Pečení v horkovzdušné troubě (whirpool AKZ)
Prosím o radu, jak se peče v horkovzdušné troubě. Dosud jsme měli obyčejnou a tak nemám vůbec zkušenost, jak péct např. kuřecí stehna a běžné lité "buchty". Moc děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 451010 (1.2.2014, 19:09)
Já jsem někde četla oficiální pravidlo, že když není v receptu uvedeno, na kolik speciálně péct na horkovzduch, tak se má dát teplota o 20 st. nižší než normálně na horní a dolní ohřev. Toho se držím a zatím mi to funguje. Plus se řídím tabulkou, která byla přiložena u trouby.

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (2.2.2014, 16:59)
Souhlas, také se toho držím a pečení bez problému.

ODPOVĚDĚT
Karolína T. (tyleka) ID 147660 (1.2.2014, 15:49)
Měla jsem 25 let troubu jenom na horkovzduch, pekla jsem v ní všechno, maso, koláče, buchty, pomalu pečenou kachnu, brambory, vánočku, pět plechů s cukrovím najednou..., i když bylo v receptu (např. tady na MMB) napsáno NE HORKOVZDUCH se čtyřmi vykřičníky. Po Novém roce se rozbila a stejnou primitivní jsme už nesehnali, tak mám AEG se všemi možnými spirálami a funkcemi, které zatím jen opatrně zkouším a stále využívám hlavně horkovzduch.

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (leontynkas) ID 5194, mimibazar.cz/leontynkas (1.2.2014, 14:14)
Peču už jen taky na horkovzduch, protože mi vrchní část topidla odešla. Maso peču zakryté na plno 250°C asi 20 minut, pak sundám poklici a peču na 175-200°C do změknutí, zezlátnutí. Buchty apod. peču na 175°C po celou dobu. Vždy na prostředním roštu, když peču cukroví nebo 2 věci tak si stejnoměrně rozložím plechy.

ODPOVĚDĚT
Veronika V. (veru-82) ID 432732, mimibazar.cz/veru-82 (1.2.2014, 10:29)
Tak já mám horkovzduch a peču jenom na tom. dalších 5 možností (- spodní, horní, atd-ani nevím na co to je ) nepoužívám. Rošt mám na druhé poloze stále a peču kuře, koláč, vánočku, prostě úplně všechno, nijak to neřeším a co se týče receptů, většinou to souhlasí - myslím stupeň a doba pečení. Jednou bylo u koláče napsáno že nepéct radši na horkovzduch ale horní a dolní a po chvilce mi trouba začala nějak smrdět tak jsem přepla zpátky na horkovzduch a úplně v pohodě (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (1.2.2014, 10:45)
Jestli jste tak pekla poprve, tak se trouba vypalovala, to je normalni.

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (kocka_J) ID 500232 (1.2.2014, 10:17)
Když mám jeden plech (pekáč), buchty peču klasicky na horní a dolní ohřev, bez horkého vzduchu a většinou na prostředku. Na maso pak dávám mřížku o jedno níž a taky bez horkého vzduchu. Když je víc plechů, horký vzduch je paráda (třeba na cukroví perfektní). (D) Ale ke každé troubě dávají i brožurku s "pečící tabulkou", taky jsem se jí ze začátku trochu řídila, když jsem měla troubu novou, než si to člověk vychytá sám....

ODPOVĚDĚT