Co k nedělnímu obědu pro 10 lidí na oslavu narozen
Dobrý den, prosím o tipy co uvařit k nedělnímu obědu pro 10 lidí na oslavu narozenin? Něco rychlého, z vepřového nebo hovězího masa, ne řízky. Díky za nápady
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 14 komentářů
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (15.3.2013, 19:19)
Volila bych nějakou omáčku, není problém udržet ji teplou.
Bramboráky, hranolky, řízky a pod. rychle vychladnou.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Vidy) ID 403512 (15.3.2013, 13:10)
Ja jsem zitra na tom stejne *-)ale asi udelam katuv sleh a bramboracky |:o)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (kpetul) ID 319777 (15.3.2013, 13:07)
Já dělala minulý týden, pro 10 lidí, sice to neni vepřové ani hovězí, lososa. Jen na pečící papír do trouby na 30min, jen osolit a k tomu šťouchané brambory, oběd za hoďku byl hotov. A všichni si mooooc chválili, hlavně jsem se předvedla před tchýňatama :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (LHL) ID 323072 (15.3.2013, 13:01)
Já dělala pro 12 lidí: v troubě pečenou krkovičku - plátky, na plech, koření a souběžně jsem v remosce upekla kuře. Jako přílohu bramborovou kaši nebo šťouchané brambory a zelí s knedlíkem, ještě míchaný salát. Každý si vybral druh masa a přílohu dle chuti a spokojenost :-)

ODPOVĚDĚT
Václav H. (komár15) ID 169337, mimibazar.cz/komar15 (15.3.2013, 12:55)
U nás frčí zapečené kotlety se sýrem ,cibulí a tatarkou.,Kotlety posolit, popepřit, potřít tatarskou omáčkou, naskládat na ně hodně cibule, posypat sýrem(tím nešetřit) všichni mlaskají je to jednoduch a mooc dobré :-p

ODPOVĚDĚT
Jana V. (kyodai) ID 190306 (15.3.2013, 12:53)
Kdyby jste volila kuřecí , tak bych Vám poradila pečená stehna, jako přílohu rýži, brambory i třeba knedle, pokud by jste dělala smetanovou omáčku. K tomu zelný salát, nebo kompot. Je to klasika, všem to chutná a stehna jsou štavnatá a zavděčíte se všem - mladým i starším. Dobrou chut a at se Vám oběd vydaří. Pokud uvaříte jídlo s láskou, odměna Vás nemine..... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (LHL) ID 323072 (15.3.2013, 13:27)
Já bych si s dovolením stehýnko dala. Brambor a zelný salátek prosím (clamp) (flower) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Jana V. (kyodai) ID 190306 (15.3.2013, 14:33)
(velikonoce17)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (garpous) ID 179297 (15.3.2013, 12:35)
Tak já jsem dělala na narozeniny od Hanky z MMB Libůstkové masíčko na celeru s bramborovými noky,všem mooooc chutnalo |:o)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:40)
děkuju, už mám uloženo, zní to zajímavě (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (Malstep) ID 190843 (15.3.2013, 12:10)
Jani, já jsem udělala veliký úspěch s tímto jídlem od Katky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6416 ... strašně to chutnalo i mému 85 letému dědovi a bylo to skoro bez práce (Y) .... tak přejeme krásnou oslavu

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:14)
Děkuju, taky občas dělám, a je to opravdu mňamka (pl)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (15.3.2013, 11:49)
Svíčkováá ,-) Tu miluje snad každý..Ale jestli chcete něco jiného než omáčku,tak určitě závitky,k tomu nějaké luxusní brambůrky,třeba koupit ty maličkaté a upéct celé ajen osolené s troškou koření a po upečení prohodit s máslem a čerstvými bylinkami .Do roládiček třeba kvalitnější šunku,mozzarelu a tak ^o)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (15.3.2013, 11:52)
Hlavně závitky si můžete předpéct předem a pak vyměnit v troubě za ty brambůrky- mezitém si doděláte sosík nebo omáčku z výpeku,takže neděláte tisíc věcí najednou,nezblázníte se u toho :-$

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:07)
děkuji, o těch závitkách budu uvažovat, to nezní špatně,

ODPOVĚDĚT
Alena Š. (Jedlik alis) ID 451752 (15.3.2013, 11:48)
Já dělávám nakládané kotlety. Maso se naloží den předem a pak už stačí jen osmažit

http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/01/nakladana-veprova-kotleta.html

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:09)
děkuju, pokud nevyzkouším teď, tak vyzkouším později, kdy mě čeká další příprava na oslavy

ODPOVĚDĚT
Zuzana R. (ZuzkaRos) ID 294118 (15.3.2013, 11:47)
Klasiku- guláš, a 5 šišek knedlíků :-$ Uvaříte v předstihu, a máte klid. Nebo udělejte burgundské . Taky moc dobré a v jednom hrnci. Luxusní pochoutka http://www.toprecepty.cz/recept/30047-burgundsky-gulas-podle-prezidenta-havla/ nebo http://www.toprecepty.cz/recept/17336-hovezi-po-burgundskuboeuf-bourguignonne-podle-julii-child/

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:03)
děkuju, ale gulášem u nás nikoho moc nepohostím :-D, ten se dělá v týdnu, na oslavu je to prý moc obyčejné ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana R. (ZuzkaRos) ID 294118 (15.3.2013, 13:22)
Tak já zas guláš nedělám v týdnu, a na oslavách ho děláme. (C)

ODPOVĚDĚT
Věra Hrabáková (VeraHrabakova) ID 232729, mimibazar.cz/verahrabakova (15.3.2013, 11:33)
Tak zkuste tu omáčku BEF, je tu na MMb, je výborná, vařím často. S knedlíkem, brusinkama... na talíři vypadá luxusně, přitom je to rychlovka.

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:02)
děkuju, kouknu na recept

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (kubík1978) ID 464652 (15.3.2013, 11:32)
kuřecí roládu, tu jsme dělali na oslavu

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:01)
děkuji za tip, ale potřebuji něco z vepřového nebo hovězího masa, a ty rolády bych musela aspoň tři, naše rodina je totiž dost nenažraná ,-) :-D

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (kubík1978) ID 464652 (15.3.2013, 13:24)
to jsem trubka, jak m to nedošlo, jak jsme je před nedávnem dělali pro rodinu ,-)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (15.3.2013, 11:28)
Roštěnky na houbách s rýží, hovězí guláš s knedlíkem, vepřo knedlo :-)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 11:29)
díky za tipy, potřebuji něco svátečnějšího ,-), ale nakonec to skončí asi u vepřa, zela.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (15.3.2013, 11:34)
,-)No jo...taky vždycky vymýšlím a pak to skončí klasikou :-)

ODPOVĚDĚT
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (15.3.2013, 11:36)
Ta klasika je stejně nejlepší, a takové hovězí plátky na hříbkách, k tomu nějak prima upravené brambory nebo cibulová rýže - se bude každý oblizovat ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:06)
jak píšu výše, roštěnky, guláš, svíčková a jiné omáčky se u nás dělájí v týdnu, na oslavy je to prý moc obyčejné ,-) :-D, nejlepší by byl řízek, ale ten jsme měli ve stejném osazenstvu na oslavě minulý týden u babičky.

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (kubík1978) ID 464652 (15.3.2013, 11:48)
jak prosím děláte cibulovou rýži?

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (15.3.2013, 11:55)
na oleji osmažit cibuli-lehounce, přidat sůl 1 HR rýže dlouhozrné 2 HR vody, dusíme do vypaření vody, poté odstavíme zakrýt utěrkou a pokličkou a dojde.........

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (15.3.2013, 11:41)
Že jo ,-)

ODPOVĚDĚT