Prosím jak na dort s jahodama...
potřebuji z mrazených jahod (mixované bez cukru) udělat na dort želatinovou vrstvu. Jak na to?co použít, nechci experimentovat, něco osvědčeného..nemám zkušenost
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (2.1.2014, 19:04)
Já dělám z cukrárenského želé-to červené od dr.oetker u něj mám jistotu že vždycky ztuhne,osladím a do hotového nasypu ovoce.Vlažnou želatinu s ovocem naliju na dortík a je to :)

ODPOVĚDĚT
Renata Š. (Nikita03) ID 27377 (2.1.2014, 18:15)
Dělávám jahodový dort: namočenou želatinu (3 sáčky čiré nebo 8 plátků) rozmíchám a přidám do rozmixovaných jahod - množství dle chuti a pomalu vmíchám do 4 kelímků vyšlehané šlehačky se ztužovačem. Směs naliji na piškotový korpus a po ztuhnutí poleji jěště červeným průhledným želé. Dříve se prodávali jahodové kostky, tak toto je hodně podobné

ODPOVĚDĚT
Eva T. (scheina) ID 252566 (2.1.2014, 18:31)
to zní lákavě ...jahody ještě s tou želatinou vaříte?..všechny želatiny co to mám se mají převažit nebo dojít k varu, tak právě nevím, jestli riskovat a smíchat jen ty rozmixované jahody s želatinou, mám strach, že to neztuhne a budeme to jíst lžičkou ,-)

ODPOVĚDĚT
Renata Š. (Nikita03) ID 27377 (2.1.2014, 18:42)
nene, nic se nevaří! Dá se dělat i z kompotovaných jahod, ale nejlepší je z čerstvých. Já mám vždycky problém počkat než to ztuhne a chodím ujídat. Nechte samotnou povařenou želatinu vystydnout a pak ji teprve nalijte do rozmixovaných jahod a po zamíchání spojte se šlehačkou. Je to fakt ňamka a neztuhlo mi to jen 1x

ODPOVĚDĚT
šárka S. (sarix) ID 401874 (2.1.2014, 18:00)
rozvařit a přidat pudink nebo želatinu ale pudink stačí tak na 400 ml dát 1 pudink klidně vanilkový jahodový banánový

ODPOVĚDĚT
Eva T. (scheina) ID 252566 (2.1.2014, 18:32)
Pudink mě nanapadl, ale raději bych, aby se ty jahody už nemueli vařit... *-)

ODPOVĚDĚT