FRIŤÁK
Dobrý večer ženy.... chtěla jsem poprosit o radu. Můj mužíček touží po friťáku, abych už nedělala hranolky v troubě, ale pěkně mastné.Což mně se příčí.Je nějaký úžasný friťák,aby vyhovoval nám oběma?Děkuji za rady a přeji pěkný večer!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (13.11.2014, 19:07)
Děkuji všem za názory :-)
Jde mi asi jen o hranolky pro muže s dětmi....
Já ty mastné hranole nemusím a děti ty moje troubové taky mají rádi, takže vlastně spíš opravdu jen pro muže :-)
Hranolky jíme málokrát, takže za mě zbytečný krám do baráku, ale chtěla jsem znát názory jiných, aby si to manžel mohl přečíst a usoudit sám, zda je nezbytně nutný ho mít....
Řízky milujeme z trouby, smažák taky, květák dělám jednou za rok a nic jinýho bych v tom stejně nedělala, než ty hranolky.... Takže moc děkuji a přeji pěkný večer :-)

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (Auško) ID 323262 (13.11.2014, 14:56)
taky máme nějaký mutli hrnec od tefalu (Tefal FR490070), smažím v něm, používám ho jako remosku a vařím v něm omáčky :) množství oleje je max.2l tak je to fajn .... aby mi neplavala stouhanka apod. v oleji dávám pod řízky pečící papír :)

ODPOVĚDĚT
Michaela Z. (miska810) ID 95812, mimibazar.cz/miska810 (13.11.2014, 11:10)
Máme Tefal actifry, spokojenost u všech členů rodiny (Y)

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (13.11.2014, 10:01)
Friťák mám, ale nevyužívám. Aby se vyplatil, musí se využívat i na něco jiného než na hranolky, někdo v něm smaží řízky, topinky, sýr, koblihy. Toto všechno nedělám tak často, a když, tak řízek pečený v pánvi mi chutná víc. Když upečete řízky, olej se musí vyčistit, z řízků je v něm strouhanka a ta se pálí. Co mi z něj chutná, jsou řízky z ryby. Pravda je, že hranolky z friťáku jsou jiné než z trouby, to je jiná chuť. Pokud někdo hranolky dělá často, tak ano, ale abych nalila 2 litry oleje a upekla 2x hranolky, to se nevyplatí.

ODPOVĚDĚT
Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (13.11.2014, 6:54)
Dostali jsme před 3 lety k vánocům takový malý, je to dobré, protože tam nalejete jen málo oleje, ale dělala jsem v tom asi dvakrát. Od té doby nám leží doma, nikdo nemá o smažené věci zájem. Kdyby někdo chtěl mohu nafotit (L)

ODPOVĚDĚT
Regina M. (mottovar) ID 523120 (12.11.2014, 21:39)
Tefal oleo clean - má vypouštěcí ventil a schránku na olej, takže absolutně celý (kromě elektronických částí) po každém použití lze umýt, tím se úplně eliminují karcinogeny. Regi (Mám ho asi 6 let, stále funguje bez vady, vůbec se nemusíte bát dělat slané a po přefiltrování oleje sladké nebo rybu, pachy, díky filtru ve vypouštěcím filtru, nejsou.)

ODPOVĚDĚT
Regina M. (mottovar) ID 523120 (12.11.2014, 21:42)
Mám tento Fritéza Tefal FR 700930 Pro Fry OléoClean

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (12.11.2014, 20:38)
mě friťák, jakýkoliv nesmí do baráku, v tom zavřeném hrnci se karcenogenní látky při smažení pěkně vcucnou do masa či brambor, za mě ne (N)

ODPOVĚDĚT
Regina M. (mottovar) ID 523120 (12.11.2014, 21:45)
Na friťák většinou negativně reagují ti s mylnou představou, že olej napustí jednou za půl roku a půl roku fritují bez filtrace a čištění, v tomto případě tam těch karcinogenů je!

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (13.11.2014, 13:32)
ale vůbec ne, i kdyby jste měnila olej po každé akci tak v uzavřeném prostoru do fritovaných potravin se dostane tolik že za mě ani omylem, pochybuji že se najde někdo kdo se domnívá že na jednu náplň pojede jak píšete půl roku ,-)

ODPOVĚDĚT
Regina M. (mottovar) ID 523120 (13.11.2014, 20:19)
Uzavřený prostor - friťák??? Myslíte, že je hermeticky uzavřený??? (smich) Je přiklopený (nebo odklopený - jak chcete), ale přesně na těsno není, je tam filtr, kudy se odvádí pára z potravin. Jinak v tomto hrnci se dá dělat hodně jídel - hranolky, smažák, řízek, obal. ryba, koblihy, smaženky, smažené zavářky do polévek, ... A olej neměním po každé akci (ale až si o to Fritéza řekne, má čidlo), ale pouze filtruji = čistím, takže tam nejsou žádné drobečky, zbytečky jídel, které by se následně přepalovaly a vytvářely karcinogeny. Nezlobte se, ale z vás sálá nevědomost. Regi

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (13.11.2014, 10:06)
Fritak jsem mela hned po revoluci. Po letech se rozbil a my si zvykli na troubu, popr. na smazeni na panvi na sadle. Pak muz koupil jakysi drahy fritak s vyjimatelnou nadobou, kde se olej prefiltroval a dal do jine nadoby a uchoval v lednici...usmazila jsem v tom s kyselym xichtem jednou, pak muz uvidel v lednici tu nadobu s olejem, videl barvu oleje a taky uz to nechtel. Fritak jsem po nekolika letech schovavani prodala za 500, jen aby mi tu nezabiral misto, kdyz uz jednou za uherak smazim, tak panev nebo trouba. Me proste ani sebelepsi filtry nenahradi cerstvy tuk. Dovedu pochopit, ze k tomu ma nekdo odpor.

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (12.11.2014, 21:07)
můžete to dělat i v otevřeném :^)
a při klasickém smažení to taky žádná sláva není.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (12.11.2014, 20:29)
Kdysi dávno jsem ho měla, podle mě je zbytečný :-S. Ale asi záleží jak často doma děláte...Nevím jak je to s mraženými předsmaženými hranolky, ty nekupujeme. Dělám klasicky v hrnci a pokud se dodrží postup a nechá okapat tuk, tak jsou fakt bezkonkurenční. Asi bych mužíčkovi udělala zvlášť v hrnci a vy si udělejte v troubě. Já taky např. miluju brambory na loupačku a můj je má zase rád opečené...tak má taky každý svoje ,-)

ODPOVĚDĚT
sarka m. (sahny) ID 452365 (12.11.2014, 20:09)
Podívejte se na Tefal actifry.Dělám v něm hranolky ze syrových brambor, pouze se lžící oleje a jsou výborné. (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana T. (boule) ID 29830 (12.11.2014, 23:23)
Také bych radila Tefal actifry

ODPOVĚDĚT