zadní hovězí maso
Maminky, vytáhla jsem z mrazáku hovězí maso. Protože z tohoto masa skoro vůbec nevařím, tak nevím co udělat. Poradíte nějaký recept? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Monika K. (monky3) ID 66156 (18.5.2012, 16:17)
dělávám roštěnku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17140&user=66156, tu milujeme |:o)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Pedrosaa) ID 77193, mimibazar.cz/pedrosaa (18.5.2012, 13:05)
Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem :)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (18.5.2012, 12:56)
Jéjda, taky mám v mrazáku, hovězí, mňam. U nás máme nejraději - maso na plátku, osolit, opepřit. Orestovat cibuli na másle, orestovat maso, na to nakrájet na kolečka mrkev a petržel (tak po 2 ks), opět trochu orestovat, trochu zaprášit sl. paprikou, zalít vodu a dusit úplně do měkka. pak maso vyjmout, vše rozmixovat jako na svíčkovou, příp. dolít vodu a dohustit trošku hl. moukou rozmíchanou ve vodě. Výborné je k tomu přidat i houby (ale ty nemixovat, zeleninu potom musíte vyndat ručně a zbytek přecedit) nebo houbové kořen. U nás fakt nejoblíbenější. Výborné jsou i ptáčky, to určitě znáte, nebo maso na kostky s nějakou zeleninkou, .... nebo prostě klasická svíčková.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (bročci) ID 82799, mimibazar.cz/brocci (18.5.2012, 12:51)
Děkuji všem za rady a inspirace. Už dělám rozlítané ptáčky. Příště vyzkouším další recept. Díky (Y) (clamp) (F)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (18.5.2012, 10:47)
Nechte ho rozmznout v hrnci plném vody, do které dáte dvě lžíce soli a lžíci cukru. Výrazně to zlepší šťavnatost masa. Rozmrzlé maso nakrájejte na kostky tak, 3x3x3 cm a osušte je papírovými utěrkami. Osušené maso osolte a opepřete.

Ve velkém hrnci a nebo v papiňáku rozpalte olej a nebo vyškvařte slaninu a opečte velmi zprudka všechny kostky ze všech stran. Zabere to tak půl hodiny, ale díky tomu pak budete mít ve výsledném jídle daleko víc chuti a maso opečením získá krásnou kůrčičku. Vyndejte maso z hrnce a dejte ho stranou a přiklopte, aby moc nevychladlo. Tohle je základ na všechny dušené pokrmy a naučí je jíst i ty, kteří je díky školní jídelně nesnášejí.

Teď v tom tuku plném výpeku z masa orestujte cibuli - pokud chcete mít pokrm kyselejší, tak jen do sklovata, pokud chcete sladší, tak do hněde, pomalu. To ovšem zabera další půl hodinu. Na cibuli pak přidejte zeleninu, co ta

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (18.5.2012, 10:48)
Na cibuli pak přidejte zeleninu, co tam chcete dusit společně - klasicky mrkev a celer na hovězí na víně, nebo jen mrkev na hovězí s mrkví, na guláš potřebujete jen dostatek cibule (stejnou váhu jako masa), stejně tak tam může přijít kedlubna, česnek. Zeleninu nechte taky místy zhnědnou, přidejte koření které je potřeba nechat rozvonět (muškátový květ, kmín, koriandr, římský kmín, chilli, papriku, kukrumu, skořici - prostě ta pevná koření)
a zalijte tekutinou, ve které se to bude dusit - víno, pivo, vývar, mléko, koření co by se v omastku spálilo - tedy hlavně bylinky. A taky měkké součásti jako namočené luštěniny (fazole, cizrna) a rajčata a opečené maso. Přikryjte pokličkou a nechte dusit na co nejmenším ohni do měkka. V papiňáku aspoň 2-3 hodiny, v normálním hrnci aspoń 4. Pokud je omáčka pořád moc řídká, nezahušťujte moukou, ale odklopte pokličku a na prudkém ohni nechte odpařit na poža

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (18.5.2012, 10:48)
Pokud je omáčka pořád moc řídká, nezahušťujte moukou, ale odklopte pokličku a na prudkém ohni nechte odpařit na požadovanou hustotu. Na závěr dosolit, dosladit,dokyselit a dopepřit podle chuti své a nebo svých blízkých
Pokud maso necháte alespoń dvě hodiny rozmrzat v slaném nálevu (nebo čerstvé tam se nechat nasákávat) a pečlivě ho opečete, tak získáte měkoučké, ale pevné maso se skvělou chutí. Nenaložení povede tomu, že to bude měkké, ale bude se rozpadat a neopečení smaže spoustu vrstev chuti.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (18.5.2012, 10:49)
klasické kombinace dušených jídel

základní guláš - maso, cibule, paprika, kmín, česnek, zalívat vývarem, nebo vodou
hovězí na víně - maso, cibule, mrkev, řapíkatý celer, trocha rajčatového protlaku, bobkový list, tymián, nové koření, dobré červené víno. Tak půl hodinu před koncem přidat ještě podušené houby a malé, opečené cibulky.
hovězí s mrkví - maso, cibule, mrkev, vývar. V případě francouzské verze zalít červeným vínem a přidat bobkový list, tymián a petrželovou nať.
hovězí
hovězí na česneku - maso, česnek, cibule, vývar.
hovězí na rozmarýnu - maso, česnek, cibule, rozmarýn, červené víno
hovězí v kedlubnách - maso, česnek, cibule, kmín, oloupaná kedlubna a kedlubnové listí, vývar a případně trocha bílého vína.
chilli con carne - maso, cibule, česnek, rajčata, fazole, římský kmín, oregáno, chilli, vývar, případně červené víno a spousta dalších vychy

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (18.5.2012, 10:49)
chilli con carne - maso, cibule, česnek, rajčata, fazole, římský kmín, oregáno, chilli, vývar, případně červené víno a spousta dalších vychytávek.
hovězí na zázvoru - cibule, česnek, čerstvý zázvor
hovězí na houbách - cibule, česnek, koriandr, kmín, houby, vývar.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (18.5.2012, 10:49)
Víceméně libovoná kombinace, co se vám bude líbit.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (18.5.2012, 10:47)
Nakrájet na plátky, naklepat a udělat falešné roštěnky, ptáčky, na houbách, na paprice a rajčatech, na zelenině, na čemkoliv uděláte, bude to mňamka. Nebo nekrájet, prošpikovat a udělat omáčku jako na svíčkovou.

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (18.5.2012, 10:32)
minulý týden jsem udělala z hovězího masa vývar a maso že dám do rajské, měla jsem už dávno na ni chuť, než jsem se vrhla na vaření rajské, tak manžílek si nakrájel masíčko do vývaru - do polívky a polovinu zbaštil ,-) ale musím říct, že polívka byla výýýýborna (Y)

ODPOVĚDĚT
Samcová R. (syrovatka) ID 48285, mimibazar.cz/syrovatka (18.5.2012, 10:14)
gulá, ptáčky, hovězí na slanině, hovězí na houbách, znojemskou .... většinu omáček(svíčková..) Koukněte do receptů je tam toho hromada

ODPOVĚDĚT