Jak se aktivuje kvásek z této konzistence ?
Je jako chlazené listové těsto - 200g. Vždycky jsem kupovala již aktivní, co pěnil, nebo sušený, co se rozředil. V této konzistenci ho neznám a v pekárně prodavačka nevěděla... Na netu jsem našla jen založení nového kvásku.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Alena V. (Elinqa) ID 61068, mimibazar.cz/elinqa (24.4.2012, 13:00)
Pokud je to opravdu kvásek, dejte do nádoby, přidejte vlažnou vodu a nechte být, až to půjde, tak rozmíchejte do hladka a přikrmte žitnou moukou jako kvásek, postup viz:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=87218&user=61068

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (24.4.2012, 14:00)
Díky, je to opravdu kvásek, na štítku je "chlebový kvásek" z Pekařství Šumava, a.s. ,-) Já znám tu konzistenci, jak je v odkazu, kdy už kvasí v té nádobě, takhle napevno jsem ho v životě neviděla. ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Elinqa) ID 61068, mimibazar.cz/elinqa (24.4.2012, 15:44)
Já taky takovou hmotu neviděla, ale vím, že když oschne v lednici, tak to udělá taky hroudu, která se musí nejdřív rozpustit. (L)

ODPOVĚDĚT
Hana E. (Erbanice) ID 18947 (24.4.2012, 12:53)
Já z něj dělám krkonošské kyselo. :-)
Namočím ho do vlažné vody a nechám "rozpustit", přes noc.

ODPOVĚDĚT
marcela k. (maknpp) ID 139313 (24.4.2012, 12:46)
Bych to zředila vodou a dala do teplé lázně....

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (24.4.2012, 12:51)
Přemýšlela jsem spíš vlažným mlékem a posypat zlehka moukou, nechat na teplém místě přikryté. *-)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (24.4.2012, 13:29)
Kvasinky v chlebovém kvásku žerou žitnou mouku, v pšeničné se množí daleko hůře, než v žitné - proto se přidává už do aktivního a "hladového" kvásku.

Zalijte ho vlažnou vodou, rozmíchejte a přisypte žitnou mouku. Doporučuji si zapsat kolik vody a kolik mouky jste tam dala, protože se to pak hodí při propočítávání kolik toho je potřeba přidat do konečného těsta. Kýžený poměr je 5 dílů mouky a 3 díly vody - z toho pak vzniká to lesklé, pružné, nelepící těsto. A právě kvásek v tom dělává nepořádek, pokud si člověk nepsal kolik tam toho už dal.

ODPOVĚDĚT
marcela k. (maknpp) ID 139313 (24.4.2012, 12:58)
mléko do těsta na chleba nepatří....

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (24.4.2012, 14:03)
Děkuji, to jsem fakt nevěděla. (L) Ale když se nepoužije ve výsledku na chleba, tak v nějakém případě lze mléko použít? (knedlíky, buchta,...) *-)

ODPOVĚDĚT
marcela k. (maknpp) ID 139313 (24.4.2012, 17:43)
tak to nevím,ale myslím,že je mléko nežádoucí,do kvásku bych mléko nedávala,ale můžete zkusit,maximálně se neaktivije a vyhodíte to.Akorát už byste nemohla část ponechat na další použití,protože by mléko zkyslo.Dejte pak vědět jak jste nakonec s kváskem naložila.

ODPOVĚDĚT