A jaký je váš nej recep na dýňovou polévku?...
| Lenka S. (lenula20) ID 31976, mimibazar.cz/lenula20 (16.9.2016, 14:31) | Zrovna včera jsem dělala dýňovou omáčku s kuřecím masem k těstovinám nebo s gnocci. Inspirovala jsem se receptem Lidlu na fc. Moc dobré Na pánvi osmahnout kuřecí maso na kostičky, sůl, pepř, zaprášit sladkou paprikou a vyndat. Na výpeku z masa orestovat nadrobno nakrájenou cibulku a dýni (dala jsem asi 1/3 hokaido) na kostičky do měkka (cca 15min), přendat do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixovat dohladka. Směs zpět na pánev a zalít 12% smetanou, dochutit troškou cukru, soli, přidat maso a prohřát, smíchat s penne nebo gnocci.
ODPOVĚDĚT |
|
mila m. (ukuk) ID 207372 (16.9.2016, 12:40) | přidávám jií do leča a i přerostlé okurky ,kterým vyberu zralá semena,
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena M. (a74) ID 400427 (15.9.2016, 21:51) | V receptech mam dynovy kolac.
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka W. (šarik3) ID 165278 (15.9.2016, 18:58) | Já mimo jiné miluji dýni s parmazánem. Dýni oloupeme, Hokaido nemusíte, vybereme pecky, nakrájíme asi na 3/4 cm plátky, položíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a trochou pepře, můžeme přidat i bylinky. Nakonec posypeme strouhaným parmazánem a pečeme při 180 stupních asi 15 minut, až se sýr pěkně rozpustí. K tomu zeleninový salát.
ODPOVĚDĚT |
| | Iva Č. (capice123) ID 407546 (16.9.2016, 9:58) |
já k tomu přidávám další zeleninu: cuketu, řepu, cibuli, rajčata, papriku...Mňamka. Já jím samotné, příteli k tomu přidám maso. Je možné zapéct společně s kuřecími kousky.
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (15.9.2016, 20:35) |
hm, to zní dobře to vyzkouším...díky moc
ODPOVĚDĚT |
| | JANA H. (FOXLÍK) ID 24185, mimibazar.cz/foxlik (15.9.2016, 19:48) |
Zrovna dnes jsme měli k večeři grilované v troubě s bramborem, posypané gril.kořením(dělám si sama svoji směs),pokapané oliv.olejem, se stroužky česneku.Jen dejte brambory dříve do trouby, déle se dělají a cca 20 minut před dogrilováním přidám dýni(dnes jsme měli hokaidi, zítra bude máslová).
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka M. (lilikaspi) ID 3743 (15.9.2016, 17:52) | Džus,dela se stejne jako kompot třeba s ananasovou tresti,rozmixuje a pak zavarite do sklenic
ODPOVĚDĚT |
| | Nada B. (Nadys) ID 192716 (15.9.2016, 19:53) |
z hokaida?? aha , oprava , paní se ptá zřejmě i na klasickou dýni
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (scheina) ID 252566 (15.9.2016, 20:34) |
hokaido to není...ale jaký je do druh, to fakt netuším...není až tak oranžová, spíš světlejší, ale uvnitř je oranžová dost
ODPOVĚDĚT |
|
JANA R. (chiranaj) ID 487753 (15.9.2016, 15:38) | Nám moc chutná dýňová kaše - někdo tomu říká pyré. Dám vařit brambory a když jsou uvařené napůl, přidám na kousky pokrájenou dýni. Dále klasicky jako bramborová kaše. Jo a ze zbylé jsem dělala placky a taky vynikající.
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (15.9.2016, 20:33) |
jojo, dělám to tak s mrkví...to je dobrý nápad ale ty placky mě zajímaj...jak je děláte?
ODPOVĚDĚT |
| | JANA R. (chiranaj) ID 487753 (16.9.2016, 8:05) |
Dělám ze zbylé kaše. Přidám vajíčko, hl. mouku. Smažím nasucho nebo na troše tuku podle toho, jakou máte pánev. Jíme teplé i studené, samotné nebo pomazané švestkovými povidly, marmeládou. Na slano se zeleninovým salátem i jako příloha. Teď mne napadlo - určitě by šlo i obalit a usmažit na způsob kroket.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana H. (hercz) ID 412242 (15.9.2016, 15:25) | Strašáka
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (15.9.2016, 20:33) |
to zamítl drahý...
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea R. (Andreják) ID 160244 (15.9.2016, 14:41) | Já dělala před lety dýnové bonbony - bylo to něco jako sušená dýně. A pak jsem dělala myslím nějaký džus s mrkví.
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (15.9.2016, 20:32) |
džus právě u nás nikdo nechce...a crcat se s bombonama....je ooobr ale díky za tip
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (sesedmikraska) ID 388288 (15.9.2016, 13:09) | Dynove zeli
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (15.9.2016, 20:31) |
tak to slyším poprvé...jdu hledat, to by mě fakt nenapadlo...
ODPOVĚDĚT |
|