Prosím, jedla jsem výborné cukroví, ale nemám recept. Byly to takové malinké obdélníčky, namočené v čokoládě a obalené kokosem. Určitě se udělá těsto na plech a pak nakrájí a namočí do čokolády.
| Jitka Z. (judytta) ID 72661 (8.12.2014, 17:23) | Akonec: ...cesto si dáme na mriežku a pekne si nakrajame na požadovaný tvar...mne vyšlo po odrezaný bočných orezkov 56 ks ...pripravíme si polevu: všetko dáme do kastrola a klasicky nad vodnou parou si všetko spojíme ...že vznikne krásna čokoládova hmota /odporúčam nechutnať lebo sama o sebe je super a ťažko si ju nedať xixi/ ...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka Z. (judytta) ID 72661 (8.12.2014, 17:23) | ...po dvoch hodinách urobneného kamelu ideme piecť koláčik...takže žltka poriadne vyšľaháme s práškovým cukrom do krásnej penitej masy...tá krásne naberie...odporúčam dať do väčšej misy pretože je cesta strašne veľa vďaka nadýchanosti snehu a karamelu ...do žltkovej hmoty vlejeme po kúsku studený karamel!!!!!! ....a mixujeme ďalej.... ...postupne pridáme mleté orechy a jemne premiešame ..pridáme múku preosiatú a premiešanú s PDP...jemne premiešame ...z bielkov vyšľahame tuhý sneh so štipkou soli a po kúskoch veľmi opatrne vmiešavame do cesta, krásne nadvihujeme aby ostalo cesto krásne nadvihnuté a bublinkové ...cesto vylejeme na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúre...piekla som na ventilátore pri 170 st...cca 20 minút /kontrola špajlou/...necháme poriadne vychladnúť...ja som nechala ideálne do druhého dňa ...cesto si dáme na mriežku a pekne si nakrajame na požadovaný tvar...mne vy
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka Z. (judytta) ID 72661 (8.12.2014, 17:21) | Tento dělám já.Kdysi jsem recept našla na slovenském MMB: Karamelové koláčiky v kokosovom obale na karamel: 100 g kryštál cukor, 2 dcl studená voda...cesto6 vajec, 250 g práškový cukor, 50 g mleté orechy, 300 g polohrubá múka, 1 PDP....na polevu: 380 g práškový cukor, 1 hera, 15 PL mlieka, 35 g kakao, 1 a 1/2 bal. strúhaný kokos POSTUP PRÍPRAVY ..veľmi krehký a šťavnatý koláčik...no proste jedinečne mňamkový, vyšlo mi 56 ks...koláčik je rokmi osvedčený pečený na oslavu fakt chutnučký a vydrží dlho vláčny a šťavnatý v chlade... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI ...ako prvé si urobíme karamel, ja to zvyknem robiť cca 2 hodiny skôr ako začnem piecť koláč, lebo musí byť karamel poriadne vychladený...takže 100 g krystál. cukor skaramelizujeme a zalejeme 2 dcl studenou vodou... ...tu je krásne vidieť ako sme zaliali horúci karamel...poriadne som nadvihla stuhnutu vrstvu karamelu
ODPOVĚDĚT |
|
Dana C. (Cenklice) ID 448488 (8.12.2014, 12:02) | na netu recept na čokoládové ježky. Ale pozor dělat těsně před svátky, rádo to cukroví vysychá. Je to přeci jenom buchta upečená na plechu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (8.12.2014, 9:06) | .my to děláme z perníku na strouhani, nakrájet na obdelnicky , namočit v čokoládě a obalít kokosem...
ODPOVĚDĚT |
|
Ladislava V. (silkybabe) ID 408857, mimibazar.cz/silkybabe (7.12.2014, 22:12) | Dělám každý rok, jsou sice pracné, ale stojí za to. Upeče se ořechovo-karamelová buchta, nakrájí na malé kousky a pak se namáčí ve spec. lázni z mléka, kakaa a tuku a nakonec obalí v kokosu. Cukroví je krásně vláčné a moc dobré. Jestli chcete, zítra vám napíšu přesný recept.
ODPOVĚDĚT |
| Jana Š. (Janyse) ID 206386, mimibazar.cz/janyse (8.12.2014, 18:13) |
Prosím o receptík děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | Petra R. (šmudly) ID 99940 (8.12.2014, 8:39) |
Dobrý den, sice nejsem ta, co pokládala otázku, ale mohla bych poprosit o receptík . Děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | Sylva F. (syfal) ID 6052, mimibazar.cz/syfal (8.12.2014, 9:05) |
také prosí receptík díky sy.fa@seznam.cz
ODPOVĚDĚT |
|
Dagmar K. (dadakan) ID 382109 (7.12.2014, 21:33) | Máte na mysli asi kokosové ježe. Viď varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-jeze Tiež ich máme radi, sú výborné.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (7.12.2014, 21:25) | Já sice nedělám, ale moje tchýně dělá něco podobného: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98871 - tak nevím, zda je to ono
ODPOVĚDĚT |
|