | výborné je také naložené maso, naskládané do pekáčku, na to položím šunku, plátek sýra a vyklepnu vajíčko (nerozkvedlané), nebo nejdřív upeču ty plátky masa, zvlášť si udělám na pánvičce volská oka a ty dám na ty plátky masa a ještě chvilku nechám v troubě další je maso naložené v zakysané smetaně s trochou majolky nebo tatarky, koření a lžičkou hořčice - je krásně šťavnaté a takové jemné - pak buď peču v troubě (vše podlívám vodou, žádný olej není třeba)nebo na pánvičce
ODPOVĚDĚT |
|
| Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (29.3.2012, 8:05) | roláda v zapékací míse (nebo i ve formě na bisk. chlebíček, srnčí hřbet) - na dno mísy plátky másla a na to rozložit maso - klidně to můžou být i kousky, pečením se to spojí v jeden celek - dávám tak naložená kuřecí nebo krůtí prsa - potřít hořčicí a uložit na to suroviny, jaké máte rádi - anglickou, plát. sýr, mozarella, šunka, (výborné je z nějakým výraznějším salámem jako např. paprikáč, uherák), olivy, zavařená paprika, žampiony, špenát, vaječina atd. a přikrýt opět masem - opět klidně kousky nemusí to být jeden velký kus masa, dáme péct do trouby, chvíli před dopečením ještě pokladu nahoru mozarellu, nechám vystydnout a dá se krájet na krásné plátky, nekrájet horké, rozpadá se
ODPOVĚDĚT |
|
regina m. (gima) ID 422895 (28.3.2012, 22:48) | Havirskou slamastiku...do masa kapsu, naplnit slaninou,zampiony,uzeninou typu cabajky, muzete okorenit pikantnim korenim, muzete trochu cibule, vse nadroboucko pokrajene...pak uz jenom v troube dusit, zakryte, ku konci odkryt, aby byla kurcicka...puvodni recept je s bramboracky, ale staci i s brambory... moc vonave,stavicka je cabajkova,moooc dobre...
ODPOVĚDĚT |
|
Michaela S. (Morroc) ID 410318 (28.3.2012, 22:10) | Já dělávám už několik let tohle, jen s opečeným chlebem - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=121746&user=410318
ODPOVĚDĚT |
|
| Linda H. (linda02) ID 36684, mimibazar.cz/linda02 (28.3.2012, 22:02) | tak udělejte od každého kousek, mini řízečky, masové kuličky, kuřecí paličky a párečky na prasátka k tomu brambor nebo zel,.salát popř hranolky a nebo pokud bez práce tak bych klasiku kuřata nebo sekanou
ODPOVĚDĚT |
|
| Anežka B. (anešis) ID 188117 (28.3.2012, 21:57) | Tak já budu mít oslavu v neděli a chystám se na tu kuřecí roládu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22700
ODPOVĚDĚT |
| | Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (29.3.2012, 8:09) |
taky tak dělávám, ale ve skleněné pečící míse a není třeba ani dávat ten pečíčí papír. jen je třeba krájet až když je roláda trochu vystydlá, jinak se rozpadá, krásně se spojí až trochu vychladne
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (28.3.2012, 21:29) | Viděla bych to na krkovici. Plátky vložte do pekáčku,osolte,opepřete, proložte kapií,okurkami, horčicí, kečupem, cibulí a dejte péct. Nebo je i dobrá krkovička v sáčku,tuším od Maggi? Vitany?
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (28.3.2012, 21:14) | Možná nějaké špízy - připravit si předem, nebo krkovice (kuřecí prsa) zapečená na plátky se vším, co máte rádi (cibule, slanina, sýr - nebo porek, šunka, niva...). U toho nemusíte stát, šupnete do trouby. Záleží, pro kolik to myslíte lidí. Ale stejně - můj manžel by byl stejně nejšťastnější z guláše nebo sekané
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 192164 (28.3.2012, 21:03) | klasika-brsalát a kuřecí či vepřový řízek...nebobych volila,sice dražší,ale mám to ráda-panenka s brusinkami a kroketami
ODPOVĚDĚT |
|