Jak začít vykládat tarotové karty
Koupila jsem si tarotové karty, na nichž je krátký význam, ale jinak bez návodu. Prosím o radu začátečníkovi, jak se naučit s kartami pracovat, jak začít vykládat, kolik karet atd. Moc děkuji. A neodsuzovat, prosím.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Hana N. (HankaN) ID 50703 (10.5.2014, 20:40)
Já mám ty samé, co jsou na obrázku - a byla k nim i kniha, kde to bylo hezky popsané, nejen významy karet, ale i jak na to. Jinak na netu... Mám ještě Zen Tarot a tam je také dobrá kniha. Tak nevím... Jinak - no, karty jsem objednala - a přišly ke mně poštou a sedí mi (Y) Ty druhé - známá mi s nimi vykládala a oslovily mě - a zase jsem si je objednala. Cesty jsou různé |:o) Přeji hodně zdaru (clamp)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (10.5.2014, 20:03)
Velmi pěkně máte nejjednodušší výklad na ezoportal.cz. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (kiliha) ID 111622 (10.5.2014, 17:51)
Začněte nejdříve s velkou arkánou.Chce to mít klid. Vyberte si kartu (mě se stává, že mě hřeje pod prsty) a nechte ji na sebe působit. Všímejte si karty jako celku, ale i detailů, které vás zaujmou, zapište si, co cítíte. Zkuste pak např. vyndat 3 karty a jako by jste vyprávěla příběh, chce to odprostit se od přílišné reality a zapojit fantazii. Co vás zaujalo zapište a třeba porovnejte s knihou (pamatujte, že na každého působí jedna věc jinak). Chce to zkoušet a nakonec na ten svůj postup přijdete. S čím mám doteď problém, vykládat sama sobě, takže si to cvičně zkuste, že si položíte otázku na někoho, koho znáte. A při kladení otázek buďte co nejvíce konkrétní. Mě např. vyhovuje Velká kniha Crowleyho tarotu. Držím palce (hello)

ODPOVĚDĚT
Anežka B. (anešis) ID 188117 (10.5.2014, 17:24)
Tak jsem chtěla napsat, že mi to takhle nefungovalo- jako, že jsem si koupila knihu a pak se podle příručky učila významy jednotlivých karet. Měla jsem různé druhy karet, ale když jsem se chtěla naučit jednotlivé významy (zip) - vůbec to nešlo. Já myslím, že lidem, kteří to dělají dobře a dlouho ten význam a souvislosti naskočí nějak intuitivně samy. Nemluvě o tom, že karty by si člověka měly najít samy-neměl by si je kupovat. Ale že já měla doma koupených snad 5 různých druhů tarotu psát nebudu :-)
Prý je dobré si vytáhnout vždy jednu kartu denně, přečíst si ten význam, nechat ji na sebe působit a pracovat s ní celý ten den.
Já mám Osho zen tarot - ty nevěští, ale řeší přítomnost- už jsem absolvovalo několik kurzů na práci s nimi a max. spokojenost (Y)

ODPOVĚDĚT
Věra V. (verusqa) ID 226454, mimibazar.cz/verusqa (10.5.2014, 16:57)
Dobrý den Leni, já jsem absolvovala kurz, ale řekla bych, že mi to moc nedalo... Spíš jsem samouk, už několik let, i když se tomu moc nevěnuji...Více mě chytly karty Lenormand :) Posílám odkaz na informace ohledně tarotu.. A odsuzovat se určitě nenechte..Pokud nikdo nikomu nenutí své názory, tak je přece každého věc, čemu věří (L) http://vyklad-karet.najdise.cz/tarot-tarotove-karty-velka-arkana

ODPOVĚDĚT
Marcela U. (marcelau) ID 294405 (10.5.2014, 15:12)
http://www.dotekytarotu.estranky.cz/clanky/tarotove-tabulky/

ODPOVĚDĚT