Bílé fazole-recept, jaký je vás nejoblíbenější?
Dostala jsem bílé fazole..co s nimi? používám jen konzervované, s těmito nevím co, co vám z nich opravdu chutná?máte nějaký dobrý tip?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.2.2015, 0:08)
Pracujte s nimi uplne stejne jako z konzervy, jen je namocte pres noc a pak uvarte. Ja konzervovane kupuju jen jako pro strycka Prihodu, kdyby nahodou bylo nutne neco, ale nepouzivam je ;-) Vzdyt suche fazole jsou skvele a zdrave samy o sobe, tak proc je zabijet konzervou, kdyz to neni nutne.

ODPOVĚDĚT
Eva T. (scheina) ID 252566 (3.2.2015, 21:18)
super (Y) o to mi šlo...já vždy vařila jen z těch konzerovaných. byla to úžasná dobrota a chutnalo mi to víc, jak z té konzervy, takže je asi budu používat víc (jidlo) nakonec jsem udělala něco jako "na kyselo" a chutnalo i dítkám, což mě překvapilo :-o

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (2.2.2015, 19:20)
U nás fazolová polévka, zbojnické fazole, fazolový salát, mexická pánev, fazolový guláš

ODPOVĚDĚT
Jindřiška Z. (inaina) ID 195935 (2.2.2015, 16:36)
šumajstr (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (2.2.2015, 16:28)
To co radí holky, ale u nás vede "šumajstr". Dělává se i z rýže anebo krup- ale to je podle mě na roztrhání... http://www.recepty.cz/recept/sumajstr-14011
My ho máme raději jak rizoto. Dělám z kulatozrné rýže (vařím v MW, 1 díl rýže a 2 díly vody + sůl a lžíce oleje). Do uvařené ještě teplé rýže dám uvařené fazole a škvarky (je dobré pokrájet na menší kousky). U nás je i takové "rychlojídlo" (snažím se mít vždy nějakou uvařenou fazoli a škvarky v mražáku...) (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (scheina) ID 252566 (3.2.2015, 21:19)
někdy zkusím, manžel asi ocení, já ty škvarky nemusím :-)

ODPOVĚDĚT
Radka R. (akdaRR) ID 470831 (5.2.2015, 17:25)
Zkuste to,dělávala to moje babička,nedávala škvarky,ale omastila domácím sádlem. (Y)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (4.2.2015, 8:08)
Určitě vyzkoušejte...No, já je samotné taky nemusím. Nemáme rádi celkově tučné, polotovary apod.... Toto jídlo je krajové, u mě doma jsme ho také nedělali. Já vždy říkám, že češi mají Kubu a moraváci Šumajstr :-D. Škvarky kupuju u soukromníka, jsou takové pěkně dokřupava opečené. Pokud koupím i jinde (hodně světlé), tak je kolikrát nejen pokrájím na menší, ale i "dopeču " (na pánvi). Oni vlastně tu rýži a fazolu omastí, jinak by to bylo suché, takže se nemusíte bát. (F)

ODPOVĚDĚT
Tatjana L. (backa) ID 45446 (2.2.2015, 15:51)
U nás fazolová omáčka,fazolová kaše,fazolový guláš............

ODPOVĚDĚT
Pavla R. (miminko2009) ID 303470, mimibazar.cz/miminko2009 (2.2.2015, 15:50)
Dělám z nich fazolovou polévku,a fazolový guláš.Jinak si jich vařím vždycky víc,a dělám třeba fazolový salát nebo je rozmixuju a zahušťuji s nima guláš

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (2.2.2015, 15:43)
Tak my milujeme fazolový salát http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123118&user=335642 (zajic)

ODPOVĚDĚT