Zvykání dítěte na MŠ
Jak si zvykly Vaše 3leté děti na chození do MŠ? Jaký jste zvolily návykový režim? Nechala jsem syna včera poprvé celý den, plakal. Dnes byl také celý den, prý plakal méně. Ale dnes večer už plakal předem, že už do školky nechce, nepůjde dále koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 43 komentářů
Daniela K. (Deniela) ID 207799, mimibazar.cz/deniela (16.9.2013, 0:07)
U nás brečí některé děti 1-14 dní.Většinou brečí u loučení s maminkou-pak pár minutek a je po breku. (Z) (X) Všichni si zvyknou.Hlavně vydržet a dítko dávat.Jakmile povolíte a necháte doma-bude mu adaptace trvat déle. (L)Pak jsou také děti-které 1-14 dní chodí bez breku a teprve po té době-když už vědí do čeho jdou-začnou brečet.Ale také si zvyknou-nebojte (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
LUCIE Š. (Lucinenda) ID 4711 (4.9.2013, 22:34)
nejhorší byl ten první týden,pak to bylo lepší,říká se,že ten první měsíc je adaptační,než si dítě zvykne

ODPOVĚDĚT
Hana O. (hadeva) ID 357276, mimibazar.cz/hadeva (4.9.2013, 18:55)
U nás chodí na zvykání,holkám budou tři roky za necelé 2 měsíce,do školky je schválně dávám v předstihu.První den tam byly na jednu hodinu,druhý a třetí den na dvě hodiny,postupně se to prodlužuje.Holky se těší a nebrečí. (F)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Cilla) ID 192695 (4.9.2013, 16:45)
osoby ví jak například přistupovat k dětskému vzdoru u tříletých :-$

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Cilla) ID 192695 (4.9.2013, 16:43)
Zajímalo by mě jak probíhá u vás vyzvedávání dětiček ve školce. Dnes je to třetí den a už druhý den po sobě vyzvedávám kluky(šli oba poprvé) a paní učitelky mi hned jak je vyzvednu říkají ,abych počkala, že se chtějí "poradit" ,-)A pak si vyslechnu co ten či druhý dělal ,-)Včera jsem to ještě pobrala když mi paní učitelka říkala o tom z jakého důvodu se starší zasekl v šatně a odmítal spolupracovat *-)ale dnes mi začala líčit (za asistence druhé) a pak i paní ředitelky že ten mladší ani ne tříletý se taky "vzpříčil" v šatně a nechtěl se oblékat a jít ven a po návratu zas nechtěl obědvat....... ,-)A co s tím jako mají dělat, tato otázka mě docela překvapila.....tak jen by mě zajímalo zda při přebírání dětiček máte k tomu taky zpravodajství a zejména otázky na to jak to mají paní učitelky řešit? Nějak jsem předpokládala, že ve školce pedagogicky vzdělané

ODPOVĚDĚT
Kateřina Č. (savenys) ID 292114, mimibazar.cz/savenys (4.9.2013, 16:53)
Mám opačný problém, zajímá mě, jak tam dcerka funguje a pro změnu se nic nedozvim, učitelka řekne že dobrý, že časem se všechno ukáže, první dny se děti rozkoukávají a učí se nový režim a tím to hasne, asi mě nechce strašit ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Cilla) ID 192695 (4.9.2013, 16:59)
jo a to ještě ředitelka mi dnes povídá, že příští týden se to bude řešit na "třídní schůzce" (Y) Takže čekám už jen že vyfásnou žákovské knížky..... :-D ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Cilla) ID 192695 (4.9.2013, 16:57)
,-) No taky dobrý co...někde se to holt asi ukazuje hned, někde to vyhodnotí snad už ve dveřích :-D

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lucikacka) ID 186542, mimibazar.cz/lucikacka (4.9.2013, 13:52)
Taky mi oba kluci teď nastoupili, starší bude mít 5 v říjnu a mladší teprve 3 roky v listopadu. První den v pohodě, druhý den brečel starší a když jsem odcházala tak už oba dva, pak se prý starší zklidinil a mladší vydržel dýl, je fakt že je větší tvrdohlavec, no a dneska brečel už jen zase malý, ale jenom chvíli. Vyzvedávám je po obědě, ale už dneska říkali, že by si tam chtěli zkusit spát, nechci to ale uspěchat, až si zvyknou úplně. (F)

ODPOVĚDĚT
Klára V. (klafiar) ID 374316 (4.9.2013, 11:19)
My chodily před školkou na zvykačku. Ze začátku jsem tam byla s dcerou. Poprvé se po mě válela a nechtěla nic. Po druhé se šla kouknout na hračky,další den mě pustila i jako na záchod. Pak si i hrála s dětmi. Další den začala spolupracovat s pí učitelkama. Poslední zvykačkový den jsem jí řekla,že si skočím nakoupit a ona si zatím bude hrát s dětma a když bude šíííleně šikovná a s pí učitelkou mi něco namaluje,půjdem za odměnu na zmrzku a byla jsem v dosahu školky na telefonu,kdyby bylo nejhůř. Pak byli prázdniny,tak trochu odvykla. První den šla i na spinkání,aby si nezvykla chodit po obědě,s tím,že občas po něm půjde.Já jí řekla,že jdu k panu Dr.a tam,že děti nesmí a odpoledne se uvidíme.Ukápla jedna tichá obří slza a po vyzvednutí byla malá oslava na to jakou máme šikovnou holku,že už je jako velká. Druhý den se tam už těšila a teď huláká,když do školky nejdem ,-)

ODPOVĚDĚT
lenka l. (leni 101) ID 269564, mimibazar.cz/leni101 (4.9.2013, 9:25)
dcera je nadšená...ráno mě tahala at už jdem :-).ale mi jí dlouho připravovali a říkali jí že si tam bude hrát a vždy si pro ní příjdem.ale mám asi štěstí,spousta dětí pláče

ODPOVĚDĚT
Tereza K. (lolaa2) ID 271344 (4.9.2013, 9:15)
U nás také hrůza-naše dvojčata(3,5) v pondělí také poprvé. šílený řev, drží se mě jak klíště, učitelky musí děti ode mne odtrhávat...ale uč.říkala, že během 5ti minut se zklidní a normálně se zapojují, smějí se, jedí všechno(i to co doma ne). Vyzvedávám je tedy po obědě a je to tak akorát. Dokud mi to práce dovolí budu je brát po obědě ať si v klidu zvyknou. Večer taky brečeli, ale nějak jsem je uchlácholila a jako motivaci jsem jim slíbila že jim každý den přinesu nějaké překvapení-čokoládku, kinder vajíčko, malou hračku...to taky trošku pomáhá(hlavně večer a doma ráno-ve školce už řvou tak, že nepomáhá vůbec nic)...je to hrozně těžké, ale kolektiv potřebují a já práci také...přeji pevné nervy ať je brzy lépe. Mamka říkala, že já i bratr jsem brečeli každé ráno po celou docházku školky, což je tedy šílené, ale já na to špatné vzpomínky nemám...

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (jitka777) ID 152668, mimibazar.cz/jitka777 (4.9.2013, 8:56)
Syn 3 roky šel také hned na celý den,tedy do 15hod.Aspoň si zvykne na celkový režim najednou, protže vím, že jinak by po obědě seděl a čekal, že jde domů a to by byl teprve řev, tak o této možnosti neví a neřeší to :-).Jinak u nás spíše problém, že nemluví(jen minimálně)a tudíž se nedomluví ani s p.uč a ani s dětmi, takže si hraje sám a zvyká si,... je mi ho líto,ale nedá se nic dělat jednou začít musí a kolektiv mu jen prospěje,..vodí ho manžel já bych to nedala ,-)

ODPOVĚDĚT
Mária Š. (sumari) ID 191977 (4.9.2013, 8:55)
(Z) nastoupil do školky,ještě mu nebyly 3 roky,zůstává tam od prvního dne i na spinkání. Motivačně jsme koukli na Příběh hraček ,-) a spíš mluvíme ne o školce ale o tom jak se na něj těší hračky,zahrádka,hrníček s Mikymausem co má na pitný režim,polštářek s dinosaurem a chlapeček co si s ním stavěl kostky...a to spíš jenom odpoledne,večer už školku neřešíme.. určitě vydržte,nenechávejte syna doma a pokud potřebujete aby ve skolce spával tak ze začátku nedělejte vyjímky jít domů po O jen aby nebrečel... U nás je jediný problém se školkou vrtačka-přes léto nestihli zateplit školku a udělet nové rozvody elektřiny tak to dělají za provozu a synse vrtačky bojí i doma




:-S

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (4.9.2013, 8:46)
Dcerce jsou 4 roky a v pondělí šla úplně prvně. Takové nadšení jsem ani nečekala. Těší se tam každý den a vůbec neplakala já kupodivu taky ne. ,-) Jsem sice na MD s druhým dítkem, ale nechávám jí tam do odpoledne. Nejdříve pouští děti v 14:45, tak tam na tu hodinku chodím. Sice se jí nechce vstávat, ale doufám že si časem zvykne - máme školku celkem daleko a hlavně než se vykýbluje, je to na dlouho.Jsem zvědavá jestli jí to nadšení vydrží. Ale byly tam děti starší a řvali jak tůůr. Ale podle mě to bylo o tom, že se tam s nima rodiče loučili hroozně dlouho. I učitelky nám říkali, dát pusu, zamávat a jít. Oni si tam s nima poradí. Přeji ať se malému ve školce zalíbí. (L)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Pebada) ID 273658, mimibazar.cz/pebada (4.9.2013, 6:55)
Pokud by mohl vodit někdo jiný než vy tak to půjde líp. Syn kňoural a plakal doma, ale jenom s manželem zavřeli dveře bytu, tak bylo po pláči, jenom byl prý smutný. Stačilo 14 dní a bylo to v poho a mohla jsem vodit já. Pevné nevry, já mám ještě teď při vzpomínce husí kůži.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LenicaB) ID 223468, mimibazar.cz/lenicab (4.9.2013, 6:04)
A u nás jsem to měla stereo,když šli kluci oba do školky,jeden vypadal době,ale druhý řval a když ho viděl ten co nebrečel spustil taky,ale opravdu to chce vydržet a nepovolit,oni brečí jen chvilku,potom se většinou zapojí,spíše mají tesknivou po O když mají spinkat,ale tak to zkuste pár dní po O ho brát domů a třeba se naučí,naši kluci tam tedy hned byli i na spaní a taky to zvládli,ale trvalo to něco málo přes týden,dnes je jim 5let a v poho chodí,jen to vztávání jim dělá doma problémy.
Jen vydržte a bude lépe,nesmíte na sobě nic dávat znát,mě to rvalo srdce,hodně síly (F) (F) (F) (F) (L)

ODPOVĚDĚT
Pavla Č. (calvap) ID 223646, mimibazar.cz/calvap (4.9.2013, 0:46)
Leni, nebojte.Prošla jsem si tím v loni.Jako jediná, jsem s ním byla první den ve třídě.On bulel, já uřvaná, hrozný...A paní učitelka mi tehdy říkala, jak mě lituje, že to nebudu mít jednoduché.Tak tím mě dorazila.Odtrhávaly mi ho z rukou, aby jsem odešla.Když si konečně zvykl, tak byl nemocný a jelo to znova.Ale opravdu musím říct, že potom se to uklidnilo a v pohodě.Tak držím palečky a nebojte, srovná se to! (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (mysimysi) ID 52468 (4.9.2013, 0:10)
Když ono se to na maminky lépe zkouší. Náš mladší chodil už loni, na celý den. První den ho odváděl táta a bez problémů a druhý já a zkoušel kroputit papulu, že se jako rozbrečí. Tak jsem řekla, ani to nezkoušej, dala mu pusu a rychle vypadla. Neukápla mu jediná slza. Lon taky bulel, a jenom mě, tátovi ne. Bylo mi z toho vždycky ouzko, ale oba musíme do práce, tak se nedalo svítit. Vydržte (F)

ODPOVĚDĚT
Martina Č. (Kujeba) ID 277217, mimibazar.cz/kujeba (3.9.2013, 23:02)
Obě děti šly od prvního dne na celý den. Oba před 3. rokem. Já šla do práce. Naštěstí oba dva naprosto bez problému. U nás spíš opačný problém, že je vyzvedáváme odpoledne moc brzo a nestihly si pohrát.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (3.9.2013, 22:45)
Urcite nenechavejte doma, bylo by to pak jeste horsi, rval by jeste vic, protoze by vedel, ze je ta moznost zustat doma s maminkou. Radsi si pro nej bezte hned po obede :-$ nase (X) taky zacla chodit od pondelka a po obede si ji vyzvedavam :-$ Proste ji tam nenecham i na spani. A na co taky, do konce roku jsem jeste na materske, tak neni rpoblem vyzvedavat po obede :-$ Spani zkusime az v rijnu, listopadu, az si trochu na skolku zvykne :-$ Jeste neplakala, do skolky se tesi, kazde rano leti do herny, jak splasena ,-) Prvni den jsem byla zrala na panaka, ale zvykat si musim i ja

ODPOVĚDĚT
Renata Š. (renjul) ID 338769 (4.9.2013, 7:50)
U nás je to přesně to samé. (X) - 3,5 roku chodí od pondělí a moc se těšila. Vyzvedávám po obědě. Jsem také na mateřské a budu ještě 2,5 roku, tak jí by to i vyšlo chodit skoro celou školku po obědě. Jen včera se ptala, že tam chce taky spinkat s ostatníma dětma, tak uvidím.Zatím chodí do školky velmi ráda a těší se, doufám, že ji to vydrží (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (marcela) ID 278, mimibazar.cz/marcela1 (3.9.2013, 22:30)
od prvního dne na celý den, ani jedno moje dítě nebrečelo, kluci nikdy, malá tak ne, jen byla prvních pár dní zaražená-a vymejšlela si ,-)
Kluci naopak řvali, že jsem pro ně přišla moc brzy, že tam ještě někdo je ,-)

ODPOVĚDĚT
Bohdana A. (nina) ID 833, mimibazar.cz/bohdana (3.9.2013, 22:33)
:-S :-S :-S hmmm tak malá šla v 5r jen na 4h .Bulela jako želva ,a já řvala celou cestu domů . ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Monika S. (Mendik) ID 482330 (3.9.2013, 22:28)
Já bych ho tam dávala dál,nenechávala bych ho doma, určitě si zvykne. Můj šel do školky a bylo mu dva a třičtvrtě, domů chodil nejdřív po obědě s babičkou. První den co se vrátil ze školky, tak doma celé odpoledne nemluvil, byl zaražený. A ten první den tam musel být do oběda, protože my byli v práci a nikdo ho nemohl vyzvednout dřív.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 30 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>