kynuťáky do mrazáku?
Prosím o radu.... Mám tu švestky a už je potřebuju zdělat. Jdou udělat kynuté knedlíky nevařené do mrazáku a vařit až potom?Nebo je musím uvařit a zamrazit až pak? Co je lepší? Děkuji :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 16 komentářů
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (27.8.2014, 18:54)
Moc moc děkuji za Vaše rady a postřehy (L) Na konec jsem tedy zamrazila vagónky švestek a pak je loupnu do misky a zpět do mrazničky :-)

ODPOVĚDĚT
Zdenka O. (slalomka) ID 388109 (27.8.2014, 15:07)
Jde to obojím způsobem. Osobně preferuji čerstvě uvařit, než ohřívat zmrazené. Takže za mě zmrazit syrové.
(pl)

ODPOVĚDĚT
Zdenka O. (slalomka) ID 388109 (27.8.2014, 15:12)
Dávám si zamrazit i nevařené kynuté knedlíky s přidáním kostek starých rohlíků. A jak se to hodí, panečku, když nemusím zadělávat a jen hodím do vařící vody a za půl hodiny mohu podávat spolu s nějakou omáčkou.

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Zamie) ID 88816 (27.8.2014, 14:32)
Já mrazím tvarohové knedlíky švestkové nevařené. Klidně "hafo" ,-), pak dám vařit jen kolik zrovinka potřebuju (Y) Hážu rovnou do vařící vody, nenechávám rozmrazovat.... |:o)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (27.8.2014, 12:54)
Určitě uvařit a zamrazit. Dělala jsem tak jahodové, malinové a ostružinové a je to super. Zrovna včera jsem vyndala pro manžela jeden sáček, protože ho honila mlsná. :-D ,-) |:o) (L)

ODPOVĚDĚT
Monika F. (Mof) ID 384484 (27.8.2014, 12:43)
Dělám tvarohové ovocné knedlíky a dám je do mrazáku syrové a pak házím mražené rovnou do vroucí vody a nechám o 2min.déle vařit a jsou jako čerstvé. Jen je ,,nesmíte,, nechat rozmrazit, to se těsto rozteče. Takto si dělám i květák, ten nesmí taky rozmrznout, jinak hnědne,ale když ho hned ještě zmražený hodíte do vroucí vody, máte ho jak čerstvý.

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (27.8.2014, 11:32)
Dostala jsem radu, že vypeckované švestky mám ještě před zamražením trochu prosypat cukrem, pak jdou půlky líp od sebe. Pro úsporu místa řadit půlky švestek za sebe jak např. vagónky - teď mě jiný příměr nenapadá.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (27.8.2014, 11:17)
Dala bych do mrazáku švestky mi je vypeckujeme dáme na plech zmrznout a pak do sáčků -knedle na chvilku jinak cítit mrazákem :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Naďa Z. (Zezulci) ID 345886 (27.8.2014, 11:15)
uvařit a zmrazit nebo dejte jen zamrazit švestky, potom třeba na tvarohové knedlíky nebo na buchtu

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (27.8.2014, 11:00)
Dávám uvařené knedlíky. Nebo syrové švestky.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (27.8.2014, 10:56)
já je dávám do mrazáku vařené a pak jen vyndám a napařím.... je to hned a děsně to ušetří práci

ODPOVĚDĚT
Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (27.8.2014, 10:43)
Také bych max. zamrazila tvarohové knedlíky, kynuté ne. A kdyby už, tak uvařené. (H)

ODPOVĚDĚT
Eva D. (evcak) ID 116675, mimibazar.cz/evcado (27.8.2014, 10:33)
Mrazím uvařené, pak jen ohřeju

ODPOVĚDĚT
Věra M. (brojara) ID 332555, mimibazar.cz/brojara (27.8.2014, 10:30)
Uvařit a zamrazit (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Gabriela H. (KIMIK2) ID 285911, mimibazar.cz/kimik2 (27.8.2014, 10:27)
určitě nejdřív uvařit, pak budete mít i usnadněnou práci, když budete potřebovat ohřát rychlovku, hotovku ,-)

ODPOVĚDĚT
S B. (kontrola3) ID 200465, mimibazar.cz/0 (27.8.2014, 10:27)
Nejlepší je si švestky dát zmrazit zvlášť a pak v zimě z nich dělat čerstvé švestkové knedlíky.
Pokud už chcete dělat teď knedlíky na zmrazení, tak nejlépe tvarohové, nebo bramborové těsto. Nevím nevím, jak Vám kynuté pak vyskočí po zmrazení.

Jinak jistě znáte trik, jak se Vám knedlíky nebo švestky neslepí. Dejte je na tác zvlášť a po zmrazení je můžete sesypat do jednoho pytlíku :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (jcharvatova) ID 3597, mimibazar.cz/jcharvatova (27.8.2014, 10:21)
Ja bych je uvarila, to kynute testo dat do mrazaku pred uvarenim, nevim nevim *-)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (27.8.2014, 10:25)
*-) no já právě taky nevím, ale když jde zamrazit kynuté na langoše....., tak jsem si myslela, že si to usnadním ,-)

ODPOVĚDĚT